Petter Northug med TV 2-jobb:

Dette skal han gjøre når han legger opp

Har planene klare når han legger skiene på hylla.

PLANENE KLARE: Petter Northug har avtale med TV 2 den dagen han bestemmer seg for å legge opp. Foto: NTB Scanpix
PLANENE KLARE: Petter Northug har avtale med TV 2 den dagen han bestemmer seg for å legge opp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det ble en tung sesongåpning for Petter Northug (32) på Beitostølen fredag formiddag. Skistjernen fra Mosvik ble diskvalifisert etter at han blant annet skøytet underveis.

- Jeg burde vært disket flere plasser, sier Petter Northug til NRK etter rennet.

Planene klare

Petter har tidligere ikke lagt skjul på at formen ikke er som han skulle ønske, og tidligere denne uken avslørte han at hvis formen ikke er bedre før jul, så kan det være at han legger skiene på hylla tidligere enn ventet.

Det kan imidlertid se ut til at skistjernens fremtid er sikret, selv om han legger opp - og det er ikke en hvilken som helst jobb han har kapret.

- Jeg kan bekrefte at vi har inngått en langsiktig avtale med Petter Northug om at han skal jobbe med programinnhold og sportsrelatert innhold for TV 2 når han legger opp, sier programredaktør Jarle Nakken til Kampanje.

Nakken legger til at det også kan bety at Northug kan jobbe med ren underholdning for kanalen.

- Hvis jeg ikke tåler trening nå, så kan det være over allerede før jul. Da har jeg gått i den samme fella flere ganger, og da er det ikke noe vits å fortsette lenger, sa Northug til et samlet pressekorps på Beitostølen itidligere denne uken.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

LEGGER OPP?: Skistjernene møtte pressen i forbindelse med åpningen av langrennssesongen. Der var blant annet en åpenhjertig Northug. Video: NTB Scanpix. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Sjokkerte

Hele landets skistjerne har i lengre tid slitt med sykdom og treningen som tidligere sendte han til toppen av resultatlistene har ikke gitt samme effekt.

Dette er imidlertid ikke første gang Petter sjokkerer så langt i år. For en drøy måned siden kom han med selvbiografi «Min historie». Der skriver 32-åringen åpenhjertig, blant annet om fyllekjøringen som sjokkerte hele landet.

Umiddelbart etter at ulykken ble kjent ville ikke Petters manager svare på om 32-åringen var i bilen da det smalt, men ikke lenge etter innrømmet skistjernen at det var han som kjørte bilen, og at han hadde vært påvirket av alkohol.

- Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og skuffet over det jeg har gjort, het det i pressemeldingen.

I den nye boken forteller Petter for første gang hva som egentlig skjedde den mainatten for fire år siden. Det gjør han i en selvbiografi som enda ikke er lansert, meldte NRK.

«Hodet mitt kastes framover, smeller inn i rattet og frontruta, alt blir svart. Men heller ikke det kan jeg huske. Jeg vet det fordi de senere fant deler av luggen min sittende fast i frontruta», står det i boken.

Det står også at 32-åringen hadde drukket noe «hjemmelaget» fra Mosvik, og at han ikke husker noen som helst fra fyllekjøringen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Utenfor min liga

I tillegg til fyllekjøringen, forteller Petter også om de gode tingene, for eksempel forholdet til Rachel Nordtømme (29). Mosviken omtaler henne som «utenfor sin liga».

Northug innrømmer at han hadde et øye for Nordtømme tidlig. De møttes blant annet på friidrettstevner i ungdommen. På skitreninger turte han ikke snakke til henne, kommer det fram i boka.

«En som meg hadde ikke sjans på en som henne, hun var langt utenfor min liga. Jeg var stille, sjenert og introvert. Hun var trygg og sprudlende. [...] Om jeg hadde en drømmedame, så var det Rachel,» skriver Northug.

FLAU: Thomas og Harald viser frem flaue konfirmant-bilder i «Senkveld». Video: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Folket ønsker at vi skal bli et par