«Farmen» 2020:

Dette skal han gjøre med «Farmen»-premien

Med både hytte og bil går Per Gunvald Haugen en spennende tid i møte. Nå avslører han hva han skal gjøre med den store premien.

«FARMEN»: Per Gunvald Haugen er den første utfordreren som vinner «Farmen». Det gjør ham historisk. Video: TV 2 / Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Man skulle kanskje ikke tro at det kunne skrives ny historie i «Farmen»-universet, men jaggu sa jeg smør. I sekundet fyrverkeriet gikk til værs skjedde nettopp det - aldri før har en utfordrer stukket av med seieren.

Per Gunvald Haugen kom inn i konkurransen i uke fem sammen med to andre konkurrenter. Etter en intens finale, faktisk et rimelig intenst opphold, er han nå eier av både hytte og bil. Den nye tittelen som «Farmen»-vinner bærer han med den største stolthet.

VINNER: Per Gunvald slapp jubelen løs etter å ha vunnet både hytte og bil. Foto: Alex Iversen / TV 2
VINNER: Per Gunvald slapp jubelen løs etter å ha vunnet både hytte og bil. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
VINNER: Per Gunvald slapp jubelen løs etter å ha vunnet både hytte og bil. Foto: Alex Iversen / TV 2
VINNER: Per Gunvald slapp jubelen løs etter å ha vunnet både hytte og bil. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Dette har vært en utrolig reise og et kick uten like, forteller den ferske vinneren når Se og Hør møter han, og beskriver det hele som vanvittig.

- Jeg får mer puls og blir mer gira nå enn da jeg sto der i finalen. Det er vanvittig å lage historie - helt rått. Jeg er et konkurransemenneske og etterhvert gikk det en «f» i meg, da jeg innså at jeg hadde en sjanse til å vinne. Jeg gikk all in. Et vanvittig stort øyeblikk, fortsetter han.

Se vinnerøyeblikket øverst i saken!

- Fortjent

I løpet av sesongen har det vært mange meninger om det er fortjent å vinne som utfordrer, eller hvis du ikke har vært storbonde, vært i tvekamp og lignende. Selv er ikke sørlendingen i tvil - til tross for at det ikke ble elleve uker på gården.

- Dritfortjent, rett og slett. Jeg har sagt det hele tiden at kommer du til finalen så er det fortjent, uansett hva du har gjort, svarer han, og fortsetter:

ANDREPLASS: Daniel Viem Årdal tapte finalen med ett poeng. Foto: Alex Iversen / TV 2
ANDREPLASS: Daniel Viem Årdal tapte finalen med ett poeng. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Folk har juksa, fortjener de å vinne noe mer enn meg? Ukesoppdraget og finalen var fortjent. Det smaker godt!

Ville takke nei

Som «Farmen»-vinner er det også spesielt å mimre tilbake til tankene han hadde før deltakelsen. Haugen hadde nemlig tenkt til å takke nei til å komme inn som utfordrer.

- Når man går inn der som utfordrer er man avhengig av at andre skal stemme på deg for å få bli. De andre deltakerne sa det selv, at de aldri ville ha takket ja til å være det, forteller han.

«FARMEN»: Etter en kunnskapskonkurranse, var det Kjetil Kirk som måtte forlate «Farmen» like før semifinalen. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: TV 2 / Ingebjørg Iversen, Se og Hør Vis mer

I år var det imidlertid ikke fullt og helt opp til deltakerne om man fikk bli eller ei, og en melkespannkonkurranse ble Haugens redning.

- Da kunne jeg kjempe meg inn selv. Ungene sa at jeg ikke fikk lov til å si nei. De var hissige og fikk overtalt meg. Jeg hadde takket nei hvis ikke, avslører han.

Beholder premien

Tvillingene til vinneren, Anna og Lars Erik, fyller 15 år samme kveld som faren stikker av med seieren. En rimelig ålreit bursdagsgave med andre ord.

- De kunne ikke fått en bedre bursdagsgave, og de er kjempestolte, sier den stolte faren.

VINNER: Per Gunvald var årets siste storbonde og fikk med seg en ekstra kniv inn i finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2
VINNER: Per Gunvald var årets siste storbonde og fikk med seg en ekstra kniv inn i finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Hva skal du gjøre med premien?

- Jeg tenkte jeg skulle prøve å beholde begge deler. Jeg må finne meg en tomt og må se litt på det. Når du først vinner en «Farmen»-hytte må du jo få satt den opp, svarer han, men legger til at han er klar over at det koster skjorte å sette opp en hytte.

UTSLITT: Etter 11 lange uker på «Farmen», tok det lang tid før Karianne Vilde Wølner følte seg som seg selv igjen. Video: Privat Vis mer

- Jeg har faktisk en annen hytte også, men jeg har lyst til å få den opp. Hvis noen sitter på en tomt til meg, må de bare ringe, spøker han.

Nå venter fest hjemme i bygda, ja faktisk hele den kommende uka, skal vi tro Haugen selv. Riktignok med coronarestriksjoner - så heller flere feiringer med færre folk forsikrer han om.

- Dette er vanvittig, en drøm!

LES OGSÅ: Kjenner du igjen barnestjernen?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer