«Mesternes mester» og Aksel Lund Svindal:

Dette sier han om barn

De gjenværende gutta i «Mesternes mester» lar seg imponere av hvordan Anne Margrethe Hausken Nordberg har kombinert mammaliv og karriere.

KNUSER REKORD: Aksel Lund Svindal knuser rekord i «Mesternes mester». Video: NRK Vis mer
Publisert

Fredag kveld gikk startskuddet for den beryktede helvetesuka i «Mesternes mester», med bare et par uker igjen før vinneren skal kåres. Svetten spruta, rekorder ble slått og aldri før har levende mennesker lignet mer på Labans seigmenn.

Samtlige deltakere var nemlig nærmest gele etter de beinharde øvelsene, men rundt middagsbordet var det ned til hvilepuls igjen.

Det er som regel også her de tidligere toppidrettsutøverne kommer under huden på hverandre, og samtidig lar oss sportsinteresserte nordmenn få bli bedre kjent med idrettsheltene våre gjennom skjermen.

VILLA: For første gang spilles «Mesternes Mester» inn i Norge, og dette er huset deltakerne bor i. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Imponerte gutta

Med noe godt i glasset imponerte orienteringsløper Anne Margrethe Hausken Nordberg (45) de gjenværende gutta med hvordan hun har klart å kombinere mammarollen med toppidrettslivet.

FIRE IGJEN: Anne Margrethe Hausken Nordberg, Håvard Tvedten, Aksel Lund Svindal og Magnus Midtbø er de siste deltakerne igjen i konkurransen. Foto: NRK
FIRE IGJEN: Anne Margrethe Hausken Nordberg, Håvard Tvedten, Aksel Lund Svindal og Magnus Midtbø er de siste deltakerne igjen i konkurransen. Foto: NRK Vis mer

45-åringen innrømmer at hverdagen blir annerledes idet man blir forelder, og at hun ikke har dødtid på lik linje med de som ikke har barn. Hun forteller også at som kvinnelig utøver, så har man som regel ikke permisjon året etter fødsel.

Rundt bordet kommer det også fram at håndballstjerna Håvard Tvedten (42), som er gift med Guro Fostervold Tvedten (46), også har en del erfaring når det kommer til idrett og barn. Han har to sønner med kona.

På spørsmål fra klatrer Magnus Midtbø (32) om det snart blir barn på Aksel Lund Svindal (38), svarer sistnevnte følgende lattermildt:

- Det er vel to ... Det er en lagavgjørelse, strategi, lagoppstilling. Og dere er ikke med på det laget.

RÅSTERK: Aksel Lund Svindal slo flere rekorder fredag kveld. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK
RÅSTERK: Aksel Lund Svindal slo flere rekorder fredag kveld. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK Vis mer

Bekreftet forholdet

Den tidligere alpinstjerna fant som kjent lykken med hekkeløper Amalie Iuel, og på selveste nasjonaldagen i fjor bekreftet paret forholdet.

Det gjorde de ved å dele et bilde sammen på Instagram av at de spiste is i finstasen, noe som endelig bekreftet ryktene som hadde versert en stund.

I Morten Ramm og Vegard Tryggeseids podkast «Må på behandling» avslørte den tidligere alpinisten kort tid seinere hvordan han møtte sin nåværende kjæreste.

- Vi møttes nok på toppidrettssenteret. Enkelt og greit, fortalte Svindal først.

38-åringen refererte trolig til toppidrettssenteret til Olympiatoppen, som ligger ved Sognsvann i Oslo. Senteret er tilholdssted for satsingen til Norges idrettsforbund, og det er kanskje derfor ikke så rart at de to møttes akkurat der.

- Vi pratet litt, og så gikk det fra det ene til det andre. Vi tok en middag. Det er som en klisjéhistorie, og det er godt over et år siden. Vi har gått rolig framover, fortalte han videre.

FORELSKET: Friidrettsutøver Amalie Iuel er Aksel Lund Svindals nye kjæreste. Paret bekreftet den hete romansen på hver sin Instagram konto 17. mai. Video: DBTV/NTB Scanpix/Nicolai Aagaard Vis mer

Annerledes prioritering

Bekreftelsen av forholdet kom bare et halvt år etter at Svindal avslørte overfor KK at familielivet ble satt på vent på grunn av karrieren. Likevel la han ikke skjul på at han gjerne ønsket seg egen familie.

- Du må investere og bruke tid på et forhold, og det har ikke jeg gjort. Jeg har brukt tid på mye annet og ikke prioritert det. Det kunne ha skjedd at jeg hadde møtt noen som var perfekt, men da skulle jeg ha hatt veldig flaks. Så ja, jeg innser at jeg har brukt lite tid på det, og siden jeg ikke har prioritert det så er det blitt sånn, sa han til magasinet.

På spørsmål om han skulle prioritere det nå, innrømmet han at det er noe han hadde lyst til, men at historien samtidig viser så langt at han, selv etter at skiene ble lagt på hylla, har brukt mye tid på jobb. Han påpekte riktignok at han ønsker å bruke mer tid på å prioritere annerledes.

- Jeg ser på meg selv om en familiemann, og har lyst på barn og familie. Ikke fordi det «bare skal skje», men fordi jeg ønsker en familie med sterke bånd og gode verdier. Og det tror jeg man får ved å gjøre det grundig, sa han til KK.

Selv om venner rundt ham har fått barn og stiftet familie, angret ikke 38-åringen på valgene han har tatt tidligere i livet, og fortalte at han ville gjort det samme igjen.

EXIT: Det var Genette Våge som måtte forlate «Mesternes Mester» som første deltaker. Video: NRK / Lars Eivind Bones, Dagbladet Vis mer

LES OGSÅ: Angrer på intervju: - Fikk ikke sagt unnskyld

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer