«Førstegangstjenesten»:

Dette skal han gjøre nå

«Førstegangstjenesten» er et lukket kapittel for komiker Herman Flesvig. Nå avslører han fremtidsplanene.

SLUTT: Herman Flesvig røper hvorfor det er slutt for braksuksessen «Førstegangstjenesten» etter bare to sesonger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

COLOSSEUM KINO (Se og Hør): Fredag er det duket for premiere på andre sesong av NRK-suksessen «Førstegangstjenesten».

Det er ingen tvil om at Herman Flesvigs (29) konsept, som har hatt et snittseertall på langt over millionen, har blitt svært populær blant flere aldersgrupper. Denne sesongen blir imidlertid den aller siste.

I anledning premieren på Colosseum kino i Oslo, var det en rekke kjente fjes som dukket opp på den røde løperen.

FØRSTEGANGSTJENESTEN: Herman Flesvig er klar med andre sesong av Førstegangstjenesten. Trailer: NRK Vis mer

- Det er skummelt

Serieskaper og komiker Flesvig, som spiller flere merkverdige karakterer som Ahre-Ketil, Tanja-Laila, Preben og Ola Halvorsen, var selvsagt til stede under kveldens premiere.

Det tydet på at 29-åringen hadde kjent en del på nervene i forkant.

- Forventningene til kvelden er at jeg overlever. Ja, jeg synes det er skummelt altså. Men jeg tror det blir veldig gøy, og det er superfine folk her. Og det er jo de som liker humoren min som er her, forteller han.

- Er det verre denne gangen enn første sesong?

- Nei, første sesongen hadde vi ikke så mye å tape. Men siden det gikk så bra forrige gang er fallhøyden ganske mye større. Vi har gjort vår greie, så jeg bare håper at det holder i morgen.

Det var mange som ble sjokkerte da det ble kjent at NRK-suksessen ikke skal lage flere sesonger. Han letter på sløret om hvorfor det tar slutt akkurat nå, og innrømmer planer han har lagt for framtiden.

- Det er jo litt fordi vi har hatt det kjempegøy og drevet med det, men så ønsker jeg å utvikle meg videre som skuespiller. Jeg vil ikke melke noe for lenge og brenne fast i samme spor.

Videre avslører Flesvig hvilken retning han vil satse på innen skuespill.

- Det blir nok en del drama, ikke bare humor. Greit å spille på flere strenger - hvis humorkarrieren ryker, har jeg noe annet å stå på, legger han til.

SKADE: Aksel Hennie fikk varige mén etter filminnspillingen av «Immortal», en actionfilm lagt til andre verdenskrig i Finland. Video: Rød Løper Vis mer

- Helt sinnsykt

Det var flere av seriens skuespillere som var spente på kvelden. Komiker Jonas Kinge Bergland (42), som spiller karakteren Løytnant Støland, er blant en av dem.

- Jeg har ikke vært med på sånn her før. Jeg synes det er helt sinnsykt. Men forventningene er bare at det ser pent og bra ut. Jeg har ikke sett noe av det ennå.

Bergland kunne imidlertid avsløre at lanseringen av første sesong var alt annet enn en storslått rød løper.

- Jeg visste ikke når den ble lansert en gang. Da fikk jeg bare plutselig masse meldinger om at det var bra dansing i skogen. Så det er litt annerledes i år, innrømmer han.

Det var flere som ble overrasket da det ble kjent at SKAM-stjernen Josefine Pettersen (25) skulle spille i den nye sesongen. Også hun var å se på den røde løperen.

DELTAR: Josefine Pettersen blir å se i den nye sesongen. Foto: Rød Løper
DELTAR: Josefine Pettersen blir å se i den nye sesongen. Foto: Rød Løper Vis mer

- Nå gleder jeg meg bare til å se episodene. Jeg har ikke sett noe, kun bare litt av det jeg er med i. Så jeg gleder meg bare til å se, forteller Pettersen.

- Lukket kapittel

I likhet med de andre skuespillerne, har heller ikke Aksel Hennie (47) sett noen av episodene. Han medvirker nemlig som kaptein i den nye sesongen.

- Jeg spiller en kaptein som blir kalt inn når det går dårlig på leiren, og skal ordne opp på en militær måte. Så jeg gleder meg til å sette meg ned med masse folk jeg kjenner og ikke kjenner, og vil forhåpentligvis være stolt, sier Hennie.

SPENT: Aksel Hennie har også fått en rolle i andre sesong av «Førstegangstjenesten», og forteller han gleder seg til å se episodene. Foto: Rød Løper
SPENT: Aksel Hennie har også fått en rolle i andre sesong av «Førstegangstjenesten», og forteller han gleder seg til å se episodene. Foto: Rød Løper Vis mer

En av karakterene som blir å se igjen, er rekrutt Lauritzen, som spilles av komiker Mikkel Niva (33). Han gledet seg stort til å støtte bestekompisen Herman.

- Har du merket at han har vært nervøs?

- Ja, det har jeg. Hvem ville ikke vært det på en måte? Men han har klart seg veldig bra. Jeg tror han har vært litt mindre nervøs nå enn forrige sesong. Det blir jo et lukket kapittel, så jeg gjetter at det føles litt bra også, innrømmer Niva.

SKUMMELT: Herman Flesvig vant Wenche Foss' ærespris og forteller om hvordan det er å være et forbilde. Reporter: Anniken Aronsen Video: Steffen Pettersen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer