Simon Nitsche:

Dette skal han nå

Simon Nitsche røper både ny jobb og nytt bosted.

RØPER: Simon Nitsche avslører ny jobb. Foto: Morten Eik / Se og Hør
RØPER: Simon Nitsche avslører ny jobb. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Mandag kunne TV 2-profil Simon Nitsche (30) avsløre ny jobb etter at det i januar ble kjent at han slutter i TV 2-sporten. Nå inviterer 30-åringen norske kjendiser inn i studio i podkasten «Kunne vært proff».

- Det er en podkast om alle de idrettskarrierene som ikke endte med VM- og OL-gull. Det er litt for å prøve å kartlegge om vi har gått glipp av noen mestere i norsk kjendisverden, forklarer den ferske podkasteren til Se og Hør.

Brukt velkjent frase på date

Selv liker den tidligere sportsankeren å mimre tilbake til en tid med fotball- og langrennstreninger.

Til Se og Hør forteller Nitsche at han synes det er gøy å tenke tilbake på en uglamorøs tid med dårlig utstyr, dårlig resultater, kjefting fra trenere og foreldre.

SEIER: Simon Nitsche og Helene Spilling stakk av med seieren i fjorårets «Skal vi danse». Foto: Thea Hope. Reporter: Kine Falch / Rød Løper Vis mer

- Jeg tror mange har samme opplevelser og kanskje sine egne perspektiver.

- Og det er mange som hadde blitt fotballproff hadde det ikke vært for den ene kneskaden?

- Ja, og det er jo noe vi endelig skal finne ut av. Hvilke menn som faktisk har hatt den kneskaden, eller hvem som faktisk hadde talent nok, eller hvem som bare bruker den kneskaden som en litt tynn unnskyldning. For det blir en gjenganger i podkasten, røper Nitsche.

30-åringen innrømmer at han selv har brukt frasen på date.

- Så tør jeg ikke være så bastant at jeg sier at det hadde blitt Bayern Munchen, men jeg legger opp til at ingen vet hva som hadde skjedd hvis jeg hadde vært helt «fit for fight». Det tror jeg det er mange menn som har litt lett for å ty til. Det prøver vi å ha litt selvironi på i podkasten.

ERSTATTES: Etter 16 sesonger som «Paradise Hotel»-programleder er det slutt for Triana Iglesias. Nå tar Andreas «TIX» Haukeland over. Video: Rød Løper Vis mer

Drømmegjesten

Podkastverdenen er et nytt farvann for Nitsche, som de fleste sportsinteresserte er vant med å se på skjermen.

- Jeg glemmer litt at det er podkast, at det tas opp og skal publiseres. Så jeg synes det er veldig artig og veldig digg å bare sitte og prate med folk. Jeg liker den måten å jobbe på.

Og dersom du har sansen for Harald Eia og Nils Brennas podkast, «Sånn er du», kan det være «Kunne vært proff» er i din gate.

- Jeg kartlegger disse menneskene jeg har foran meg og konkluderer til slutt, så det kan ligne litt, men jeg er på ingen måte en vitenskapsmann.

ANGRER: Thomas Alsgaard forteller på «Kåss til kvelds» at han angrer «Skal vi danse»-deltagelsen. Vis mer

- Har du en drømmegjest?

- Jon Almaas om langrenn er jo litt en drøm. Jeg lurer på om han har kjempet innbitt i langrennssporet som ung og hvordan de kampene så ut da. Jeg skulle gjerne snakket med Almaas om hvordan elleve-tolv år gamle Almaas taklet nederlag og eventuelt oppturer.

Ferdigpakket på visning

For Nitsche betød ny jobb, ny by. Da det ble kjent i januar at 30-åringen kaster inn håndkleet i TV 2 Sporten, kunne han også røpe flytteplaner fra Bergen til Oslo. Nå har han kjøpt leilighet i hovedstaden, som han beskriver som «fresh».

SYKESTE: Skal vi danse går i veldig mange land, så vi har sjekket ut det sykeste som har skjedd fra hele verden. Video: Rød Løper/Steffen Pettersen Vis mer

- Leiligheten er helt på plass. Jeg var på Plantasjen forrige uke og kjøpte planter. Det er pynteting. Det er finishen. Jeg trives veldig godt.

Den gode følelsen kom allerede på visning. Da var snippsekken allerede pakket, spøker han.

- Jeg har jo vært litt på «loffen» før jeg fikk kjøpt, så da jeg kom på visning hadde jeg på meg en stor sekk. Det så ut som jeg hadde lyst til å flytte inn samme kveld. Jeg var jo egentlig klar for å flytte inn samme kveld også.

COMEBACK: Adelén gjorde comeback i «Skal vi danse», seks år etter at hun vant konkurransen. Dette bruker hun tiden på nå. Vis mer

LES OGSÅ: Festet før innspillingen: - Angret som bare det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer