«Paradise Hotel» 2017:

Dette mener foreldrene om barnas deltakelse i «Paradise Hotel»

Flere av deltakerne fikk en skjennepreken før de sjekket inn på skandalehotellet.

PARADISE 2017: Vi var i Mexico og ble kjent med alle deltakere i årets Paradise Hotel. Her var første smakebit! Video: Lise Rafaelsen / Kine Falch Vis mer Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Det er vel ikke akkurat en hemmelighet at mange forbinder realityserien «Paradise Hotel» med fuktige fester, skittent spill og intime relasjoner.

Derfor er det kanskje ikke på toppen av ønskelisten for verken mor eller far at barnet deres stammer seg fram til setningen «jeg skal være med på Paradise Hotel» ved middagsbordet.

Deltakerne som blir med i den skandaleombruste realityserien må fort vende seg til å bli filmet til alle døgnets tider - både med og uten klær - og i flere forskjellige settinger.

Seoghør.no har derfor tatt en prat med foreldrene til noen av årets deltakere for å forhøre oss om hva de tenkte da sønnen eller datteren fortalte om deltakelsen, og hvilke tanker de sitter igjen med i dag etter å ha sett sin kjære på skjermen.

Ville at hun skulle trekke seg

Sveinn Jørundsson (54) er faren til Andrea Sveinsdottir (21) fra Larvik. Han forklarer overfor Seoghør.no at han prøvde å overtale datteren til å droppe og bli med da hun fortalte at hun hadde blitt valgt ut som en av årets deltakere.

- Jeg likte det ikke, men jeg forsto fort at hun var fast bestemt på å bli med. Jeg var i utgangspunktet veldig negativ til det hele, men så kjenner jeg Andrea og tenkte dermed at hun ville oppføre seg fint, sier han.

Jørundsson var rett og slett bekymret for at Andrea, som er den eldste av to søstre, skulle bli framstilt feil, og han tok derfor en alvorsprat med henne.

- Jeg forklarte at de ofte klipper og framstiller folk på visse måter. Heldigvis synes jeg ikke at de har prøvd å drite ut folk i denne sesongen. Det er bare humoristisk og gøy. I tillegg har det vært mer fokus på selve spillet i år, og ikke bare fest og sex, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

NÆRT FORHOLD: Sveinn Jørundsson er faren til 21-åringen Andrea Sveinsdottir. Han har også en yngre datter. Foto: Privat          
NÆRT FORHOLD: Sveinn Jørundsson er faren til 21-åringen Andrea Sveinsdottir. Han har også en yngre datter. Foto: Privat   Vis mer

- Tryggere på seg selv

Etter å ha sett hver eneste episode av årets sesong, er han alt i alt tilfreds med hvordan datteren har klart seg.

- Jeg er veldig positivt overrasket. Hun har vært seg selv, og har ikke tatt noen dumme valg - i hvert fall ikke ennå. Andrea har sett på programmet i flere år, så det kom ikke som en stor overraskelse at hun ønsket å bli med, men jeg trodde aldri at hun turte. Hun er egentlig litt reservert og ikke så frampå som person, men jeg synes hun virker mye tryggere på seg selv nå, sier han.

I likhet med flere av de andre deltakerne, har også Larvik-jenta fått tusenvis av nye følgere i sosiale medier og på bloggen. Denne endringen merker også faren hennes til.

- Det er klart at det er mye som skjer i ettertid. Hun har jo jobbet mye med bloggen sin den siste tiden, og det er gøy at hun nå har begynt å tjene penger på den. Hun er blitt en travel dame, og jeg ser jo også at deltakerne har blitt en sammenspleisa gjeng som er mye sammen. Hun har fått mange nye og gode venner, og det er jo veldig positivt, sier han.

Saken fortsetter under videoen.

HVA SKAL JEG VELGE?: Kine Falch utfordrer «Paradise»-deltakerne med dilemmaer. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Visste ingenting om det

Heidi Solibakke (45), moren til Kevin René Gustavsson (21), var heller ikke akkurat i ekstase da hun fikk vite at sønnen skulle delta i det mye omtalte TV 3-programmet.

I bunn og grunn var det på grunn av måten hun fikk vite om deltakelsen på.

- Jeg sto opp en tirsdag morgen, og hadde nettopp hørt at Kevin hadde gått og lagt seg. Jeg skulle til Bergen, og da jeg var nesten framme fikk jeg en telefon fra noen i produksjonen. De skulle snakke med Kevin i forbindelse med et portrettintervju de skulle filme hjemme hos oss dagen etter, men de fikk ikke tak i ham. Jeg visste ingenting om det, så jeg fikk litt av et sjokk da de fortalte meg at han skulle være med i «Paradise Hotel». Jeg prøvde å ringe ham, men fikk ikke svar, og da blir man jo litt småirritert, sier hun.

Frustrasjonen varte imidlertid ikke lenge etter en god samtale med sønnen.

Solibakke er mor til tre gutter, og hun engasjerer seg alltid i hva guttene gjør. Hun leste seg derfor opp om programmet og om hva tidligere deltakere hadde å si om sine erfaringer.

Da valgte hun å stole på at Kevin ville klare seg fint i Mexico.

- Foreldre har jo ofte fordommer, og jeg hadde det selv. Det er jo så mange som tenker at «Paradise Hotel» bare handler om sex og fyll, men jeg tenker at flere bør sette seg inn i hva konseptet egentlig er. Det blir jo ofte vinklet litt feil, som fører til at mange dømmer deltakerne og tenker at de ikke har noe mellom ørene. Sånn er det jo ikke, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

STOLT MOR: Heidi Solibakke har bare fine ord å si om sønnen, Kevin René, sin innsats i realityserien. Foto: Privat
STOLT MOR: Heidi Solibakke har bare fine ord å si om sønnen, Kevin René, sin innsats i realityserien. Foto: Privat Vis mer

Stolt av sønnen

I dag er 45-åringen strålende fornøyd med hvordan sønnen, og også de andre deltakerne, har klart seg i realityserien.

- Jeg har ikke oppdaget noe nytt ved ham, og jeg har ikke blitt flau over noe han har gjort. Han byr jo på seg selv, og ja - det er noen sommerfugler som må dekke til her og der til tider, men det er for så vidt helt greit. Han er en fornuftig og smart gutt, og det synes jeg man ser på tv også. Han gjør en god figur, og det er en helt topp gjeng som er med, sier hun stolt.

At deltakelsen i programmet bare kan ha negative ettervirkninger, mener hun absolutt ikke.

- Jeg tror ikke dette vil bremse Kevin på noen som helst måte. Selvfølgelig om man velger å dra strikken litt for langt, kan man vel merke det i ettertid. Men jeg tror at Kevin kan få til akkurat det han vil, jeg. Så lenge han beholder et godt nettverk rundt seg og har beina godt plantet på jorda, tror jeg dette bare skal gå fint, slår hun fast.

Saken fortsetter nedenfor.

«PARADISE HOTEL»: Kevin-René Gustavsson forteller om sin besettelse av tatoveringer, og røper at han vurderer å tatovere selve hotellet på kroppen sin. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Jeg valgte å støtte ham

Faren til snowboardkjøreren Petter Sjurseth Berg (20), Jan Petter Berg (49), ble mest av alt bekymret da sønnen delte nyheten om at han var plukket ut til tv-programmet.

- Først så tenkte jeg at «om du blir med på det, så blir du gjort arveløs». Jeg har sett det tidligere, og jeg synes egentlig ikke noe særlig om det. Så da noen jeg bryr meg om forteller at de skal være med, ble jeg bekymra. Jeg trodde først at han ikke skulle komme seg gjennom nåløyet, men da han fikk telefonen om at han kom med, kunne jeg velge å bli forbanna eller å støtte ham. Jeg valgte det siste. Han er 20 år, og har ansvar for seg selv, og det har ikke gått så galt som jeg trodde. Bare det at han fikk muligheten til en to måneder lang ferie i Mexico i vinterhalvåret er jo gøy, så jeg ønsket ham god tur, sier han.

Petters pappa var for øvrig ikke like nervøs for hvordan sønnen ville framstå på tv, selv om han til tider synes at sønnen kan være litt naiv.

- Jeg var skeptisk da det kom opp, men jeg snakket med dem som castet ham, og fortalte at han er en impulsiv fyr, men sa at det ikke finnes noe vondt bein i ham. Ja, han kan være ubetenksom, men han er snill. Han kan noe ganger være litt naiv i tankegangen, men jeg beundrer ham også for hvor fort han glemmer ting. Når Petter har gjort noe, blir han ferdig med det der og da. Vi kan krangle så busta fyker før vi legger oss, men være like glade og blide på hverandre dagen etterpå.

Saken fortsetter nedenfor.

Gratulerer med dagen, pappa🎉🎊 Kunne ikke spurt om en bedre Far 💪🏼🙏🏼

Et innlegg delt av Petter Sjurseth Berg (@pettersjurseth)

Forstår valgene

49-åringen legger heller ikke skjul på at han forstår situasjonene deltakerne ofte blir satt i, og at man ikke nødvendigvis bør være så raske med å dømme dem ut ifra valgene som blir tatt inne på hotellet.

- Jeg er glad i gutten, og er stolt av ham som den han er. Jeg synes han klarte seg fint i begynnelsen, men så kommer det jo utfordringer underveis. Det er jo samhandling mellom disse menneskene, og det er jo klart det er mange ting både jeg og andre reagerer på, men vi får jo bare se en brøkdel av valgene som ble tatt og hva som skjedde. Når man er der inne er det viktig at man trives og har det bra med de rundt seg. Vi i sofaen rister kanskje på hodet, men jeg skjønner jo at settingen inne på hotellet gjør ting annerledes. Man skal ikke dømme noen før man har vært i deres sko, mener han.

At det kommer mange fordeler med å være med i realityserien, er han helt sikker på.

- Fordelene er jo der når du lever av å eksponere deg selv som Petter gjør. For han var jo dette en unik opplevelse. Han har fått noen venner der inne han kan ha nytte og glede av resten av livet. Det kan også være et springbrett til mange andre ting. Han var spent før han dro, og han var kjempefornøyd da han kom hjem, sier han og utdyper:

- Folk er bevisst på det de sier og gjør der inne, og det har ingenting med hvordan de er utenfor hotellet. Det som skjer der inne må man ta med en klype salt, for det er helt spesielle omstendigheter.

Saken fortsetter nedenfor.

PARTYTRIKS: Petter Sjurseth Berg ble inspirert av de store snowboardgutta til å åpne ølen på en spesiell måte. Han sier det er viktig å ikke være så A4. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

Nektet datteren å ha sex på tv

Moren til Sophie Vågsæter (24), Stine Vågsæter, ble også først irritert da hun fikk vite at datteren hadde meldt seg på reality-konseptet, og sørget derfor for å gi 24-åringen noen tips.

- Vi hadde en god «peptalk» før hun reiste. Jeg hadde også noen krav til henne, og sex på tv var en av disse. Det var nemlig ikke greit for meg. Også ønsket jeg at hun skulle stå opp for seg selv og klare å si nei, sier hun til Seoghør.no.

Mamma ❤️❤️❤️❤️kunne ha mystet deg for ett par år siden, heldigvis har jeg deg enda ❤️Foto:Rita Svorkås

Et innlegg delt av Sophie Sjåstad Vågsæter👑 (@sophievag)

Stine Vågsæter påpeker at hun kunne merke at datteren var noen år eldre enn de andre deltakerne, og er derfor glad for at hun ikke meldte seg på noen år tidligere.

- Nå er hun kanskje litt mer reflektert og vet hvordan hun ønsker å bli framstilt. Jeg kunne egentlig se for meg at hun ville delta i et realityprogram en gang, men jeg var nervøs for hvordan hun ville framstilles på tv, sier hun.

Hun er likevel fornøyd med hvordan 24-åringen, som sendte seg selv ut av konkurransen, klarte seg. Hun mener at dattera oppførte seg slik hun gjør til vanlig.

- Hun var kanskje mer alvorlig på tv enn hun egentlig er. Hun er en veldig blid og glad person. Men ellers kjente jeg henne godt igjen, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

DATET FOTBALLSPILLER: Sophie Vågsæter forteller om hvordan det var å våkne opp til bilder av seg selv i den britiske tabloidavisa The Sun. Hun var i London for å besøke Manchester United-spilleren Antonio Valencia. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Hun står opp for seg selv og andre

Sophie Vågsæter var allerede kjent for noen da hun sjekket inn på «Paradise Hotel». Kun noen måneder før hun satte seg på flyet til Mexico, var hun nemlig omtalt i både utenlandske og norske medier.

Bilder av Stranda-jenta på besøk hos Manchester United-stjernen Antonio Valencia (31) spredte seg som ild i tørt gress, og etter hvert valgte Vågsæter å stå fram og fortelle om flørten hun hadde med ham.

Etter en rekke medieoppslag både her og der, skjønte moren at det ikke kom til å bli noe mindre av dette etter at Sophie ble «Paradise»-deltaker.

- Jeg fortalte henne at det ville bli mye media, men at det var noe hun bare måtte stå i selv om hun er travel, sier hun og fortsetter:

- Jeg tenker jo at det kan være positivt for henne at folk vet hvem hun er og hvordan hun er. De får jo se at hun står opp både for seg selv og andre og det tror jeg kan være en fordel.

Få siste nytt fra Paradise Hotel rett på Messenger. Meld deg på under!

LES OGSÅ: Trodde han røk ut av «Paradise Hotel»: - Alt håp var ute

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer