Dag Otto Lauritzen:

Dette skal han gjøre nå

Planene for «Kompani»-yndlingen er allerede klare.

SUKSESS: Dag Otto Lauritzen (t.h.) og Kristian Ødegård (t.v.) har nok en gang gjort suksess på tv. Denne gang gjennom «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz Pedersen / TV 2
SUKSESS: Dag Otto Lauritzen (t.h.) og Kristian Ødegård (t.v.) har nok en gang gjort suksess på tv. Denne gang gjennom «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz Pedersen / TV 2 Vis mer
Publisert

I en årrekke har man sett Dag Otto Lauritzen (63) servere alt fra sykkelkunnskap til humor og ren styrke på tv-skjermen. Gjennom sin deltakelse i programmer som «På tur med Dag Otto» og «Huskestue» har den tidligere idrettsutøveren for lengst blitt en favoritt hos det norske folk.

Suksessen ble ikke mindre da han nylig ledet TV 2-programmet «Kompani Lauritzen» som «oberst», der 14 kjendiser ble satt på prøve gjennom streng militær disiplin, beinharde øvelser og konkurranser.

SEIER: Her kåres vinneren av «Kompani Lauritzen». Video: TV2 Vis mer

Nylig kunne TV 2 bekrefte at det kommer en sesong to av programmet, trolig til manges store glede.

- «Kompani Lauritzen har vært et eventyr for TV 2, så vi ser virkelig frem til en ny sesong, skrev programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2, i en e-post til Se og Hør.

Dette skal han gjøre

Da det ble kjent at kanalen ønsker enda en sesong av «Kompani Lauritzen», uttalte 63-åringen selv til Se og Hør at det ennå er usikkert om han blir å se i neste runde.

Innspillingen kan nemlig krasje med «Tour de France», som han i en årrekke har kommentert for TV 2.

- Vi får bare vente og se. Coronasituasjonen gjør at hele verden er i en usikker posisjon, så det kan man ikke si noe om på nåværende tidspunkt, fortalte han den gang, og la til at han likevel håper det blir mulig for ham å være med i sesong to.

Frem til en eventuelt ny innspilling av det populære programmet finner sted, har 63-åringen imidlertid planene klare. Ifølge TV 2 er han nemlig allerede på plass som sykkelkommentator på kanalen. I programmet «Klatrekongen Fuel of Norway» vil Lauritzen i tiden fremover figurere.

- I dag skal vi, hvert fall i Europa, gjennomføre det første sykkelløpet etter corona. Det er et privat initiativ med Gabriel Rasch og Birger Hungerholdt, som har dratt det i gang. Jeg håper det kommer til å bli kjempespennende. Jeg gleder meg som en unge, sa han til kanalen tidligere denne uken.

Dårlig samvittighet

Det er liten tvil om at de 14 kjendisene som i år har blitt sett på tv-skjermen i anledning «Kompani Lauritzen» har fått kjenne på blodsmak i munnen. De har alle kunnet fortelle om psykiske og fysiske anstrengelser, og flere av dem har vært langt nede.

Det skal ha vært en utfordring for Lauritzen, som kjente på den dårlige samvittigheten underveis - til tross for at han presset deltakerne til sitt ytterste.

- Jeg og Kristian slet litt med følelsene, vi også. Kristian er nok den mer forsiktige typen, mens jeg liker å pushe folk. Det er viktig å motivere dem slik at de tør å tøye grenser, men det var jo tider hvor jeg var lei meg for at jeg skulle være sjef, kunne han fortelle til Se og Hør tidligere i mai.

Det er ingen hemmelighet at 63-åringen tåler å presse seg selv, noe som kan resultere i harde kår for dem er under hans ledelse. Lauritzen har nemlig bakgrunn som både politimann, fallskjermjeger, og en av Norges fremste syklister.

Lauritzen innrømmer også at han var redd for at deltakere skulle trekke seg fordi det ble for hardt, noe spesielt Øyvind «Vinni» Sauvik var farlig nære å gjøre.

FORBANNA: Øyvind «Vinni» Sauvik er fast bestemt på å reise hjem før en lagkonkurranse i «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Du har jo den lille usikkerheten i magen. Det har vært situasjoner, spesielt i første halvdelen av oppholdet, hvor de var så langt nede at de tenkte at dette orket de ikke mer. Men på en eller annen måte fikk vi dem gjennom, og jeg tror alle har kommet styrket ut av det, fortalte Lauritzen videre.

Til tross for tunge tider for Øyvind «Vinni» Sauvik, skulle det vise seg å gå. Artisten stakk nemlig av med seieren etter flere uker med strev.

LES OGSÅ: - Forbered dere på det verste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer