Abu Hussain:

- Dette sårer meg

Reagerer etter at komikerkollega ble anmeldt for hatytringer.

REAGERER: Abu Hussain deler sine tanker om Atle Antonsen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
REAGERER: Abu Hussain deler sine tanker om Atle Antonsen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble det kjent at Atle Antonsen (53) er anmeldt for rasisme av forfatter og samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali (25), etter en hendelse som fant sted på et utested i Oslo for noen uker siden.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og komiker Abu Hussain er blant de som nå deler sine egne tanker om det som har skjedd. Det gjør han i et innlegg på Instagram.

«Triste med hele saken for meg er at jeg har sett opp til Atle hele livet. Team Antonsen var favorittshowet mitt. Jeg var så starstrucked første gang jeg møtte han, at jeg bare smilte dumt hele uken. Dette sårer meg og fler mer enn det gjør oss sinte.»

Videre skriver komikeren at det er på tide at folk anerkjenner problemet fremfor å late som at det ikke finnes.

«Jeg hopper ikke på en sak for å få likes og følgere, men det er på tide at folk anerkjenner et problem vi har i samfunnet som vi later som ikke finnes og anklager folk for å være hårsåre osv.», skriver han videre, og fortsetter:

«Dette her er viktig å fikse. Er det noen som ikke er hårsåre så er det folk som Sumaya. Dette er hardhudete mennesker, folk som har hørt og sett det meste mens du sitter bak tastaturet og sier at rasisme ikke er et problem i Norge».

Også radioprogramleder Nate Kahungu (25) har lagt ut et innlegg på Instagram der han reagerer.

REAGERER: Nate Kahungu la ut dette på Instagramstory. Foto: Skjermbilde Instagram
REAGERER: Nate Kahungu la ut dette på Instagramstory. Foto: Skjermbilde Instagram Vis mer

«Dere 'komikere' har alltid denne energien når dere er fulle og bak lukkede dører... Om det bare er jokes, si det på Latter og gi oss klokkeslett så vi kan komme og le», skriver han.

LES OGSÅ: Stygt skadet: - Forferdelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer