Dette provoserer Leo Ajkic

NRK-profilen byr på annerledes reiseunderholdning.

UT PÅ TUR:-  Jeg blir provosert av alle de rare tilbudene man får som turist, sier Leo Ajkic til Dagbladet Magasinet. I disse dager er han aktuell som programleder i NRK-serien «Leos reise». Foto: FameFlynet Norway
UT PÅ TUR:- Jeg blir provosert av alle de rare tilbudene man får som turist, sier Leo Ajkic til Dagbladet Magasinet. I disse dager er han aktuell som programleder i NRK-serien «Leos reise». Foto: FameFlynet Norway Vis mer

SEOGHØR.NO: Denne vinteren er den frittalende Bosnia-bergenseren Leo Ajkic (30) aktuell med TV-programmet «Leos reise» - og som programtittel tilsier tar NRK-yndlingen med seerne på i alt seks utenlandsreiser. På agendaen står nemlig noen av verdens mest populære festivaler.

Stikkord er fest og moro, men i spalten «Goddag!» i Dagbladet Magasinet avslører 30-åringen at han også opplevde medaljens bakside mens han var på tur:

- Jeg blir provosert av alle de rare tilbudene man får som turist. Alt fra sex med mindreårige og tilbud om narkotiske stoffer, i tillegg vil hver eneste tuk-tuk-sjåfør ta deg med på skytebanen der du kan skyte noen dyr. Det fikk meg til å tenke, og jeg ble mest irritert over oss turister, fordi jeg tror på «supply and demand», forklarer han på spørsmålet «hva provoserer deg?».

Måtte flykte på grunn av krig
 

Reiseserien består av totalt seks episoder, og Ajkic som kom til Norge i 1994 fra krigsrammede Balkan, tar oss blant annet med tilbake til hjembyen Mostar i Bosnia.

TILBAKE TIL HJEMBYEN: I NRK-serien «Leos reise» tar programleder Leo Ajkic med seerne til hjembyen Mostar i Bosnia - det blir et møte på godt og vondt for den populære NRK-profilen. Her fra Balkan-fest i Guca i Serbia. Foto: Pål Rønnevik / NRK
TILBAKE TIL HJEMBYEN: I NRK-serien «Leos reise» tar programleder Leo Ajkic med seerne til hjembyen Mostar i Bosnia - det blir et møte på godt og vondt for den populære NRK-profilen. Her fra Balkan-fest i Guca i Serbia. Foto: Pål Rønnevik / NRK Vis mer

Den ellers så private TV-kjendisen åpner opp om barndomsminnene - som han har både på godt og vondt - og viser seerne barneskolen og leiligheten familien bodde i før de flyktet til Norge:

- En dag jeg syklet ute, hørte jeg et kjempesmell. En svær lastebil med dynamitt ble sprengt i sentrum. For mange er det starten på krigen her. (...) Vi flyttet hit da krigen startet, for da kunne vi gjemme oss i kjelleren. (...) Jeg husker jeg fikk masse venner og venninner, og vi lekte og vi spøkte. Vi hørte ting utenfor og var redd, men vi holdt oss sammen.

- Jeg måtte rett og slett flykte til Norge på grunn av utdanning og framtid. Krigen ble bare rett og slett aldri ferdig.

Se hele episoden på NRK nett-TV her (ekstern lenke).

I dag er Leo en av NRKs mest populære programledere, og har gjort suksess med programmer som «Typen til» og  «Leo og u-landslaget».

«Leos reise» sendes på NRK3 tirsdager klokken 22:25.

LES OGSÅ: Leo drømmer om egne barn