- Dette skal gå bra

Her trilles småbarnsfar Magne-Kjell inn på operasjonsstua for å fjerne en alvorlig hjernesvulst.

SEOGHØR.NO: Mandag kveld er det sesongpremiere på det kritikerroste TV-programmet «På liv og død» som følger pasienter, leger og sykepleiere i løpet av 24 timer i det norske helsevesenet.

Dokumentarserien, som hadde premiere i fjor, gikk den gang rett i hjertet til seerne og vant Gullruten for «Beste dokumentar eller faktaserie».

Nå er det klart for sesong to.
 
- Da vi satte i gang med innspillingen av den første sesongen, var ambisjonen vår å vise det norske helsevesenet fra en ny side. Vi ville vise historiene om menneskene bak overskriftene vi leser i avisen. Vi ble overveldet og rørt da vi så reaksjonene fra både presse, publikum og alle dem som jobber i helse-Norge etter premieren, sa Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og SBS Discovery, til TV-kanalen før jul.

Mandag kveld møter vi blant annet småbarnsfaren Magne-Kjell. For to uker siden fikk han et anfall på jobb og det viser seg at han har en stor svulst på hjernen.

Geirmund Unsgård er en av landets fremste nevrokirurger og skal operere Magne-Kjell. Men Unsgård vet ennå ikke om svulsten er av grad 2 eller grad 3, det får han først svar på etter at prøver tas under operasjonen.

Se «På liv og død» på TVNorge mandager kl. 20.30.

LES OGSÅ: Fryktet at Sols 8 års-dag skulle bli hennes siste