«Maskorama»

Dette sier de om spekulasjonene

Flere kjendiser oversvømmes av mistanker om at de står på en viss NRK-scene hver lørdag. Dette sier de selv om «Maskorama»-spekulasjonene.

BLE OVERRASKET: Dommerne klarte ikke å gjette hvem som skjulte seg i «puddelen» under «Maskorama» på NRK 1 lørdag kveld. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at denne saken først ble publisert, er nok en «Maskorama»-deltaker blitt avslørt. Lørdag kveld ble det klart at det var artist Inger Lise Rypdal som skjulte seg i kostymet til «Enhjørningen».

UTE: Det var enhjørningen som måtte ta av masken og forlate programmet. Vis mer

Lørdag kveld er det duket for at nok en kjendis skal fram i lyset, og at «Maskorama»-kostymet skal falle.

Seerne har virkelig latt seg begeistre av det opprinnelig koreanske konseptet, hvor kjendiser gjemmer seg bak overdådige masker mens de opptrer med en valgfri låt.

Selv om tilbakemeldingene er delte, er det ingen tvil om at «Maskorama» engasjerer folket, og det er stor spenning knyttet til hvem som skjuler seg bak de fem gjenværende karakterene.

Lei spekulasjoner

Man kan til og med vinne penger på å tippe riktig på hvem som skjuler seg bak «Elgens» gevanter.

Der er det lavest odds på at John Carew er mannen bak masken, etterfulgt av VGTV-profil Bernt Hulsker, DJ og tidligere fotballspiller Jan Gunnar Solli og tv-personlighet Markus Bailey.

- Herregud som folk er bastante. Ingen tror på meg uansett hva jeg sier. For det er ikke meg, sier sistnevnte til Se og Hør.

LURING? Burde vi heller si.. Markus Elgey? Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
LURING? Burde vi heller si.. Markus Elgey? Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Han har også måtte svare seere på Instagram som mener å vite at det er ham.

- Jeg gleder meg til «Elgen» blir avslørt en gang for alle, sånn at spekulasjonene kan gi seg, sier han lattermildt.

Mistenkes av familien

Solli er av det mer mystiske slaget, og vil verken bekrefte eller avkrefte noen ting.

- At det er spekulasjoner om at det er meg er bare hyggelig, det viser at folk tenker på meg som en underholdningsbidragsyter, mener han.

«MASKORAMA»: Det er ikke bare i Norge «Maskorama» er populært. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Mistankene har også festet seg hos hans innerste krets - familien.

- Jeg har hatt familie på tråden som synes det er veldig dårlig gjort om jeg er «Elgen», og de ikke har fått beskjed om å skru på tv-en hver lørdag. Jeg tipper det blir dårlig med julemat om det skulle vise seg at det var meg, sier han lurt.

Håper å bli spurt

Spør du programleder Anne Rimmen er det imidlertid Bailey som er «Elgen». Selv blir hun beskyldt for å gjemme seg bak vingene til «Ravnen».

- Haha, jeg har også hørt ryktene. Går nok mest i «byssan lull» hos meg for tida. Men «Maskorama» er kjempegøy, kan den nybakte tobarnsmammaen fortelle.

Jonas er tilbake, men rystes av Kine og forlater studio når hun forteller at det vibrerer mellom beina hennes. :S Vis mer

Hun tror også i likhet med mange andre at det er MGP-vinner Ulrikke Brandstorp som bidrar med de reneste toner bak trollmasken.

- Jeg har fått med meg at det er noen som lurer på om jeg troller rundt i disse dager, men jeg er nok redd jeg må skuffe dem. Men jeg håper jeg blir spurt neste år hvis det blir en ny sesong, for herre min for et gøy konsept, melder Brandstorp.

UTEN MASKE? Er det slik «Trollet» ser ut når maska faller? Ulrikke Brandstorp er mistenkt for å ikle seg grønt hår og gullbukser på lørdagskvelden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UTEN MASKE? Er det slik «Trollet» ser ut når maska faller? Ulrikke Brandstorp er mistenkt for å ikle seg grønt hår og gullbukser på lørdagskvelden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Musikalstjernen hevder at «Maskorama» står på tv-en hjemme, og at det er gjettelek hver lørdag.

- Per nå tror jeg kanskje «Elgen» er Markus Bailey, men «Ravnen» er jeg mer usikker på. Kan det være Anne Rimmen eller Marte Stokstad, spør hun og kaster altså anklagen tilbake.

Prinsessen er taus

Artist Lisa Børud har også blitt nevnt som en potensiell trollkvinne, men ifølge henne er det langt mer sannsynlig at det er Brandstorp som skjuler seg bak den grønne trollsveisen.

- Det er gøy at folk tror det er meg. Det tar jeg som en stor kompliment, sier hun.

KAN DET VÆRE? En dæsj glitter, så er vi der. Foto: Bjørn Sigurdsøn, SCANPIX
KAN DET VÆRE? En dæsj glitter, så er vi der. Foto: Bjørn Sigurdsøn, SCANPIX Vis mer

Märtha Louise (49) har blitt mistenkt for å være den eksentriske «Enhjørningen», men hennes manager Carina Scheele Carlsen er tydelig på at det er en spekulasjon prinsessen ikke vil kommentere.

Selv mener Carlsen det er Inger Lise Rypdal som gjemmer seg under «Enhjørningens» horn.

Her hadde Se og Hør skrevet at Carlsen mente Rypdal var «Ravnen», noe som var feil. Det synes også Rypdal var merkelig da hun fikk spørsmålet.

- Jeg synes det er litt rart. Jeg føler ikke at jeg likner på «Ravnen» i «Maskorama», hvis du skjønner. Det er et morsomt program da, har Rypdal å si til det.

Sikker i sin sak

Hva gjelder «Vikingen» er det flere youtube-navn som har dukket opp, blant annet Dennis Vareide. Selv hevder han at han har holdt seg hjemme på lørdagskveldene på grunn av corona, en forklaring også flere familiemedlemmer har blitt servert.

- Jeg får veldig mange meldinger, blant annet fra familien som sjekker hvor jeg er på lørdagene, sier han lattermildt.

TIL VALLHALL: «Og slik smir du ditt helt egne vikingsverd», sa kanskje Frank Løke til Dennis Vareide under «Farmen kjendis» i 2018. Foto: TV 2
TIL VALLHALL: «Og slik smir du ditt helt egne vikingsverd», sa kanskje Frank Løke til Dennis Vareide under «Farmen kjendis» i 2018. Foto: TV 2 Vis mer

Selv mener han med 99 prosent sikkerhet å sitte på svaret, men lar seg ikke overtale til å lufte sin gjetning til Se og Hør.

Om det blir «Elgen», «Enhjørningen», «Ravnen», «Trollet» eller «Vikingen» som må avsløre sin identitet neste lørdag gjenstår å se. Uansett hvem det blir er det i alle fall flere kjendiser som kan puste lettet ut etter uker med spekulasjoner.

Også blir det kanskje noen som må innrømme sin hvite løgn - kanskje er det en av kjendisene i denne saken?

LES OGSÅ: Prøvde å trekke seg to ganger fra «Maskorama»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer