Kim Kardashian West:

Dette sier hun om undertøy-slakten

Ikke alle er like begeistret for Kim Kardashians nye prosjekt.

KRITIKK: Kim Kardashian West har måttet tåle mye kritikk etter at hun slapp sin nye undertøyskolleksjon tidligere denne uken. Nå svarer hun. Foto: NTB Scanpix
KRITIKK: Kim Kardashian West har måttet tåle mye kritikk etter at hun slapp sin nye undertøyskolleksjon tidligere denne uken. Nå svarer hun. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tirsdag denne uken lanserte Kim Kardashian West (38) sitt nyeste prosjekt, en kolleksjon med shaping-undertøy som ifølge henne selv «faktisk funker». De siste dagene har imidlertid kolleksjonen vekket kraftige reaksjoner blant fansen.

Navnet på realitystjernens nye merke er «Kimono», og 38-åringen er blitt beskyldt for kulturell appropriasjon - da kimono er navnet på den japanske nasjonaldrakten.

Kolleksjonen er blitt omtalt som «støtende», og flere mener at Kim, på bakgrunn av navnet, ikke har respekt for den japanske kulturen.

NY KOLLEKSJON: Tirsdag slapp Kim Kardashian sin nye kolleksjon med shaping-undertøy. De siste dagene har kritikken haglet inn. Foto: Reuters / NTB Scanpix
NY KOLLEKSJON: Tirsdag slapp Kim Kardashian sin nye kolleksjon med shaping-undertøy. De siste dagene har kritikken haglet inn. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

«Karate Kid»-skuespilleren Tamlyn Tomita (53) er blant de som har reagert. På Twitter har hun lagt ut to bilder, et av seg selv og en annen kvinne ikledd tradisjonelle kimonoer, og et pressebilde fra Kim Kardashians undertøykolleksjon.

«En er KIMONO. En er Kim som skamløst selger shaping-undertøy. Som dere ikke trenger», skriver hun til de to bildene på Twitter.

Søkte om enerett

Ifølge rapporter fremlagt av TMZ, skal Kim ha søkt om å få enerettigheter til navnet «Kimono Intimates». Flere mener nå at 38-åringen bør endre navnet, og enkelte har også sendt inn forslag til et nytt navn - som «Kimotion», «Kimposition» og «Kimpostor».

Spesielt dette satte sinnene i kok, og torsdag gikk emneknaggen #KimOhNo en seiersgang i sosiale medier - etter at en kvinne ved navn Sono Fukunishi startet en underskriftskampanje mot Kim på nettstedet Change.org.

UNDERSKRIFTSKAMPANJE: Sono Fukunishi opprettet emneknaggen #KimOhNo, som et svar på Kims nye undertøyskolleksjon. Foto: Skjermdump, Change.org
UNDERSKRIFTSKAMPANJE: Sono Fukunishi opprettet emneknaggen #KimOhNo, som et svar på Kims nye undertøyskolleksjon. Foto: Skjermdump, Change.org Vis mer

- Jeg vil ikke dele ordet med et undertøysmerke. Kimono betyr klær på japansk, skriver Sono Fukunishi i beskrivelsen.

I skrivende stund har kampanjen i overkant av 22 800 signaturer, med et mål om å nå ut til 25 000 mennesker.

Forsvarer navnet

Det er imidlertid lite som tyder på at Kim Kardashian kommer til å endre navnet på sin nye kolleksjon. I en uttalelse til avisen The New York Timesstår hun på sitt, og benekter beskyldningene om at hun ikke har respekt for den japanske kulturen.

«Jeg forstår og har dyp respekt for betydningen av kimono i den japanske kulturen, og jeg har ingen planer om å designe eller selge noen plagg som på en eller annen måte vil likne på eller vanære det trafisjonelle plagget», forteller hun.

View this post on Instagram

Can’t wait for you to see #ComingSoon

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Videre uttaler realitystjernen at hun valgte navnet som et nikk til skjønnheten og detaljene som går inn i et plagg - ikke for å fjerne tilknytningen til kimono fra sine japanske røtter.

«Å søke om enerettigheter vil tillate meg å bruke navnet på undertøyskolleksjonen, men det utelukker eller begrenser ikke noen fra å lage kimonoer eller bruke ordet i referanse til det tradisjonelle plagget. Merkevaren er bygget med inklusivitet og mangfold i kjernen, og jeg er utrolig stolt av alt det som kommer», avslutter 38-åringen.

«MAMMA?»: North West stiller et spørsmål mamma Kim Kardashian ikke er helt forberedt på. Vis mer

Kritisert tidligere

Kim Kardashian har blitt beskyldt for kulturell appropriasjon flere ganger tidligere. Senest i april, da hun under ektemannen Kanye Wests (42) gudstjeneste hadde på seg det som så ut som en maang tikka, et hodesmykke som er et tradisjonelt, indisk bryllupssmykke.

View this post on Instagram

Sunday Service Vibe 📷 @elirusselllinnetz

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Hun har tidligere også fått kritikk for det hun selv har omtalt som «Bo Derek-fletter». Den gang tok flere seg nær av at Kim, fremfor å kreditere stilens korrekte opphav, knagget den på en hvit kvinne som fikset håret sitt til en filmrolle.

På slutten av 1970-tallet tok nemlig skuespiller Bo Derek (62) fletter for å spille inn filmen «10».

«De kalles Fulani-fletter, eller cornrows. Man kan kalle dem begge deler, men ved å kalle dem «Bo Derek-fletter» gir du en hvit kvinne kred for en svart stil. Du har allerede fått kritikk for dette tidligere», skrev en sint bruker på Twitter den gang.

BILDEFUSK: Samtidig som debatten går rundt barn og unges mentale helse og påvirkning fra sosiale medier, driver mangfoldige Instagram-stjerner med retusjering av egne bilder. Kine og Jonas avslører tre av de verst retusjerte bildene til en av de aller største på Instagram - Kim Kardashian. Vis mer

LES OGSÅ: Avslører Kylie at hun er gravid her?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer