Piers Morgan:

Dette sier han nå

Piers Morgan sluttet i jobben tirsdag, men holder fast på meningene om hertuginne Meghan.

STORMER UT: Her stormer Piers Morgan ut under «Good Morning Britain»-sendingen. Video: ITV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag tok en brå vending for journalist og tv-profil Piers Morgan. Etter å ha kritisert hertuginne Meghan på direktesendt tv, forlatt studio, og senere valgt å slutte i jobben, bryter han nå tausheten.

«På mandag sa jeg at jeg ikke trodde på det Meghan Markle sa i Oprah-intervjuet. Jeg har hatt tid til å reflektere rundt denne påstanden, og jeg tror henne fremdeles ikke», skriver han på Twitter, og fortsetter:

«Hvis du trodde henne, greit. Friheten til å si hva man vil er en lykkelig topp jeg kan dø på. Takk for kjærligheten, og hatet. Jeg skal tilbringe mer tid med meningene mine».

I løpet av det omfattende intervjuet fortalte hertuginnen blant åpenhjertig om utfrodringene som medlem av kongehuset, og at hun på et tidspunkt ikke ønsket å leve lenger.

Morgans uttalelser i etterkant sørget for 41 000 klager, som nå undersøkes, skriver Sky News.

Sa opp

Tirsdag kveld ble det altså kjent at programlederen slutter i jobben, og at det skal ha vært hans eget ønske.

«ITV har akseptert denne beslutningen og har ingenting ytterligere å legge til», skrev kanalen.

55-åringen har så å si gjort sport i å kritisere hertugparet de seinere åra. Mandag omtalte han Oprah-intervjuet som et svik mot dronning Elizabeth (94) og resten av det britiske kongehuset.

SÅPEOPERA: Det britiske kongehuset sier de er lei seg. - Dette er en såpeopera, bare på ekte, sier Se og Hørs kongehusekspert til Dagbladet TV om situasjonen som har oppstått. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet TV Vis mer

I tirsdagens sending av «Good Morning Britain» stormet Morgan rett og slett ut av studioet - midt i sendingen.

Etter å ha blitt konfrontert med den beinharde kritikken han har rettet mot hertuginne Meghan ved flere anledninger av medprogramleder Alex Beresford, fikk han nok.

- Forkastelig

Etter å ha forlatt tv-studioet skrev en rekke brukere på Twitter at han returnerte til skjermen og fortsatte krangelen med Beresford.

- Jeg beklager, men jeg tror ikke på noe av det hun sier. Jeg ville ikke trodd henne om hun ga værmeldingen. Og det faktum at hun har angrepet vår kongelige familie. Jeg synes det er forkastelig, sa Piers Morgan om Meghan etter det store intervjuet mandag, og fortsatte:

- Jeg ble kvalm over det jeg så. Dette er et to timer langt slaktemaraton av vår kongefamilie, monarkiet og alt dronningen har jobbet så hardt for. Og alt dette blir gjort med prins Philip liggende på sykehuset.

LES OGSÅ: Forsvarer morens omstridte bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer