Ulrikke Falch:

Dette skal hun gjøre nå

Ulrikke Falch (21) har premiere på «Ulrikkes univers» 5. april.

PODKAST PREMIERE: Ulrikke Falch skal i ti podkastepisoder framover tematisere eget liv og erfaringer. . Foto: NTB scanpix
PODKAST PREMIERE: Ulrikke Falch skal i ti podkastepisoder framover tematisere eget liv og erfaringer. . Foto: NTB scanpix Vis mer

I morgen leder skuespiller Ulrikke Falch (21) første episode av sin nye NRK-podkast, «Ulrikkes univers», melder NRK i en pressemelding onsdag.

- Podkasten er motivert av nysgjerrighet og undring, med utgangspunkt i mine egne erfaringer. Det er en veldig ærlig og nær podkast, som involverer mennesker i livet mitt og problemstillinger jeg lurer på, sier 21-åringen.

Falch slo gjennom som karakteren Vilde i «Skam», og har også markert seg i samfunnsdebatten, særlig går hun hardt ut mot kroppspress. Tidligere i år trakk hun seg fra Vixen Influencer Awards fordi hun mente at utdelingen fremmer et for usunt fokus på kropp og utseende.

Første episode av «Ulrikkes univers» handler om hennes eget sinne. Den ti episoder lange podkastserien tar utgangspunkt i eget liv og erfaringer, forteller Falch.

- Det er først og fremst en sårbar podkast, men jeg håper at det kan inspirere til samtaler og konfrontasjoner i lytternes egne liv.

Gjestene i programmet blir mennesker Falch beundrer, nære venner, familiemedlemmer, ekskjæreste, eksperter og filosofer, skriver NRK.

Redaksjonsleder Trine Sollie svarer ikke på Dagbladets henvendelser, men sier følgende i pressemeldingen:

- Med hjelp fra andre kjente og kjære stemmer evner Ulrikke å belyse gjenkjennbar tematikk på en ny og annerledes måte. Jeg håper serien vil bidra til at unge forstår seg selv og hverandre bedre.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.