VINNERE: Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug vant 500 000 kroner i «Love Island». Beløpet har de valgt å dele. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug:

Dette skal de gjøre med premiepengene

Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug vant 500 000 kroner sammen.

Publisert

For en drøy uke siden kunne Andrea Sveinsdottir (23) og Morten Dalhaug (25) juble over å ha vunnet både hverandres hjerter og seieren i den første norske sesongen av «Love Island».

Etter hjemkomst har de endelig fått tatt fatt på forholdet utenfor realitybobla, og da Se og Hør møtte dem torsdag denne uken, kunne de fortelle at det føltes godt å være hjemme.

Donasjon

I tillegg til å ha funnet kjærlighten, vant paret også 500 000 kroner sammen. Beløpet valgte de å dele seg imellom.

De to turtelduene har vært hjemme i litt over en uke, men har allerede gjort seg noen tanker om hva pengene skal brukes til.

- Vi skal donere bort litt, reise litt, og jeg skal i hvert fall betale litt studielån og sette litt på BSU, sånne kjedelige ting, sier Andrea lattermildt og legger til at hun håper på å kunne sette av litt penger.

- Og shoppe litt, skyter hun inn.

Paret sitter igjen med 250 000 kroner hver etter å ha vunnet realityprogrammet. Tilsammen ønsker de å donere bort 50 000 kroner til veldedige formål.

- Vi skal gi litt til en dyreorganisasjon, men vet ikke helt hvilken enda, forklarer Andrea.

- Og jeg foreslo adopsjonsarbeid. Finne noen selskap som jobber med det, for det er noe jeg alltid har hatt stor respekt for. Jeg har hatt en nabogutt som var adoptert så det er noe jeg ønsker å kunne bidra litt med, legger Morten til.

Saken fortsetter nedenfor.

BLE KJÆRESTER PÅ TV: Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug fant kjærligheten på «Love Island». Se og Hør har møtt det ferske paret. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

Avstandsforhold

Foreløpig har paret tilbrakt tid sammen døgnet rundt på Gran Canaria, og flere dager hjemme i Oslo. Likevel kunne de avsløre overfor Se og Hør at det ikke blir hverdagskost å se hverandre hver dag.

- Det blir avstandsforhold i starten, litt pendling. Men jeg studerer, og Andrea har bloggen som gir muligheter for å reise litt. Det blir fint å savne hverandre og ha litt avstand i starten, så kan vi vurdere flytting og sånt etter hvert, sa Morten.

Både han og Andrea satser stort på at forholdet skal vare, og har derfor allerede sagt seg villig til å flytte på seg. Likevel avkrefter turtelduene at de vil bli samboere med det første.

Saken fortsetter nedenfor.

Møter familien

Å finne kjærligheten på TV har ikke vært noen utfordring, ifølge paret. Fremover skal de introdusere sin utkårede for sine familier, noe som later til å være litt nervepirrende. Allerede førstkommende helg skal Andrea være med Morten hjem til Lindesnes, hvor familiebesøk står for tur.

- Jeg er litt nervøs, men jeg tror det skal gå bra, sa Andrea.

- Dere kommer til å gå godt overens, forsikret Morten raskt.

Med dette har Andrea fått en drøy uke på seg før hun møter kjærestens familie. Morten på sin side ble kastet ut i det allerede da de landet på Gardermoen forrige uke. Andreas' venner kom nemlig for å hente dem. Noe som kom som en overraskelse på dem begge.

- Du sier jo at dine venner elsker meg, så lista er lagt høyt, men jeg håper jo at jeg klarer å innfri, sa Morten.

25-åringens uttalelser var Andrea totalt enig i.

- De elsker han, sa hun bekreftende og fortsatte:

- Det første jeg fikk beskjed om da de hentet oss på flyplassen var at «nå må du passe på så du ikke ødelegger dette, for du finner ikke noen bedre enn Morten».

LES OGSÅ: - Veldig overrasket over at hun dukket opp

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer