Trond Espen Seim:

Dette sier han om papparollen

Trond Espen Seim synes foreldrerollen kan være utfordrende.

I SVERIGE: Trond Espen Seim er for tiden i Stockholm og spiller inn en ny dramafilm. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
I SVERIGE: Trond Espen Seim er for tiden i Stockholm og spiller inn en ny dramafilm. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Trond Espen Seim (50) er for de fleste best kjent som den fiktive privatdetektiven Varg Veum i krimfilmene med samme navn. Gjennom hele tolv filmer portretterte han karakteren, før det hele sa stopp i 2012.

Selv om det har gått ni år og Seim har gjort andre ting etter han la opp som detektiv, synes han fortsatt det er gøy at folk husker Varg Veum:

- Det er bare hyggelig, helt tipp topp. Man ber jo litt om det, så det er ikke noe problem, sier 50-åringen til Se og Hør.

OVERRASKER: I denne ukens episode av «Kongen befaler» er det en av deltakerne som har tatt oppgaven skikkelig på alvor, og overrasker alle med babynyhet. Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

Altmuligmann

I tiden etter de populære krimfilmene har Seim spilt i ulike andre filmer og TV-serier, men har de siste årene beveget seg mer og mer mot teaterscenen - hvor han også har prøvd seg som regissør.

Han befinner seg for tiden i Stockholm hvor han spiller inn den nye dramaserien «Limbo». Serien handler om en venninnegjeng hvor deres barn kommer ut for en bilulykke, og hvordan ulykken og barnas skader vil påvirke vennskapet. Seim spiller faren til et av disse barna.

«LIMBO»: Trond Espen Seim med motspiller Rakel Wärmländer. Foto: Viaplay
«LIMBO»: Trond Espen Seim med motspiller Rakel Wärmländer. Foto: Viaplay Vis mer

- Det er veldig ålreit å begynne å jobbe igjen, sier han og legger til at karakteren han spiller er en meget sta plastisk kirurg.

- Utfordrende

Seim er også pappa i det virkelige liv - han har en sønn og en tenåringsjente.

- Jeg synes det er utrolig flott, sier han, og legger til:

- Det er nok utfordrende både for meg og moren, men jeg tror det er utfordrende for henne å ha meg som pappa også - så jeg tror man må gi og ta.

Lansering av ny sesong av NRK-serien "Mammon". Intervju med Trond Espen Seim og Ingar Helge Gimle. Vis mer

- Er du en streng pappa?

- Man tror jo ikke det selv, men jeg håper jeg er passe streng - at jeg er rettferdig. De må få lov til å utforske det de skal og være nysgjerrige. Jeg synes jo at det er trist at de har sittet hjemme halvannet år - det er veldig lenge for en trettenåring.

Det siste halvannet året har også skuespilleren, som mange andre foreldre, fått en liten smakebit på læreryrket gjennom hjemmeskole. Han forteller at både hans mor og søster er lærere, men at han selv kanskje ikke er den mest pedagogiske:

- Jeg har vært en lærer det har vært lett å tvinne rundt lillefingeren, ler han.

- Nesten glemt hvor viktig det er

Seim, som de siste årene har beveget seg mer i retning teaterscenen, har også fått kjenne pandemiens nedstegninger. Men nå er samfunnet åpnet igjen, og teaterscenene med, og skuespilleren gleder seg til å få tilbake publikum.

STRAMT: Det er ikke alltid klaff med det samme når kjendisene skal prøve klær til ukens «Skal vi danse»-sending. Det fikk Magnus Moan oppleve. Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

- Vår visjon er at 700 mennesker etter en forestilling kan være totalt uenige om hva de har opplevd, samtidig som de må være enige i at de har opplevd det samme. Jeg gleder meg til å samle folk igjen slik at de kan diskutere ansikt til ansikt, sier han ivrig, og fortsetter:

- Jeg har nesten glemt hvor viktig det er å oppleve noe sammen og hvor glad jeg blir av det.

Tidligere denne uken fylte «Limbo»-skuespilleren nemlig 50 år, og en så stor dag må naturligvis feires:

- Jeg samlet 40 venner på en bar. Det var helt rart å være rundt så mange mennesker, jeg har nesten glemt hvordan man oppfører seg. Men det ble en ordentlig feiring! Jeg er i utgangspunktet ikke så glad i slikt, men jeg er veldig glad jeg fikk feiret 50-årsdagen.

LES OGSÅ: Ble pappa:- Sovet i to timer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer