Tore Petterson:

Dette skal han nå

Den tidligere «Skal vi danse»-dommeren er klar for nye eventyr.

FLERE PROSJEKTER: Tore Petterson røper at han har flere prosjekter på gang. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
FLERE PROSJEKTER: Tore Petterson røper at han har flere prosjekter på gang. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tore Petterson (43) var i flere år en populær «Skal vi danse»-dommer som lørdag etter lørdag stilte opp med fjær, stas og uforglemmelige tilbakemeldinger.

I fjor kom beskjeden om at både Pettersons og Egor Filipenkos (33) tid i programmet var over. Inn kom Morten Hegseth (36), som for øvrig er en av Pettersons ekskjærester.

FORTID: Morten Hegseth tok over dommerjobben til ekskjæresten Tore Petterson i «Skal vi danse» før den 17. sesongen. Men kontakt har de ikke hatt. Video: Rød Løper Vis mer

Istedenfor å være en sentral del av TV 2s lørdagsunderholdning har Petterson hatt flere andre jern i ilden. Han har blant annet i et års tid jobbet som kommunikasjonsrådgiver i «Humanistene».

Nå røper imidlertid 43-åringen at han har sagt opp denne jobben.

Røper endring

- Jeg har akkurat sagt opp, for en uke siden, utdyper han til Se og Hør, og legger til at han savner reisene sine og det å drive med foredrag på heltid.

TV-profilen påpeker videre at han har hatt en vanvittig lærerik og fin tid i «Humanistene», men at han har kjent på det å skulle sitte på et kontor åtte timer om dagen. Han vil ha mer kreativ frihet.

LEGEERKLÆRING: I en episode av «Drømmehytta» var Tore Petterson og Merethe Lindgjerdet deltakere, og der fortalte Tore at han hadde legeerklæring mot hytteturer. Video: TV 2 Vis mer

Petterson innrømmer også at ting plutselig ble litt tungt.

- Jeg mistet nesten 60 foredrag 12. mars 2020, og alle de jobbene kom tilbake igjen samtidig som jeg jobbet 100 prosent, så da smalt jeg på en sykmelding, utdyper Petterson, og legger til at han var skikkelig, skikkelig sliten.

Han var sykmeldt i en måneds tid fra desember til litt ut i januar.

- Nå er det på tide å ta livet tilbake igjen til det jeg kjenner at jeg brenner mest for å drive med, sier 43-åringen.

Han er klar for å gå tilbake til foredragene sine, men hinter også om andre prosjekter.

Tore Petterson innrømmet overfor økonom og programleder Silje Sandmæl at han til tider hadde slitt stort med økonomien. Vis mer

- Jeg titter meg litt rundt, også har jeg planer som har vært prosjekter jeg har gått med i magen over lengre tid, og som jeg strengt tatt kanskje burde brukt pandemien til å jobbe med, forteller Petterson, og følger opp:

- Men det er jo rart med den pandemien, du blir ikke kreativ av å gå og tro at du snart skal tilbake i jobb.

43-åringen røper at han har en bok han har lyst til å komme ut med og et show han har lyst til å skrive.

- Men jeg hadde ingen kapasitet, ingen sjans til å klare og skrive det under pandemien. Jeg satt bare og håpet at det skulle gå over.

ANGRER: Thomas Alsgaard avslører på «Kåss til kvelds» at han angrer på «Skal vi danse»-deltagelsen. Vis mer

Heldigvis fikk han brukt tiden til å male en del.

- Det blir kanskje en utstilling etter hvert, sier Petterson med et smil.

I tillegg jobber han med musikk han har lyst til å gi ut, men akkurat når vi kan vente oss sanger signert Tore Petterson vet han ikke ennå.

- Det kommer kjapt og plutselig, sier han.

Tøff tid

De som følger Petterson på Instagram kan ha lagt merke til at han denne uken la ut et innlegg hvor han blant annet skrev:

«Fortsatt stuptrett på kveldene, men det er noe som begynner å bevege seg i kroppen. en gryende følelse av vår og nye begynnelser!»

Overfor Se og Hør erkjenner den tidligere «Skal vi danse»-dommeren at innlegget hadde mye å gjøre med hvordan situasjonen hans har vært i det siste.

- Jeg er nok litt en sånn person som bare venter på at alle svarene i livet mitt skal falle fra himmelen, at jeg kan gå og tygge på ting veldig lenge.

- Har du noe håp om å returnere til «Skal vi danse»?

- Det kan jeg ikke se for meg kommer til å skje. Jeg hadde svart ja, tror jeg i hvert fall, svarer Petterson.

MED FJÆR: Her er Tore Petterson med fjær - fra tiden han var dommer i Skal vi danse. Foto: Espen Solli/TV 2
MED FJÆR: Her er Tore Petterson med fjær - fra tiden han var dommer i Skal vi danse. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Han tror det skal mye til for at TV 2 går tilbake på avgjørelsen, men erkjenner at han savner å være en del av programmet.

- Jeg gjør det. Jeg fikk jo lov til å feire Melodi Grand Prix og nyttårsaften hver lørdag, hele høsten i fem år. Så litt rart var det å sitte hjemme og følge «Skal vi danse» fra sofaen og ikke ta på seg noen fjær, innrømmer han.

43-åringen tror likevel det kan være bra med fornyelse, og håper også at det dukker opp noen nye prosjekter han kan ta del i.

SYKESTE: Skal vi danse går i veldig mange land, så vi har sjekket ut det sykeste som har skjedd fra hele verden. Video: Rød Løper/Steffen Pettersen Vis mer

Fortsatt singel

- Hvordan går det med kjærligheten da?

- Nei, det er dødt, ler Petterson, før han følger opp:

- Men kjærligheten til meg selv har blitt veldig stor, da. Det var det jeg bestemte meg for da det forrige forholdet røk, at nå vil jeg fokusere på meg selv.

Petterson nevner at mobbehistorien hans fremdeles preger ham, men at han også begynner å se lys og fremgang der.

«SKAL VI DANSE»: Aleksander Hetland var med som gjestedanser sammen med Simon Nitche og Helene Spilling. Vi benyttet anledningen til å spørre hva han hadde gjort siden sist. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Celina Morken Vis mer

- Jeg begynner å kjenne at jeg er en ganske ålreit fyr.

- Det er en lang vei å gå. Hvis noen sier mange nok ganger at du er dritt, må man høre det minst dobbelt så mange ganger at du er bra etterpå.

Han legger også til at ingenting er bedre enn at han da kan si det til seg selv, så slipper han å være avhengig av noen andre.

- Så nå sitter jeg hver dag og snakker varmt og fint til meg selv.

LES OGSÅ: Avslører ny jobb

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer