Tix:

Dette sier hun om Tix-flørten

Tix og aserbajdsjanske Efendi har fått et godt øye til hverandre i Rotterdam.

EUROVISION-FLØRT: Aserbajdsjanske Efendi har bitt seg merke i Andreas «Tix» Haukeland før Eurovision 2021 går av stabelen i Rotterdam, Nederland. VIDEO: Elias Kristian Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Sent tirsdag kveld kunne Tix, eller Andreas Haukeland (28) som han egentlig heter, puste lettet ut mens nordmenn kunne slippe jubelen løs etter at han sikret Norge en plass i den kommende Eurovision-finalen.

Og selv om sangkonkurransen er fokus, kommer vi ikke unna den tilsynelatende flørtende tonen mellom Aserbajdsjanske Efendi og Haukeland.

De siste dagene har Tix-fans fått se en enorm flørt mellom de to utspille seg på sosiale medier. Det har vært alt fra roseblader på senga til kjærlighetserklæringer satt til musikken fra Pokémon.

Men fram til nå har den ellers så åpne artisten holdt seg oppsiktsvekkende taus.

IKKE TILFELDIG: Andreas «Tix» Haukeland gikk videre fra tirsdagens Eurovision-semifinale, og hylles nå for solbrille-stuntet han gjorde under sin framførelse av låta «Fallen Angel». VIDEO: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Så pen

Da Dagbladet møtte Efendi denne uken ble hun konfrontert med vennskapet med nordmannen. På spørsmål om hva hun kan fortelle om det, svarer hun:

- Tix … Han er så pen.

Tix selv kaller Efendi for veldig vakker, og forteller at han ønsket å møte flere artister under Eurovision, og at hun var en av dem.

- Hun har vært en av de artistene der har vært vanskeligst å møte, kanskje. Vi møttes, og det var veldig hyggelig, forteller han.

Da Dagbladet spurte han om Efendi tidligere denne uken, svarte han følgende med et lurt smil om munnen:

- Ingen kommentar, dere får se hva som skjer.

GIKK VIDERE: Efendi gikk også videre i tirsdagens semifinale, og blir å se i finalen lørdag. Foto: Kenzo Tribouillard / AFP / NTB
GIKK VIDERE: Efendi gikk også videre i tirsdagens semifinale, og blir å se i finalen lørdag. Foto: Kenzo Tribouillard / AFP / NTB Vis mer

Rørt

Tirsdag ble Norge lest opp som aller første land av de ti som gikk videre fra den første semifinalen, og det var en tydelig rørt Tix som møtte pressen i etterkant.

- Ingen har forstått sceneshowet mitt. Ingen har forstått låten. Jeg har fått så sinnssykt mye kritikk i Norge. For det er gjerne de som skal kritisere som prater høyest. Men jeg har også fått enormt mye støtte. Litt etter litt, ettersom folk har forstått budskapet, sa Tix til pressen.

KASTET MASKEN: Eurovision-blogger og -ekspert lot seg imponere over den norske artistens grep under semifinalen i Eurovision Song Contest. Andreas «TIX» Haukeland sikra seg finaleplass. Video: NRK. Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

Under semifinale-opptredenen overrasket han også da han tok av seg brillene under mellomspillet på låten.

- Hele poenget med sceneshowet er å vise denne falne engelen som ikke kjenner sin plass i denne verdenen her, men som åpenbart har mye indre skjønnhet, sa han, og fortsatte:

- Men ut ifra hvordan sceneshowet ser ut, kan det være vanskelig å skjønne hvorfor dette er en fallen engel, fordi han ser helt vanlig ut. Det viser jeg når jeg tar av solbrillene. Dette har jeg planlagt siden 2016. Fordi det var da jeg begynte å planlegge slutten på Tix. Karakteren Tix, fortalte han.

FINALE: NRKs kommentator Marte Stokstad skvatt til da Andreas Tix Haukeland ble ropt opp først da finaleplassene skulle tildeles under tirsdagens semifinale av Eurovision. VIDEO: NRK Vis mer

- Er dette slutten på Tix? spurte så pressen.

- Nei, det kan du bare glemme, svarte den 28-årige artisten.

LES OGSÅ: - Min største feil

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer