MTV Movie & TV Awards 2017:

- Dette representerer mer enn bare et kyss

«Moonlight»-stjernene Ashton Sanders og Jharrel Jerome vant prisen for årets «Beste kyss».

VANT: Her mottar Ashton Sanders og Jharrel Jerome prisen for beste kyss under nattens prisutdeling i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix
VANT: Her mottar Ashton Sanders og Jharrel Jerome prisen for beste kyss under nattens prisutdeling i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): MTV Movie Awards, som i år har skiftet navn til MTV Movie & TV Awards, er en av de beste kveldene i underholdningsindustrien av flere grunner. Ikke bare får vi se vakre og kreative designerantrekk når stjernene sprader ned den røde løperen på rekke og rad.

Men, i motsetning til Oscar-utdelingen, Golden Globe og Grammy Awards, så er MTV Movie & TV Awards mye løsere i snippen - og en rekke hysteriske episoder og frekke vitser dukker hvert år opp på løpende bånd.

ØNSKET VELKOMMEN: Komiker og skuespiller Adam DeVine var årets programleder og ankom showet fra taket via en lysekrone kledd ut som udyret i Skjønnheten og udyret.Foto: NTBScanpix.
ØNSKET VELKOMMEN: Komiker og skuespiller Adam DeVine var årets programleder og ankom showet fra taket via en lysekrone kledd ut som udyret i Skjønnheten og udyret.Foto: NTBScanpix. Vis mer

Prisutdelingen har blitt spesielt godt kjent for sin kategori «Beste kyss» som har ført til mange morsomme og pinlige øyeblikk på scenen gjennom de siste årene.

I år kjempet skuespiller-parene Ashton Sanders (21) og Jharrel Jerome (19) (Moonlight), Emma Stone (28) og Ryan Gosling (36) (La La Land), Emma Watson (27) og Dan Stevens (34) (Beauty and the Beast), Taraji P. Henson (46) og Terrence Howard (48) (Empire) og Zac Efron (29) og Anna Kendrick (31) om prisen.

Og til slutt var det var «Moonlight»-stjernene Ashton og Jharrel som stakk av med statuetten som er formet som en boks med popcorn.

Filmen, som tidligere i år var nominert til åtte Oscar-statuetter, handler om en ung svart og homofil gutt og hans vanskelige oppvekst.

"This is bigger than @jharreljerome and I." Congrats on winning Best Kiss ❤️

A post shared by MTV (@mtv) on

Da de to ungguttene kom opp på scenen for å motta prisen startet Jharrel takketalen:

- Jeg må virkelig begynne med å takke foreldrene mine. Jeg elsker dere så høyt. Og så må jeg få være ærlig å si at det er trygt for oss unge underholdere, spesielt oss med en minoritetsbakgrunn, at det er ok å tenke utenfor boksen. Og å gjøre hva enn som skal til for å fortelle historien og hva enn som skal til for å gjøre en forandring.

- Denne prisen er for nettopp dette. Det er for oss som trenger å gjøre hva enn som må til for å få folk til å våkne opp, sa han, ifølge People.com.

Deretter fortsatte Sanders takketalen:

- Denne prisen er større enn Jharrel og meg. Denne representerer mer enn et kyss. Prisen er for de som føler at de ikke passer inn. Denne prisen representerer oss. Vi elsker dere alle og takker dere alle.

Saken fortsetter under bildet.

STOLTE PRISVINNERE: Ashton Sanders og Jharrel Jerome jublet over prisen for beste kyss natt til mandag. Foto: NTB Scanpix.
STOLTE PRISVINNERE: Ashton Sanders og Jharrel Jerome jublet over prisen for beste kyss natt til mandag. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Vant to år på rad

I fjor var det de morsomme «Pitch Perfect»-skuespillerne Rebel Wilson (36) og Adam DeVine (33), som er årets programleder, som stakk av med prisen. Og duoen ga publikum valuta for pengene da de inntok scenen for å fremføre takketalen.

How we arrive at any function 💁 | #MTVAwards

A post shared by MTV (@mtv) on

Tidligere har statuetten gått til Ryan Gosling og Rachel McAdams (38) for den legendariske kyssescenen i «The Notebook». Paret hadde en gnistrende kjemi, og ble også kjærester privat etter innspillingen i 2004.

Da de ble utropt som vinnere i 2005 løp Rachel mot Ryan og hoppet i armene på ham før hun plantet et digert kyss på leppene hans - til stor jubel fra salen.

I 2007 overrasket Will Ferrell (49) og Sacha Baron Cohen (45) med å kline til på scenen etter å ha vunnet prisen for beste filmkyss i komedien «Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby».

Og eks-kjærestene Robert Pattinson (30) og Kristen Stewart (27) vant «Best kyss»-kategorien to år på rad, i 2009 og 2010, for sine prestasjoner i «Twilight».

Saken fortsetter under bildet.

TIDLIGERE «BESTE KYSS» VINNERE: F.v: Rachel McAdams og Ryan Gosling i 2005, Will Ferrell og Sasha Cohen Baron i 2007, Kristen Stewart og Robert Pattinson i 2010 og Adam DeVine og Rebel Wilson i 2016. Foto: NTB Scanpix
TIDLIGERE «BESTE KYSS» VINNERE: F.v: Rachel McAdams og Ryan Gosling i 2005, Will Ferrell og Sasha Cohen Baron i 2007, Kristen Stewart og Robert Pattinson i 2010 og Adam DeVine og Rebel Wilson i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kategorien «Best tearjerker», som inneholder en sentimental begivenhet for å fremkalle sorg eller sympati, er også svært populær.

Her kjempet øyeblikkene i filmene og TV-seriene «Game of Thrones», «Grey's Anatomy», «Me Before You», «Moonlight» og «This Is Us» mot hverandre, og det var til slutt sistnevnte som stakk av med prisen.

Saken fortsetter nedenfor.

Congrats for winning Show of the year @strangerthingstv 🌪

A post shared by MTV (@mtv) on

Det er ikke bare navnet som er nytt for showet dette året.

MTV Movie & TV Awards er også den aller første prisutdelingen som har blitt kjønnsnøytral. Mens skuespillere i andre prisutdelinger konkurrer mot hverandre i kategorier som «Beste mannlige» og «Beste kvinnelige» skuespillere, så har de nå forandret kategoriens navn til kun «Beste skuespiller».

Det betyr for eksempel at Emma Watson i «Skjønnheten og udyret» kjempet mot Hugh Jackman (48) i «Logan», Daniel Kaluuya (28) i «Get Out» og Taraji P. Henson i «Hidden Figures» - i kategorien som nå har navnet «Beste skuespiller i en film».

MTV MOVIE & TV AWARDS 2017: Emma vant prisen for sin rolle i «Skjønnheten og udyret» over Hugh Jackman (48) i «Logan», Daniel Kaluuya (28) i «Get Out», James McAvoy (38) i «Split», samt Hailee Steinfeld (20) i «The Edge of Seventeen» og Taraji P. Henson (46) i «Hidden Figures». Video: CNN / AP Vis mer

Og det var også den britiske «Harry Potter»-stjernen som stakk av med prisen for «Beste skuespiller i en film».

I TV-kategorien kjempet Emilia Clarke (30) i «Game of Thrones» mot blant annet Donald Glover (33) i «Atlanta».

Men ingen av disse skuespillerne vant. I stedet stakk 13 år gamle Millie Bobby Brown av med prisen for sin rolle som «Eleven» i TV-serien «Stranger Things».

I løpet av kvelden ble også alle skuespillerne i «Fast and Furious»-filmene hedret med prisen «MTV Generation Award».

Her er alle de nominerte - vinnerne er uthevet i svart:

Movie of the Year

«Beauty and the Beast»

«The Edge of Seventeen»

«Get Out»

«Logan»

«Rogue One: A Star Wars Story»

Se resten av vinnerne nedenfor.

KUL DUO: Snoop Dogg og Martha Stewart delte ut prisen for beste programleder. Den gikk til Trevor Noah og The Daily Show. Foto. NTB Scanpix.
KUL DUO: Snoop Dogg og Martha Stewart delte ut prisen for beste programleder. Den gikk til Trevor Noah og The Daily Show. Foto. NTB Scanpix. Vis mer

Best Actor in a Movie

Daniel Kaluuya - «Get Out»

Emma Watson - «Beauty and the Beast»

Hailee Steinfeld - «The Edge of Seventeen»

Hugh Jackman - «Logan»

James McAvoy - «Split»

Taraji P. Henson - «Hidden Figures»

Show of the Year

Atlanta

Game of Thrones

Insecure

Pretty Little Liars

Stranger Things

This Is Us

Se resten av vinnerne nedenfor.

PÅ SCENEN: Komiker Amy Schumer og Hollywood-stjernen Goldie Hawn fikk æren av å dele ut prisen til "Årets beste film". Den gikk til Skjønnheten og udyret. Foto: NTB Scanpix.
PÅ SCENEN: Komiker Amy Schumer og Hollywood-stjernen Goldie Hawn fikk æren av å dele ut prisen til "Årets beste film". Den gikk til Skjønnheten og udyret. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Best Actor in a Show

Donald Glover - Atlanta

Emilia Clarke - Game of Thrones

Gina Rodriguez - Jane the Virgin

Jeffrey Dean Morgan - The Walking Dead

Mandy Moore - This Is Us

Millie Bobby Brown - Stranger Things

Best Kiss

Ashton Sanders og Jharrel Jerome - Moonlight

Emma Stone og Ryan Gosling - La La Land

Emma Watson og Dan Stevens - Beauty and the Beast

Taraji P. Henson og Terrence Howard - Empire

Zac Efron og Anna Kendrick - Mike and Dave Need Wedding Dates

Best Villain

Allison Williams - Get Out

Demogorgon - Stranger Things

Jared Leto - Suicide Squad

Jeffrey Dean Morgan - The Walking Dead

Wes Bentley - American Horror Story

Se resten av vinnerne nedenfor.

TALENTFULL: Big Sean underhold fra scenen. Foto: NTB Scanpix.
TALENTFULL: Big Sean underhold fra scenen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Best Host

Ellen DeGeneres - The Ellen DeGeneres Show

John Oliver - Last Week Tonight With John Oliver

RuPaul - RuPaul's Drag Race

Samantha Bee - Full Frontal With Samantha Bee

Trevor Noah - The Daily Show

Best Documentary

13TH

I Am Not Your Negro

O.J.: Made in America

This Is Everything: Gigi Gorgeous

TIME: The Kalief Browder Story

Best Reality Competition

America's Got Talent

MasterChef Junior

RuPaul's Drag Race

The Bachelor

The Voice

Se resten av vinnerne nedenfor.

KJENTE FJES: Skuespillerne i 13 Reasons Why delte ut prisen til beste TV-show. Foto: NTB Scanpix
KJENTE FJES: Skuespillerne i 13 Reasons Why delte ut prisen til beste TV-show. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Best Comedic Performance

Adam Devine - Workaholics

Ilana Glazer og Abbi Jacobson - Broad City

Lil Rel Howery - Get Out

Seth MacFarlane - Family Guy

Seth Rogen - Sausage Party

Will Arnett - The LEGO Batman Movie

Best Hero

Felicity Jones - Rogue One: A Star Wars Story

Grant Gustin - The Flash

Mike Colter - Luke Cage

Millie Bobby Brown - Stranger Things

Stephen Amell - Arrow

Taraji P. Henson - Hidden Figures

Tearjerker

Game of Thrones - Hodor's (Kristian Nairn) Death

Grey's Anatomy - Meredith tells her children about Derek's death (Ellen Pompeo)

Me Before You - Will (Sam Claflin) tells Louisa (Emilia Clarke) he can't stay with her

Moonlight - Paula (Naomie Harris) tells Chiron (Trevante Rhodes) that she loves him

This Is Us - Jack (Milo Ventimiglia) and Randall (Lonnie Chavis) at karate

Se resten av vinnerne nedenfor.

BLE HYLLET: Vin Diesel tok imothedersprisen MTV Generation Awards på vegne av hele The Fast and the Furious-crewet. Foto: NTB Scanpix.
BLE HYLLET: Vin Diesel tok imothedersprisen MTV Generation Awards på vegne av hele The Fast and the Furious-crewet. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Next Generation

Chrissy Metz

Daniel Kaluuya

Issa Rae

Riz Ahmed

Yara Shahidi

Best Duo

Adam Levine og Blake Shelton - The Voice

Daniel Kaluuya og Lil Rel Howery - Get Out

Brian Tyree Henry og Lakeith Stanfield - Atlanta

Hugh Jackman og Dafne Keen - Logan

Josh Gad og Luke Evans - Beauty and the Beast

Martha Stewart og Snoop Dogg - Martha and Snoop's Potluck Dinner Party

Best American Story

Black-ish

Fresh Off the Boat

Jane the Virgin

Moonlight

Transparent

Best Fight Against the System

Get Out

Hidden Figures

Loving

Luke Cage

Mr. Robot

LES OGSÅ: - Hun så ut som en gammeldags skjønnhetsdronning