Siv Jensen:

Dette sier Siv om homoryktene

Åpner seg om kjærlighetslivet og spekulasjonene rundt egen legning.

SVARER PÅ RYKTENE: Få andre har fått like mange spørsmål om sin singeltilværelse som Siv Jensen. Nå åpner hun opp om kjærlighetslivet og de mange ryktene om nettopp dette. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
SVARER PÅ RYKTENE: Få andre har fått like mange spørsmål om sin singeltilværelse som Siv Jensen. Nå åpner hun opp om kjærlighetslivet og de mange ryktene om nettopp dette. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har vært forlovet, jeg har hatt noen lange forhold. Og så har jeg hatt ganske mange veldig korte forhold. Det kommer jo litt an på hva man definerer som kjærester, da.

Slik svarer finansminister og FrP-leder Siv Jensen (50) på Ida Fladens spørsmål om hennes kjærlighetsliv i podkasten «Ida med hjertet i hånden».

Hun har vært på Stortinget siden 1997, da som 27-åring. Hun har vært leder av Fremskrittspartiet siden 2006 og Norges finansminister de siste seks årene. Hun er et menneske de aller fleste av oss har et forhold til, og er kjent for å «snakke fra levra».

Men få andre, om noen, har måttet svare oftere på spørsmål om sin singeltilværelse, enn Siv Jensen.

SØSTRE: Siv Jensen har vært singel store deler av livet, men har et nært forhold til søsteren Nina Jensen. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
SØSTRE: Siv Jensen har vært singel store deler av livet, men har et nært forhold til søsteren Nina Jensen. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

- For noe tull

Blant de mange ryktene som har gått igjen opp gjennom årene, er at finansministeren skjuler sin legning som homofil.

- Jeg synes det har vært underlig hele greia. I alle andre sammenhenger blir jeg karakterisert som en som sier hva jeg mener. Tror man da at jeg ikke hadde turt å si akkurat dette? En kjempestor del av min vennekrets er homofile, noen av mine aller beste venner er homofile. At jeg ikke skulle turt å gå ut av skapet - for noe tull!

I podkasten forteller Jensen at hun har valgt å leve alene, og uten barn. At dette har dannet grunnlag for en rekke spekulasjoner og spørsmål, innrømmer hun at har føltes både urettferdig og invaderende. Spørsmål om hun har kjæreste, om hun skal ha barn og gifte seg.

- Da har jeg ofte tenkt: «Hvorfor spør dere meg om dette, dere spør jo ikke andre politikere om hvordan det går på hjemmefronten». Det er den typiske stereotypen at man skal være gift, ha to barn, Volvo og rekkehus - men det har ikke blitt sånn for meg. Det er mange årsaker til det, sier finansministeren i podkasten.

MEKTIGE KVINNER. Siv Jensen avbildet med Celina Midelfart i forbindelse med NHOs årsmøtemiddag i 2008. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
MEKTIGE KVINNER. Siv Jensen avbildet med Celina Midelfart i forbindelse med NHOs årsmøtemiddag i 2008. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer

Også tidligere har Jensen snakket om de mange ryktene som har versert om henne - også om hennes seksuelle legning:

- Ondsinnet sladder er noe som opprører og gjør meg forbannet. Jeg har alltid prøvd å være ærlig og tror ikke jeg har mange lik i skapet. Jeg har både kjørt på rødt lys og brutt fartsgrensene. Og hadde jeg vært lesbisk hadde jeg stått frem for lenge siden. Jeg er jo blitt voksen, har hun tidligere uttalt til Se og Hør.

Se og Hør har vært i kontakt med Siv Jensens pressekontakt, som opplyser at Jensen sitter i budsjettmøte og ikke er tilgjengelig for ytterligere kommentar på nåværende tidspunkt.

Singel i noen år

Da Dagbladet intervjuet Jensen i forbindelse med hennes 50-årsdag, svarte hun følgende på spørsmål om hvordan det går med kjærligheten om dagen:

- Der er det litt stille akkurat nå. Det går litt opp og ned. Akkurat nå når du spør er det ikke så mye spennende på gang. Men plutselig skjer det.

- Opplever du det som urettferdig at jeg spør om det, fordi du ikke er gift? spurte Dagbladets reporter.

- Spør man en gift politiker hvordan det går med kjærligheten? Selv om man er gift, trenger ikke kjærligheten å være god.

I Fladens podkast legger hun til at hun likevel ikke har gitt opp håpet om en dag å finne kjærligheten.

- Jeg har vært helt komfortabel med å være singel. Det er ikke en stressfylt greie for meg i det hele tatt. Men så er det ikke for sent, jeg er jo ikke dau, jeg er 50. Mannen i mitt liv, kanskje han dukker opp i morgen, man vet jo ikke det.

Hun forteller også at hennes lengste forhold varte i et par år, men at det er noen år siden sist hun var i et forhold. Jensen legger også til at hun «ikke er vanskelig å sjekke opp».

LES OGSÅ: Dette har de aldri gjort før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer