Jon Almaas og Erik Follestad

Dette skal de gjøre nå

Vennskap og krangling i «71 grader Nord» ble til nytt program.

NY DUO: Jon Almaas og Erik Follestad ble noe uventet gode venner under fjorårets «71 grader Nord». Nå får de sitt eget TV-program. Foto: Discovery
NY DUO: Jon Almaas og Erik Follestad ble noe uventet gode venner under fjorårets «71 grader Nord». Nå får de sitt eget TV-program. Foto: Discovery Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens de kavet seg fra Lindesnes mot Nordkapp under tøffe forhold i «71 grader Nord» for to år siden, utviklet det seg et nært og underholdende vennskap mellom Jon Almaas (53) og Erik Follestad (31). Det til tross for høylytt krangling underveis og en aldersforskjell på 22 år.

Nå skal de to kompisene sette vennskapsforholdet på den ultimate prøven, nemlig ekstrem oppussing i nytt TVNorge-program, skriver kanalen i en pressemelding.

TILBAKE: Dette synes Erik Follestad og Jon Almaas om at Melina Johnsen igjen skal være med på «Ex on the beach». Video: Dplay/ Rød Løper Vis mer

Ny duo

- Å renovere et småbruk helt fra bunnen av kan kanskje virke som en uoverkommelig jobb for oss to, men min erfaring er at når noe ser ut som en veldig stor jobb, så er det egentlig ikke så ille når du brekker det ned til enkeltoppgaver og bare får ting gjort. Jeg er absolutt ikke sikker på at vi får til dette, men det blir sikkert lærerikt, sier Almaas.

Gjennom ti uker skal Follestad og Almaas bruke all sin tid på å få et småbruk i stand. Med Follestads bakgrunn som tømrer og Almaas’ sans for praktisk kunnskap, pirk og nøyaktighet, skal det litt særegne radarparet gyve løs på den lille gården.

Hobbyfikseren Jon er overbevist om at det meste lar seg ordne, mens fagmannen Erik er hakket mer skeptisk til arbeidsmengden som ligger foran dem.

HOS KLOPPEN: Jon Almås avslører at Erik Follestad brøt seg inn i en hytte under innspilling av 71 grader Nord. - Litt for moro skyld! VIDEO: TV2 Vis mer

Vennskap på prøve

- Jeg har vært med på å bygge et hus fra start til slutt før, så jeg vet hvor mye det krever. Jeg ser for meg at Jon kan bruke en hel dag på et beslag på et vindu mens han går rundt og prater med seg selv, sier Follestad i pressemeldingen, og legger til:

- At vi kommer til å møte på en del utfordringer her, det er det ingen tvil om, men heldigvis får vi hjelp fra dyktige fagfolk, så jeg har tro på at vi skal komme i mål til slutt.

- Erik har lett for å bli passiv og gå rundt med hendene i lommen, men jeg ser at han glimter til når han får tommestokken i hånden. Da begynner han å peke, dirigere og slå på ting, så dette blir bra, sier Almaas.

DUO: Gjennom ti uker skal Jon Almaas og Erik Follestad bruke all sin tid på å få et småbruk i stand. Foto: Discovery
DUO: Gjennom ti uker skal Jon Almaas og Erik Follestad bruke all sin tid på å få et småbruk i stand. Foto: Discovery Vis mer

Drømmeduo

Programdirektør i Discovery Norge, Magnus Vatn, gleder seg stort til å se de to gutta i aksjon.

– Det kan ikke bli annet enn svært underholdene når den lett hissige Follestad og den svært nøye Almaas skal samarbeide om dette voldsomme renoveringsprosjektet, sier Vatn.

- De skal ha for at de går all in, og faktisk mer eller mindre bosetter seg i campingvogn på tunet på småbruket i de ti ukene de holder på. Dette kommer de ikke til å gjøre halvveis, verken håndverksmessig eller på underholdningsnivå, det er jeg helt sikkert på, fortsetter han.

URETTFERDIG: Jon Almaas røper at han føler seg feil fremstilt i «71 grader nord kjendis» når han gjester «Senkveld» sammen med realitykollegaer Melina Johnsen og Erik Follestad. Vis mer

LES OGSÅ: Trendet på pornoside: - Ikke bedt om det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer