Petter Northug:

Dette skal han gjøre nå

33-åringen returnerer til VM.

RØPER NY JOBB: Petter Northug skal tilbake til VM, men ikke som skiløper. Foto: Håvard Solem / TV 2
RØPER NY JOBB: Petter Northug skal tilbake til VM, men ikke som skiløper. Foto: Håvard Solem / TV 2 Vis mer
Publisert

I desember offentliggjorde Petter Northug (33) nyheten om at han legger opp som skiløper på profesjonelt nivå.

Under pressekonferansen kunne Petter blant annet fortelle at lang tids trøbbel med sykdom og en kropp som ikke fungerte, var blant årsakene til at han satte sluttstrek for en eventyrlig karriere.

Samtidig fastslo han at til tross for at han ga seg på toppnivå, har han ingen intensjoner om å melde seg helt ut av langrenssporten - noe som nå er bevist.

Under opptakene til fredagens «Senkveld» på TV 2 torsdag kveld, ble det nemlig kjent hva Petter skal gjøre nå som konkurranseskiene er lagt på hylla. Han skal nok en gang til VM.

GJEST: Petter Northug er blant gjestene i sofaen under morgendagens «Senkveld»-sending, der han blant annet avslører hva han skal gjøre nå som han har lagt skiene på hylla. Foto: Håvard Solem / TV 2
GJEST: Petter Northug er blant gjestene i sofaen under morgendagens «Senkveld»-sending, der han blant annet avslører hva han skal gjøre nå som han har lagt skiene på hylla. Foto: Håvard Solem / TV 2 Vis mer

TV 2 skriver nemlig at Petter nå blir kanalens frontfigur under dekningen av VM på ski i Seefeld, og at han sammen med Marius Skjelbæk og Ida Moseng skal sende direkte på TV2.no og TV 2 Sumo fra et studio under mesterskapet.

- Jeg skal ned til VM, ja. Vel å merke for TV 2 denne gangen, sier Petter til TV 2.

VM: Petter Northug skal dekke ski-VM i Seefeld sammen med Ida Moseng, Marius Skjelbæk og Siri Avlesen-Østli. Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2
VM: Petter Northug skal dekke ski-VM i Seefeld sammen med Ida Moseng, Marius Skjelbæk og Siri Avlesen-Østli. Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2 Vis mer

Utfordrer svenskene

I tillegg til å være en del av VM, dog ikke i skisporet, skal Petter også være med i det nye underholdningsprogrammet «Landskampen», der han sammen med skiløper Therese Johaug (30) skal utfordre svenske skistjerner til duell.

TV 2s sjefredaktør og administrerende direktør, Olav T. Sandnes, forteller til kanalen at han gleder seg til å se Petter engasjere på tv-skjermen.

- TV 2 skal engasjere, sjarmere og utfordre. Det er egentlig Petter Northug kort oppsummert, sier han.

FLAU: Thomas og Harald viser frem flaue konfirmant-bilder i «Senkveld». Video: TV 2 Vis mer

Avtale med TV 2

I tiden før Petter selv avslørte at han skulle legge opp som skiløper, hadde han ved enkelte tilfeller antydet at langrennskarrieren gikk mot slutten

En snau måned før nyheten ble kunngjort, ble det imidlertid kjent at 33-åringen hadde sikret seg en ny jobb om han skulle slutte å konkurrere.

- Jeg kan bekrefte at vi har inngått en langsiktig avtale med Petter Northug om at han skal jobbe med programinnhold og sportsrelatert innhold for TV 2 når han legger opp, sa programredaktør Jarle Nakken i TV 2 til Kampanje den gang.

- Northug er en fantastisk idrettsmann og har i tillegg vist egenskaper og en personlighet som helt klart er interessant for oss. Han er også motivert for å jobbe sammen med TV 2, la Nakken til.

LES OGSÅ: - Vi skal ikke gifte oss

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer