Lasse Matberg:

Dette skal han gjøre nå

35-åringen har sagt opp jobben i Forsvaret, og tar fatt på nye utfordringer.

NYE EVENTYR: Lasse Matberg er snart ferdig i Forsvaret, og gleder seg til nye arbeidsoppgaver. Foto: Prvat
NYE EVENTYR: Lasse Matberg er snart ferdig i Forsvaret, og gleder seg til nye arbeidsoppgaver. Foto: Prvat Vis mer
Publisert

Influenser og offiser Lasse Matberg (35) gjorde en god figur i årets sesong av «Farmen kjendis» på TV 2. Mange seere fikk sansen for 35-åringen, som til slutt kapret seieren etter en beintøff og nervepirrende finale mot komikerkompisen Terje Sporsem (45).

De to herrene ble gode venner under oppholdet på «Farmen»-gården, og har i ettertid av innspillingen hatt nær kontakt med hverandre.

Matberg og Sporsem har også begynt å jobbe sammen, og var i slutten av juni på jobbreise i Telemark, der de spilte inn programmet «Sommerfest fra Telemark» for TV 2.

I programmet avslørte 35-åringen at han har sagt opp jobben i Sjøforsvaret, der han har hatt stillingen som idrettsoffiser.

SKADD: Lasse Matberg har tidligere vunnet italienske «Skal vi danse». Under et finalenummer gikk det galt, da han fikk albuen ut av ledd og røk av en muskel i armen. Vis mer

- Vanskelig å kombinere

Matberg beskriver det som en tilfeldighet at han havnet i Forsvaret, der han har jobbet siden 2007. Han jobbet tidligere som kokk og ønsket i utgangspunktet å slippe å dra i militæret.

Men da han først kom inn i Sjøforsvaret, gikk det opp for han at det var et riktig sted å være. Etter førstegangstjenesten begynte han rett på befalsskolen.

«Farmen kjendis»-vinneren sier til Se og Hør at det etter hvert ble vanskelig å kombinere jobben med den stadig større rollen hans i rampelyset.

- Det spiste meg opp fra begge sider. En ting er å konsentrere seg om den jobben det er forventet at man gjør i Forsvaret. Men når du tenker på bigeskjeften din når du er på jobb i Forsvaret, og omvendt, så blir man litt spist opp fra begge sider, forklarer Matberg.

35-åringen sier at han nå går «all inn» som selvstendig næringsdrivende. Likevel innrømmer Matberg at han har vegret seg for å ta denne avgjørelsen.

- Helt siden 2016 har jeg vært klar for dette, og det har gått fint å kombinere det, men jeg har måttet takke nei til mange realityproduksjoner både i Norge og utlandet fordi det ikke har latt seg gjøre på grunn av det engasjementet jeg har hatt i Forsvaret, sier han til Se og Hør.

OVERRASKELSE: «Skal vi danse»-publikummet virket å storkose seg da gjestedanser Lasse Matberg dro fram en spesiell detalj under sin dans med Jørgine «Funkygine» Vasstrand. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Flere tv-tilbud

Matberg understreker at han ikke har noen planer om å bli «reality-Lasse». Som selvstendig næringsdrivende får han flere bein å stå på, og skal jobbe både med podkast og strikkebok. Han legger imidlertid ikke skjul på at det frister med flere konkurranser på tv, og avslører at det har kommet flere tilbud på bordet.

- Og det har jo gått kjempebra de gangene jeg har vært med på reality, så det frister jo til gjentakelse, sier Matberg med et smil.

30. juli har han siste arbeidsdag i Forsvaret. Da takker han for seg etter 15 år. De siste fem åra har han kombinert jobben der med sin rolle i offentligheten.

- Jeg kommer til å savne tryggheten og det kollegiale. Selv om det har vært en veldig spesiell tid det siste halvannet året på grunn av corona, så har Forsvaret vært en super og inkluderende arbeidsplass. Jeg har fått gleden av å jobbe med så mange herlige folk.

SEIER: Lasse Matberg vant «Farmen Kjendis». Se øyeblikket her. Vis mer

Særlig vil han savne å være med kolleger over lang tid, både på jobb og på fritida.

- I Forsvaret har jeg har vært i kontakt med ekstremt mye mennesker. Jeg synes folk er spennende, og det er sikkert en fordel nå som jeg skal gjøre nye ting. Jeg vil være på farten, i Norge og kanskje i utlandet, sier 35-åringen.

- Det blir uvant å ikke lenger jobbe i Forsvaret. Det er en jobb jeg har vært stolt av og et sted jeg har identifisert meg med, avslutter han.

LES OGSÅ: - Bitter og sjalu

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer