Ida Fladen:

Dette sier hun om «Puppastemning»

Ida Fladen oppklarer hva hun tenker om låten «Puppastemning» - som hun egentlig ikke ville spille inn.

KONTROVERSIELT: Det har vært flere reaksjoner i sosiale medier etter at Spårtsklubben ga ut låten «Puppastemning» denne uka. Video: Spårtsklubben / VGTV. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det som tilsynelatende i utgangspunktet startet som en rolig uke, skulle vise seg å bli kaotisk for gjengen i Spårtsklubben.

Det har mildt sagt kokt i sosiale medier etter at VGTV og Spårtsklubben delte videoen om hvordan sangen «Puppastemning» ble til. Flere så rødt og reagerte sterkt på at programleder Ida Fladen (35) tilsynelatende nærmest ble presset til å spille inn låta med samme navn.

Blant annet gjentar hun flere ganger i videoen at hun ikke ønsket å gjennomføre.

Nå, i et innlegg på Instagrams historiefunksjon, utdyper hun hva som ligger bak valget om å gjennomføre likevel.

JULELÅT: I september inngikk Mads Hansen og Erik Follestad et veddemål. To måneder senere fikk Erik Follestad sjokkbeskjeden. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Helén Skogstad Vis mer

«Står inne for budskapet»

Der skriver 35-åringen blant annet at «Puppastemning», som for øvrig har ligget på Spotifys toppliste gjennom helgen, handler om noe langt større enn selve låten.

«Jeg tror de fleste har fått med seg at jeg på ingen måte ønsket å gi ut noen låt, men når det først har skjedd så har jeg et par ting jeg vil si: Helt uavhengig av hva jeg måtte mene om selve låten, står jeg hundre prosent inne for budskapet», skriver hun.

Fladen forklarer at det alltid har vært en fanesak for henne at det ikke skal være forskjell på hvordan jenter og gutter (og andre kjønn) oppfører seg, fordi oppførsel har lite eller ingenting med kjønn å gjøre.

«DET er faktisk budskapet i sangen! Guttastemning og jentastemning kan være akkurat det samme, og vi kan oppføre oss helt likt som gutta».

FLØRT: Ida Fladen jakter på disse dager kjærligheten i «Kjendis søker kjæreste», men blir ordentlig flau når hun får se et gammelt klipp fra en tidligere gang hun har flørtet på tv. Vis mer

Ble nektet «guttetur»

Hun påpeker videre at ordet «jentastemning» er et «helt ubrukelig ord», og at «puppastemning» derfor var et bedre valg.

VGTV-kollega Mads Hansen (37) var raskt ute med å forsvare egen låt, men fikk kraftig kritikk for at han skal ha presset Fladen til å spille inn låten.

I innlegget forklarer 35-åringen at de to kollegaene havnet i en diskusjon etter at han nektet henne å være med på «guttetur», fordi hun ikke hadde passet inn i gjengen ettersom hun er jente.

«Hvis vi fjerner alle kjønnsstereotypier som samfunnet har prakket på oss, så hadde vi ikke tenkt sånn. Det at han nå har vært med på å lage denne sangen, tolker jeg som at han endelig har skjønt at jeg har rett», avslutter hun.

Se og Hør har vært i kontakt med Ida Fladen, som ikke har noe ytterligere å legge til.

RØD LØPER: På TV 2s høstlansering dukket Erling Braut Haalands ukjente bror opp, for å spørre Mads Hansen om han ville være med å råne. Video: Rød Løper Vis mer

- Uheldig

Som nevnt var det flere som reagerte på låten da den kom ut. Blant dem var leder i Ullensaker Arbeiderparti, Elin L’Estrange, som på Twitter skrev at «hun sa nei».

- Jeg synes det var en ganske spesiell video. Jeg skjønner at dette er en form for humor som Spårtsklubben har. Men problemet er at de har en ganske ung målgruppe, og jeg vil gjette det er overvekt av unge menn, sa hun til Se og Hør tidligere denne uka.

Politikeren påpekte at uansett hva som har skjedd i forkant av innspillingen, som seerne ikke får vite, så sendes det ut et signal om at det er god humor å presse noen som sier nei.

- Det er jo er et veldig uheldig signal å sende - særlig til unge mennesker. Vi må regne med at dette er en redigert video, men bildet de skaper om at det er en god form for humor å fortsette å presse når noen så tydelig uttrykker at de ikke vil noe, er ikke heldig.

- MÅTTE FÅ KONSEKVENSER: Programleder Mads Hansen er svært opprørt over at flere deltakere valgte å bryte reglene under «Farmen»-innspillinga. Vis mer

- Iscenesatt humor

Redaktør i VGTV, Rolf Sønstelie, forsvarte videoen og forklarte at han synes kritikken ble tatt helt ut av kontekst.

- Dette er iscenesatt humor, som Ida har siste ordet på. Det som skjer i studioet er rigget, og avklart med Ida på forhånd. Det er ikke slik at hun presses av de andre mens kameraet går, selv om det ser slik ut for seerne. Her spiller de, skrev han i en e-post til Se og Hør.

Sønstelie sa også at det stemmer at Fladen ikke ville spille inn låta i første omgang, men at dette ble diskutert og at man sammen kom fram til en løsning som hun var komfortabel med.

Mads Hansen, som er en av hjernene bak låta, forklarte at den aldri ville bli gitt ut uten Fladens samtykke.

- Det kunne ikke engang falt meg inn, i min villeste fantasi, at det skulle kommet reaksjoner på det. Så skal det også sies at det ikke er snakk om mange reaksjoner, men at de kommer fra en gjeng som roper høyt, sa Mads Hansen til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Gikk inn i sjokktilstand etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer