Line Andersen:

Dette skal hun gjøre nå

Etter den mye omtalte konflikten med NRK, har Line Andersen omsider fått seg ny jobb.

NY JOBB: Line Andersen har fått seg ny jobb. Foto: Morten Eik
NY JOBB: Line Andersen har fått seg ny jobb. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Line Andersen (48) gjør TV-comeback i OL, etter rettssaken og konflikten med NRK i vår.

TV-selskapet Discovery bekrefter i en pressemelding at hun skal lede alpinsendingene deres under OL i Beijing mellom 4. og 20 februar 2022.

- Andersen blir en del av OL-laget til Discovery og TVNorge. Andersen skal lede alpinsendingene for kanalen under vinter-OL i Beijing i februar 2022, heter det i meldingen.

Hennes rolle vil være å rapportere fra målområdet i National Alpine Ski Centre i Yanqing under alpin-sendingene til Discovery og TV Norge.

OL i Beijing blir Andersens femte vinter-OL siden hun først var med på å dekke OL i Torino i 2006 for NRK.

PARADISE HOTEL: Triana Iglesias snakker om endringene i konseptet. Video/Reporter: Celina Morken/Thea Hope Vis mer

- Gleder meg

Andersen gleder seg til å tre til i den nye jobben.

- Jeg gleder meg utrolig mye til å kunne være med på et nytt OL. Dette blir mitt femte OL som journalist, og jeg tror jeg nesten gleder meg mer nå enn før mitt første OL som var i Torino i 2006. OL er noe helt spesielt, og jeg håper å kunne formidle flere norske medaljer og høydepunkter fra alpinanlegget i Yanqing, sier hun til Discovery.

RUTINERT: Line Andersen har i en lang årrekke dekket sport for NRK. Her under en sjakksending i 2014. FOTO: NTB
RUTINERT: Line Andersen har i en lang årrekke dekket sport for NRK. Her under en sjakksending i 2014. FOTO: NTB Vis mer

Sportsdirektør i TV-stasjonen, Morten Johannesen, er strålende fornøyd med nyervervingen.

- Line Andersen er en av Norges aller mest rutinerte sportsjournalister, ikke minst når det gjelder alpint. Vi er svært godt fornøyde med å få Line med på laget til OL i Beijing, sier han, før han avslutter.

– Det er ingen tvil om at vi stiller med et toppet lag under OL, med Line i målområdet og Kenneth og Tom i kommentatorboksen. Jeg tror knapt vi kunne fått et mer kompetent, erfarent og kunnskapsrikt lag med oss til Beijing.

«INGENTING Å LE AV»: Odd Magnus Williamson røper hvordan han fikk ideen til kinofilmen der han selv spiller hovedrollen. Med seg på laget har han den oscarnominerte regissøren Petter Næss. Reporter: Thea Hope. Video/Klipp: Celina Morken Vis mer

Konflikt med NRK

Andersen har i nylig tid vært involvert i et mye omtalt søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver NRK.

Konflikten stammer fra en avgjørelse om å ta Andersen av skjermen høsten 2019. Hun gikk til rettsak fordi hun følte seg urettmessing omplassert, noe NRK avviser. De hevder omplasseringen skyldes at Andersen har bidratt til å skape uro internt.

REDDET: Else Kåss Furuseth jublet over pris under Gullruten, og fortalte at jobben reddet livet hennes. Video: Dagbladet TV Vis mer

«Arbeidsmiljøet i Sporten har i flere år vært preget av uro og konflikt knyttet til Line Andersens atferd og påvirkning på andre ansatte», skrev NRK i sitt såkalte sluttinnlegg foran den sivile rettssaken.

Rettsaken var preget av detaljer fra interne møter, som skulle bevise NRKs påstand om at hennes atferd hadde påvirket arbeidsmiljøet.

I mai ble det klart at de to partene hadde forhandlet frem et forlik, der sistnevnte får 12 måneders sluttvederlag og dekket deler av saksomkostningene, til sammen 1,9 millioner kroner, noe Andersen var godt fornøyd med.

- Jeg er veldig fornøyd med forliket. Det har vært røffe dager, men jeg er stolt av det vi gjorde, sa hun til NTB etter rettsaken.

LES OGSÅ: Åpen om angst: - Verden raknet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer