Christine Dancke:

Dette sier hun om aldersforskjellen

- Vi oppdaget den jo ikke selv.

KJÆRESTER: Musikeren fant lykken med ti år yngre Simon Bergseth. Foto: Instagram / @Christinedancke, gjengitt med tillatelse
KJÆRESTER: Musikeren fant lykken med ti år yngre Simon Bergseth. Foto: Instagram / @Christinedancke, gjengitt med tillatelse Vis mer
Publisert

Tidligere i år kunne den allsidige medieprofilen Christine Dancke (37), kjent fra blant annet «Kompani Lauritzen», fortelle Se og Hør om forholdet med den ti år yngre samboeren Simon Bergseth.

Paret har holdt store deler av forholdet skjult fra offentligheten, men nå røper 37-åringen hvordan det hele startet.

I en fersk episode av podkasten «G-Punktet», ledet av sexolog Iselin Guttormsen, forteller den tidligere P3-programlederen om hvordan hun og kjæresten fant ut at hele ti år skilte dem.

KJØRER MED MOBIL: I «Haik» dukker NRK-profil Christine Dancke opp bak rattet med mobilen i hånda, noe flere har bitt seg merke i. Vis mer

Aldersforskjell

Duoens første møte skulle imidlertid bli gjennom bransjen som de begge jobber i. Dancke - som tidligere jobbet med booking for et konsertsted i Oslo - booket nemlig bandet der Bergseth var gitarist.

Til tross for det ikke skal ha vært «kjærlighet ved første blikk», har paret i dag vært sammen i snart åtte år.

Da Guttormsen spør Dancke om paret har møtt på noen fordommer i forbindelse med aldersforskjellen, svarer hun:

- Overraskende få egentlig. Det er ikke så veldig lett å oppdage aldersforskjellen, vi oppdaget den jo ikke selv. Det var på en måte for sent da vi fant ut av det.

Ettersom de to kun hadde hverandres telefonnummer, og ikke hadde klikket seg inn på hverandres sosiale medie-profiler, ble nemlig ikke alderen noe tema i første omgang.

- Vi hadde byttet telefonnummer når vi møttes for snart åtte år siden. Det var før Tinder, utrolig nok, og vi ble ikke venner på Face (Facebook, journ.anm.) eller noe, så vi visste ikke hvor gamle hverandre var.

Hun forteller at paret først oppdaget hverandres alder da samboeren fikk se Danckes russekort. Der la han merke til at han var ni år gammel da hun feiret russetiden.

IKKE LETT: David Eriksen hadde ikke trodd at en kaffe med Hedvig skulle lede til et tre år langt forhold. Nå får seerne bli enda bedre kjent med manageren, kjæresten og familien hans. Reporter: Thea Hope. Video: Madeleine Liereng Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med Dancke, som ikke ønsker å kommentere ytterligere.

- Skamfullt

Programlederen har tidligere vært åpen om sin psykiske helse, og hvordan angstlidelsen hennes var nær ved å ødelegge forholdet med Bergseth.

I et intervju med Dagbladet Magasinet i 2018 fortalte hun om det lange og åpenhjertige innlegget som hun publiserte på sin Facebook-side i 2016.

- Jeg måtte trene på å være sammen med kjæresten min. Dette er så skamfullt, kunne hun fortelle til Magasinet den gang.

I Facebook-innlegget delte Dancke åpenhjertig om utfordringene som angsten har medbrakt, og hun skrev blant annet: «Jeg har bedt samboeren min Simon om å avslutte samboerskapet».

- Jeg holdt på å ødelegge forholdet til Simon, som jeg da hadde vært sammen med i over to år. Jeg var så glad for at jeg i det minste hadde ham, men da han også ble en del av det, tenkte jeg at nå, «nå tåler jeg ikke mer!», fortsatte hun til Magasinet.

SNAKKER UT: I denne ukens «4-stjernes middag» Henrik Borg en av deltagerne og der snakker han blandt annet ut om sin psykiske lidelse. Vis mer

I podkast-episoden med Iselin Guttormsen kan Dancke utdype hvordan angsten, i forbindelse med en tvangslidelse, har påvirket forholdet med samboeren. Hun beskriver tvangstankene som en frykt for å ha «valgt feil».

- Jeg fikk for meg at han måtte flytte ut, og at vi ikke kunne være sammen lenger. Så begynner du å tenke på det, men sier det ikke til noen fordi du synes det er flaut. Da tenker du i hvert fall på det hele tiden. Det som gjorde at jeg kom meg gjennom det var et lite steg til en ekstrem forbedring - og det var å si det høyt. Jeg sa det til psykologen min, forteller Dancke.

LES OGSÅ: - Det er smertefullt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer