«Masterchef 2020»

Dette skal han bruke pengepremien på

Sandefjordmannen Truls Torp Karlsen stakk av med seieren i årets «Masterchef».

«MASTERCHEF»: Nå er vinneren av «Masterchef» endelig kåret! Video: Dplay / TVNorge Vis mer
Publisert

Onsdag kveld var det duket for «Masterchef»-finale. Det har nå gått ti uker siden finessekokken fra Sandefjord, Truls Torp Karlsen (29), og smaksdronningen fra Jevnaker, Silje Sandberg (31), tok på seg forkleet for første gang.

Det var knyttet stor spenning til kveldens finale da begge deltakerne har imponert veldig gjennom årets sesong. I oppgave fikk de å lage en treretters meny, som de fikk totalt to og en halv time til å fullføre.

For alle de tre rettene ble de belønnet med poeng fra dommerne på en skala fra en til ti.

Gjennom hele finalen var det en jevn kamp mellom Torp Karlsen og Sandberg, men det var til slutt førstnevnte som kunne juble over å bli kåret til «Norges Masterchef 2020». Det var imidlertid kun fire poeng som skilte ham fra Sandberg.

VANT: Det var Truls Torp Karlsen som stakk av med seieren i «Masterchef». Foto: Dplay / TVNorge
VANT: Det var Truls Torp Karlsen som stakk av med seieren i «Masterchef». Foto: Dplay / TVNorge Vis mer

Rørt til tårer

Det var en tydelig rørt Torp Karlsen som til slutt fikk gå opp og hente «Masterchef»-trofeet sitt.

- Det er helt, helt sinnssykt, utbrøt han i tv-programmet etter seieren.

Torp Karlsen vant med sine 84 poeng etter å ha servert pannestekt kamskjell med eple, fennikel og dill-tapioka til forrett. Piggvar med sellerirot og stangselleri til hovedrett, og lemoncurd med hvit sjokolade, gresskar, yoghurtsorbé og marengs til dessert.

GODE VENNER: I løpet av deltakelsen har Silje Sandberg og Truls Torp Karlsen blitt gode venner, og de begge unte hverandre å vinne konkurransen. Foto: Dplay / TVNorge
GODE VENNER: I løpet av deltakelsen har Silje Sandberg og Truls Torp Karlsen blitt gode venner, og de begge unte hverandre å vinne konkurransen. Foto: Dplay / TVNorge Vis mer

Med førsteplassen i «Masterchef» følger det imidlertid ikke bare med heder og ære, men også en pengepremie på totalt 250 000 kroner, hvitevarer fra Siemens til 100 000 og et helt års forbruk av mat fra Coop Mega.

Når Se og Hør slår på tråden til sandefjordingen legger han ikke skjul på at seieren betyr utrolig mye.

- Jeg tenker at det kan åpne mange dører for meg, også er det en bekreftelse på at dette er noe jeg kan. Det føles riktig fordi dette er noe jeg ønsker å utvikle, forteller han.

OVERLYKKELIG: Overfor Se og Hør legger ikke Sandefjordmannen skjul på at seieren betyr enormt mye. Foto: Dplay / TVNorge
OVERLYKKELIG: Overfor Se og Hør legger ikke Sandefjordmannen skjul på at seieren betyr enormt mye. Foto: Dplay / TVNorge Vis mer

Lagt en plan for premiepengene

Han kan røper også at han ikke hadde noen store nerver da han kokkelerte i finalen.

- Det er det som er litt rart. For i og med at det var jeg og Silje som sto i finalen, så var ikke nervene ordentlig til stede. Jeg unte henne seieren og hun unte meg den. Det var vinn vinn uansett, fortsetter han.

- Hva har du lært om deg selv ved å være med på «Masterchef»?

- Jeg føler jeg har lært at det er viktig å være seg selv fra starten av. Ikke være redd for å være den man er, men bare være ærlig mot seg selv. Det er kanskje det viktigste jeg tar med meg fra deltakelsen, svarer han.

«MASTERCHEF»: Kia Vejrup, deltaker i «Masterchef», har ikke alltid hatt det så lett. Video: Dplay/TVNorge Vis mer

Så er det jo denne pengepremien, og det er nok flere som lurer på hva Torp Karlsen kommer til å bruke pengene på. Det kan han avsløre at han allerede har lagt en plan for.

- Jeg sa jo underveis i produksjonen at dersom jeg vant så skulle jeg kjøpe meg en bunad. Det blir en gave til meg selv. Så skal jeg skal bruke pengene til å spise god mat, få mye inspirasjon og utvikle drømmen min, legger han til.

BUNAD: Truls Torp Karlsen skal bruke deler av pengepremien på å kjøpe seg en bunad. Foto: TVNorge
BUNAD: Truls Torp Karlsen skal bruke deler av pengepremien på å kjøpe seg en bunad. Foto: TVNorge Vis mer

Han er imidlertid usikker på hva han spesifikt ønsker å gjøre i fremtiden, men han er ærlig om at hvis han får muligheten til å jobbe med mat, ville det vært et privilegium.

«SOMMERHYTTA»: Øyunn Krogh og Levi Try vant «Sommerhytta», men ikke uten å støte på problemer på veien. Video: TV 2 «Senkveld med Helene og Stian» ser du fredag kl. 22.15 på TV 2 og TV 2 Sumo Vis mer

- Har rukket ut ei hånd

Torp Karlsen, som til vanlig jobber som byggingeniør, startet opp Instagram-profilen Finessekokken som en hobby, og forklarer at han etter hvert ble leid inn som privat kokk til venner og bekjente som en slags helgesyssel.

Nå ønsker han å utvikle Instagram-profilen.

- Jeg trives med å servere mat til mennesker, men drømmen vil være å kombinere det med å lage oppskrifter og lære bort, sier han til Se og Hør.

Med å være på tv følger det ofte med oppmerksomhet fra seerne, og dette kan Torp Karlsen røpe at han har fått kjenne på.

- Det har tikket inn meldinger her og der, og det har vært hyggelig. Det er absolutt noen som har rukket ut en hånd, svarer han lattermildt når Se og Hør spør om han har fått noen frierbrev etter deltakelsen.

LES OGSÅ: Slik brukte «Paradise Hotel»-vinnerne premiepengene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer