Petter Northug:

Dette sier han om soningen

Petter Northug ble i 2020 tatt for andre gang for kjøring i påvirket tilstand.

SNAKKER UT: Den tidligere langrennskongen Petter Northug. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SNAKKER UT: Den tidligere langrennskongen Petter Northug. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

- Det var tøft å komme seg gjennom det, men jeg gjorde en feil og måtte lære av det. Og jeg hadde en periode der jeg kunne ta tak i livet mitt, og komme ut og være kaptein på egen skute, sier Petter Northug i VGTV-programmet «Harm og Hegseth».

Northug ble tilbake i desember 2020 dømt til sju måneders ubetinget fengsel og tap av førerkortet på livstid for råkjøring og oppbevaring av narkotika. Det innebærer i praksis at han kan søke om å få det tilbake etter fem år.

36-åringen ble dømt for blant annet fire tilfeller av overtredelse av fartsgrensen og tre tilfeller av brudd på veitrafikklovens forskrift om bruk av mobiltelefon i bil. På det meste var han oppe i 221 kilometer i timen i 80-sonen.

ALVORLIG: Petter Northug under pressekonferanse i Trondheim der han uttaler seg om hendelsen der han er siktet for kjøring i høy hastighet, kjøring i ruspåvirket tilstand og oppbevaring av narkotika. Foto: Terje Pedersen / NTB
ALVORLIG: Petter Northug under pressekonferanse i Trondheim der han uttaler seg om hendelsen der han er siktet for kjøring i høy hastighet, kjøring i ruspåvirket tilstand og oppbevaring av narkotika. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Northug forteller videre at problemet etter at han la opp var at det var så mange som ville påvirke ham.

- Jeg ble forbanna og irritert. Jeg måtte komme meg foran på eget skip og si at «nå er det jeg som styrer skipet til Petter Northug», sier den tidligere langrennskongen.

OVERRASKET: Petter Northug skulle bare signere noen bøker i Oslo sentrum, men Rød løpers reporter Thea hadde andre planer. Video: Emilie Rydning Vis mer

Northug gjør det avslutningsvis klart at det nå er ham selv som sier ja og nei til forespørsler.

I løpet av karrieren vant Northug blant annet 13 VM-gull, i tillegg har han to OL-gull og 38 enkeltseire i verdenscupen.

Han la opp som langrennsløper 12. desember 2018.

LES OGSÅ: Ble mamma: - Sprekker av stolthet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer