Solveig Kloppen:

Dette skal hun gjøre nå

Den folkekjære programlederen forlater TV 2.

FERDIG: Solveig Kloppen gir seg i TV 2. Foto: Espen Solli / Se og Hør
FERDIG: Solveig Kloppen gir seg i TV 2. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den folkekjære programlederen Solveig Kloppen (50) er ferdig i TV 2. Det bekrefter pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, overfor Se og Hør.

Se og Hør får bekreftet av TV 2 at Solveig Kloppen ikke har forlenget kontrakten i kanalen.

- Solveig har en helt spesiell plass i våre TV 2-hjerter, for hun har virkelig gjort det meste som kan gjøres av en programleder i årene hun har vært hos oss. Hun har ledet de største talentshowene, hun har bydd på seg selv og eget liv i dokumentarserier og hun har invitert hele Norge hjem til seg. Vi har stor forståelse for at Solveig nå har lyst på nye utfordringer og ønsker henne all mulig hell og lykke på veien videre, sier programdirektør i TV 2, Kathrine Haldorsen til Se og Hør, og legger til:

- Samtidig er vi veldig glade for at Solveig skal fortsette med å lage «En del av meg» på TV 2, og at vi derfor kommer til å se henne hos oss en god stund fremover. Det er vi veldig glad for!

TRØST: Mens Solveig Kloppen mistet mor og søster på kort tid, opplevde Vanessa Rudjord noe av det samme, da hennes far og bror gikk bort med kort tids mellomrom. Hvordan reiser man seg fra noe sånt? I «En kveld hos Kloppen» deler de erfaringer fra den tunge tiden. Vis mer

- Utrolig takknemlig

TV 2 opplyser om at Kloppen skal til Discovery.

I en pressemelding fra Discovery forteller Kloppen at TV 2 har vært som et hjem for henne i nesten tyve år.

- Og jeg er utrolig takknemlig for alle de fine prosjektene og de fantastiske menneskene jeg har fått lov til å jobbe med. Men på et eller annet tidspunkt må man jo flytte hjemmefra, og nå føltes det riktig å gjøre det. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med den kreative, hyggelige og fremoverlente gjengen i Discovery, fortsetter Kloppen.

HOS KLOPPEN: Jon Almås avslører at Erik Follestad brøt seg inn i en hytte under innspilling av 71 grader Nord. - Litt for moro skyld! VIDEO: TV2 Vis mer

Discoverys programdirektør, Magnus Vatn, er svært glad for å få Solveig Kloppen i programlederstallen.

- Solveig er en av de dyktigste, mest erfarne, best likte og definitivt mest hyggelige menneskene som finnes i vår bransje. Det er stor stas for oss i Discovery at hun har lyst til å bli med laget vårt. Solveig er også veldig anvendelig, hun kan bidra på veldig mange forskjellige vis, så det skal bli skikkelig spennende å sette seg ned med henne og planlegge fremtidige prosjekter, sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery, i pressemeldingen.

I pressemeldingen opplyses det om at Kloppen skal gjøre ferdig noen prosjekter i TV 2, men blir etter hvert å se som programleder på TVNorge og discovery+.

Se og Hør har vært i kontakt med Solveig Kloppen. Hun henviser til TV 2.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpner seg opp om sin kreftsyke søster i Tv2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

Kjendisene åpner seg

Kloppen er en av kanalens mest profilerte programledere, og var først å se i «Idol» i 2004.

I senere år har hun ledet programmer som «Norske Talenter» og «En kveld hos Kloppen» - der har det nærmest blitt en vanesak at norske kjendiser åpner seg opp om vanskelige hendelser og utrolige historier.

Denne høsten har hun vært aktuell med dokumentarserien «En del av meg» på TV 2, men har også vært å se på TVNorge i «Kongen befaler» og «Gjett hvem!».

MIDDAGSHYGGE: Odd-Magnus Williamson, Ragnhild Mowinckel og Ingar Helge Gimle var gjester hos Solveig Kloppen i «En kveld hos Kloppen». Vis mer

Åpenhet

I 2017 opplevde 50-åringen at livet ble snudd på hodet, da hennes mor og søster begge døde i løpet av seks uker. På den tiden var hun i gang med innspillingen av en ny tv-serie om døden, men fokuset ble raskt skiftet mot henne selv etter de vonde opplevelsene.

I «Det jeg ikke fikk sagt» fikk Norge et nært møte med Kloppen og hennes familie i sorgen, noe som utløste et skred av sympati og hjerter i sosiale medier. Serien ble anerkjent med hele to Gullruten-nominasjoner for åpenheten.

GRÅTER: I en episode av «Helt Harald» var det Solveig Kloppen som var gjest. Og da Solveig fortalte om hvor mye hytten betyr for henne begynte hun å gråte. Vis mer

- Det er jo veldig godt når man lager noe så personlig. En ting er at det har vært en fin mottakelse, men så har det jo vært mange seere i tillegg, og man vil jo gjerne at det skal bli sett og snakket om. Det er jo det som er målet, at man åpner litt opp, og det at jeg er åpen kan gjøre at det blir lettere for andre å snakke om de vanskelige tingene, sa Kloppen til Se og Hør i 2019.

LES OGSÅ: - Det var en ganske tung periode

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer