«Maskorama»

Dette sier hun om «Nøkken»-ryktene

Ingeborg Heldal er blant de mistenkte i «Maskorama»-saken.

KRYPTISK: «Maskorama» er for fullt i gang, og etter å ha stilt KK-redaktør Ingeborg Heldal til veggs, er vi ganske sikre på hvem som skjuler seg bak «Nøkken». Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer
Publisert

Forrige lørdag inntok åtte maskekledde, ukjente kjendismennesker X Meeting Point på Skedsmo. Nok en gang ble hele Norge invitert inn i høstens store gjettekonkurranse, hvor man basert på hint og sangstemme skal finne frem til hvem gjerningspersonene er.

Arve Juritzen fikk dommen allerede på premieren, men de syv andre er foreløpig ikke identifiserte. Det betyr ikke at det er mangel på mistenkte i saken.

Det var Arve Juritzen som måtte forlate Maskorama, og han forteller hvordan det har vært å være med på showet. Reporter: Celina Morken. Video: Steffen Pettersen Vis mer

«Nøkken» er av Dagbladets anmelder tiltalt for å ikke synge klokkerent, men forsøket på verdighet gjør at påstanden om straff blir mild. En kan altså vente seg å se denne mystiske figuren gjennom høstens sendinger, med mindre folkedomstolen er uenig.

Konspirasjon på kontoret

Blant de mistenkte bak «Nøkken» er KK-redaktør Ingeborg Heldal (48). Sanger Merethe Trøan var av Dagbladet hentet inn som ekspert for å potensielt bidra til en oppklaring, og mente glamour og innlands-opphav pekte i retning Heldal. Hun er ikke den eneste som aner nøkker i mosen.

Se og Hør har naturligvis konfrontert 48-åringen med anklagen.

NØKK ELLER SANNHET? Er det Ingeborg Heldal som har tatt steget fra tjernet og opp på scenen? Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
NØKK ELLER SANNHET? Er det Ingeborg Heldal som har tatt steget fra tjernet og opp på scenen? Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

- Det kom litt overraskende på meg. Det som har vært verst, eller morsomst, er jo at jeg ikke får jentene i KK til å jobbe, for de driver bare og konspirerer. Jeg har faktisk tatt de på fersken mens de har spionert gjennom glassveggene på kontoret mitt, sier hun.

Heldal hevder at hun forrige lørdag var i 75-årslag hos en kar som heter Kjell. Hun mener ektemannen er blant dem som kan gi henne alibi. Denne lørdagen har hun også, tilsynelatende, andre planer enn å kle seg i maske og mystikk.

- EXCITED! Detektiv Jan Thomas er i fyr og flamme over den nye sesongen av Maskorama på NRK. Reporter: Celina Morken. Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Jeg har lånt en varebil, så jeg skal kjøre hjem til foreldrene mine på Brøttum for å hente ved, hevder hun.

20. november har hun også angivelig planer. Da er det klart for fest for mediehuset Aller, som både KK og Se og Hør er en del av. Heldal har imidlertid ingen planer om å befinne seg omgitt av pressen denne lørdagen.

- Jeg skal på julebord. Hjemme hos meg selv faktisk. Det er mest venner av mannen min. Sånn kan det gå, svarer hun unnvikende.

BRØTTUM, NØKKUM, NØKKEN? Er det hjembygda Brøttum som skal avsløre Ingeborg Heldal? Eller er denne saken et justismord? Følg med i neste episode. Foto: Astrid Waller
BRØTTUM, NØKKUM, NØKKEN? Er det hjembygda Brøttum som skal avsløre Ingeborg Heldal? Eller er denne saken et justismord? Følg med i neste episode. Foto: Astrid Waller Vis mer

- Ruglete for ekstra nytelse

Heldal hevder også at hun aldri ville takket ja til å stå utkledd som nøkken.

- Tror dere virkelig jeg ville latt meg avspise med å være «Nøkken»? Der jeg kommer fra sier man «stygg som en nøkk». Også er det navnet på en kondom - ruglete for ekstra nytelse, sier hun med forakt.

Likevel er det ikke til å stikke under stol at den 48 år gamle kvinnen har mye kjennskap til nøkken. Eller kondomer. Eller begge deler.

MASKORAMA: Den svenske sangeren Pernilla Wahlgren deler tips om hvordan man skal gjette deltakerne i «Maskorama». Video: Jenny Emilie Aas. Reporter: Jenny Emilie Aas / Vegard Krüger Vis mer

- Hadde det vært en liten snøleopard som sang «I Wanna Dance with Somebody» hadde jeg skjønt til at folk trodde det var meg, påpeker hun.

«Maskorama» har som kjent tre etterforskere til stede i salen for å prøve å komme til bunns i hvem som skjuler seg bak maskene. En av dem er kjendisstylist Jan Thomas (54).

Heldal medgir at han har mistenkt henne også på privaten, og tatt i bruk omdiskuterte avhørsteknikker.

- Han har plaget meg den siste uken. Han vet jo heller ikke hvem dette er. Han kom bort en dag og holdt meg hardt fast, før han spurte «er det du som er 'Nøkken'». Jeg har ikke sunget så mye for Jan Thomas, i så fall må han ha basert det på skravla som går og går, skravler Heldal.

SJOKKDELTAKER: Det var til alles store overraskelse da det ble avslørt av «Phoenixen» i amerikanske «Maskorama» var Caitlyn Jenner. Video: Se og Hør. Vis mer

LES OGSÅ: Vekker oppsikt med maske-stunt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer