Stian Blipp slutter i «Senkveld»:

Dette sier han nå

Stian Blipp letter på sløret om hvorfor han slutter i «Senkveld».

NYE EVENTYR: Programleder Stian Blipp er klar for nye utfordringer til høsten. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2
NYE EVENTYR: Programleder Stian Blipp er klar for nye utfordringer til høsten. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Hvem skal overta jobben til Stian Blipp?». Dette og mange andre spørsmål har gått igjen de siste dagene, etter at det onsdag ble kjent at programlederen slutter i jobben.

TV 2 har vært forholdsvis tause om programmets framtid, og hvem som skal fylle skoene til bergenseren, som til høsten setter opp sitt eget soloshow i Bergen.

Selv sier Blipp følgende til Se og Hør om hvem han mener hadde egnet seg til å overta jobben:

- Mine sko stinker av min tåfis. Kan sikkert være greit å finne noen helt nye sko.

Samtidig letter Blipp for første gang ordentlig opp om sjokkavgjørelsen, som altså smalt som ei bombe for mange tidligere denne uka.

- Beslutningen ble tatt da jeg innså at å kombinere skapelsen av soloshowet, framføringen av det, spesielt i Bergen, i kombinasjon med «Senkveld» var bortimot umulig. I hvert fall ikke bærekraftig for verken noen av prosjektene eller familielivet, forteller han.

HJEM TIL JUL: Stian Blipp var å se i den andre sesongen av Netflix-serien «Hjem til jul». Dette sier han om kyssescenene. Video: Rød Løper Vis mer

Gruet seg

31-åringen avslører videre at han gruet seg til å fortelle kollegaene om avgjørelsen, men at han hadde innsett at han må rase fra seg et par år og få fullført noen av prosjektene han har på bucketlista før han blir voksen.

- Lidenskapen min ligger i å underholde og å skape, helst fra scenekanten. Sceneshow er noe jeg har fått muligheten til ved flere pit-stop, men aldri har hatt anledning til. Nå følte jeg at jeg måtte ta muligheten da den plutselig bydde seg igjen, forteller han.

- Du skrev på Instagram at nyheten ble sluppet før dere var klare for det, hva legger du i det?

- Jeg personlig visste i hvert fall ikke at nyheten skulle komme ut denne dagen. Så jeg ble tatt litt på senga da telefonene strømmet inn på onsdag formiddag, svarer han.

Da det ble kjent at Blipp gir seg som programleder, påpekte han på bildetjenesten at det var en udramatisk avgjørelse om å trekke seg fra jobben, og at det ikke var noe vondt blod fra hans side. På spørsmål om hvorfor det var viktig å påpeke dette overfor følgerne, svarer Blipp følgende:

KJENT DUO: Blipp og Olafsen har ledet programmet sammen siden 2018. Nå er talkshowets framtid enn så lenge usikker. Foto: Espen Solli / TV 2
KJENT DUO: Blipp og Olafsen har ledet programmet sammen siden 2018. Nå er talkshowets framtid enn så lenge usikker. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Med tanke på at nyheten ble kastet ut i avisene uten så mye mer info enn at jeg skulle slutte, så følte jeg i hvert fall for å gi noe kontekst til de som skulle lure på om jeg var blitt pælmet ut, hadde en torn i siden til noen, om det var noe uvennskap eller lignende.

- Da virket det som en mye mer effektiv måte å gjøre det der enn å måtte svare på hver enkelt melding som kom inn. Dette er ikke mer avansert enn en ren karrieremessig beslutning om å gjøre noe annet en periode, fortsetter han.

RETRO: Stian Blipp er i dag en av landets mest profilerte programledere. Det mange - inkludert makker Helene Olafsen - har glemt, er at han deltok i «Norske Talenter» i 2009. Vis mer

- Litt av en reise

Ifølge Blipp har ikke reaksjonene latt vente på seg, og han har mottatt alt fra vantro til de største lykkønskninger.

Hva som skjer til høsten for «Senkveld» er foreløpig uklart, og TV 2 har ikke besvart Se og Hør på om dette betyr at Helene Olafsen skal lede programmet alene, eller om TV 2-suksessen går mot slutten.

Blipp forteller imidlertid at det selvsagt blir trist å ikke jobbe videre med Olafsen.

DRØMMEHJEMMET: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen kjøpte drømmeboligen på Malmøya i fjor. Nå viser de frem huset i YouTube-serien «Klarna stikker innom». Video: Klarna Vis mer

- Vi har hatt litt av en reise fra overtakelse til nå. Jeg må berømme henne for måten hun har taklet det å bli kastet med hodet først inn i sirkuset som er «Senkveld». Det tror jeg ikke mange andre hadde taklet like bra som hun har gjort, sier han, og fortsetter:

- Framgangen som vi har hatt sammen med programmet fra første program til nå, har bare vært takket være hard jobbing og den absurde øvelsen det er å lære seg jobben samtidig som 400.000 ser på. Det blir vemodig, men jeg føler i aller høyeste grad at vi kan være stolt over det vi har fått til sammen.

LES OGSÅ: Stjernen er ugjenkjennelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer