UTFYLLER HVERANDRE: Live Nelvik sier til Se og Hør at hun elsker humoren til ektemannen Tore Sagen og at han er en ekte «handyman». Foto: Se og Hør
UTFYLLER HVERANDRE: Live Nelvik sier til Se og Hør at hun elsker humoren til ektemannen Tore Sagen og at han er en ekte «handyman». Foto: Se og HørVis mer

Dette liker Live best med ektemannen

- Vi utfyller hverandre perfekt, sier Live Nelvik.

SEOGHØR.NO: I februar ble Live Nelvik (33) og ektemannen Tore Sagen (35) foreldre for annen gang, da hun fødte lille Elsa (7 måneder) – som er oppkalt etter en 95 år gammel oldemor.

Fra før har kjendisparet datteren Liv (4).

Og det er en energisk og opplagt Live som har tatt et kort avbrudd imammapermen for å snakke med Se og Hør om sitt program «Live redder verden. Litt».

Dårlig samvittighet

Live avslører at mammarollen ga inspirasjon til å gjøre sitt for å la barna vokse opp i en bedre verden.

– Det var nok en slags dårlig samvittighet som gjorde at jeg ville lage serien. Når man leser avisen, så skjønner man jo at det går rett vest om man ikke gjør noe, forteller Live til Se og Hør.

– Etter hvert som man blir eldre og får to barn, så får man litt større perspektiver. Det var det det begynte med for meg. Målet var å finne tiltak som virker, og som man faktisk kan leve med.

- Hvis veldig mange gjør litt, så utgjør det veldig mye, understreker 33-åringen.

KJEMPER FOR MILJØET: Live Nelvik sier til Se og Hør at hun ble mer miljøengasjert etter at hun ble mamma. Foto: Trond Aukland/NRK
KJEMPER FOR MILJØET: Live Nelvik sier til Se og Hør at hun ble mer miljøengasjert etter at hun ble mamma. Foto: Trond Aukland/NRK Vis mer

Hoppet i søpla med mor

Hun  har spist taco laget av larver og spist mat fra søpla – såkalt «dumpster diving».

– Jeg tok med meg mor og søster på det. Det slår alle jenteturer vi har vært på, vi hadde det så gøy! Jeg tissa til og med litt på meg – men det var fordi jeg var gravid, altså, humrer Live.

Uengasjert mann

Likevel understreker NRK-profilen at hun aldri ville gjort noe for å sette barnet i magen i fare.

– Et barn i magen har ikke vondt av at jeg kutter ut kjøtt. Jeg spiste noen insekter og sånt, men barnet mitt har altså ikke noen synlige skader. Elsa ser helt fin ut, forsikrer Nelvik.


GØY MED SØPPEL: Live tok med seg mamma Liv på jakt etter matvarer i søplekasser i TV-serien «Live redder verden. Litt». Det ga mersmak.

Live leter i søppelet etter spiselig mat sammen med sin mor Liv Johnsrud og søster Kjersti Kvam. Foto: Trond Aukland/NRK
GØY MED SØPPEL: Live tok med seg mamma Liv på jakt etter matvarer i søplekasser i TV-serien «Live redder verden. Litt». Det ga mersmak. Live leter i søppelet etter spiselig mat sammen med sin mor Liv Johnsrud og søster Kjersti Kvam. Foto: Trond Aukland/NRK Vis mer

– Ektemannen din, Tore Sagen virker ikke like miljøengasjert?

– Han er en sånn flat type, han lar seg ikke så lett begeistre. Han har vært begeistret tre ganger som jeg kan huske, det var da vi giftet oss, og da vi fikk barn. Så jeg forventet ikke noen heiarop fra ham, for å si det sånn, røper «Underholdningsavdelingen»-stjernen.

Bunnsolid

 – Men det virker i alle fall som om det er mye humor hjemme hos dere?
– Vennene våre synes i alle fall det er veldig gøy å være sammen med oss. Jeg har ikke vært i så veldig mange forhold, så jeg vet ikke om det er mer humor hos oss enn hos andre.

-  Litt kanskje? smiler Live.

– I TV-serien ser det ut til at dere er tålmodige med hverandre?

-Jada, ekteskapet vårt er bunnsolid, det. Vi har bare vært gift i tre år, da. Så dersom det hadde begynt å slå sprekker allerede nå, hadde det vært veldig tidlig, synes jeg, ler Live.

Limet i forholdet

Hun er ikke i tvil om hva det er hun elsker mest ved ektemannen, som er kjent fra «Radioresepsjonen» og den populære komiserien
«Side om side».

ROSER EKTEMANNEN: - Han er veldig god på ting jeg ikke kan, sier Live Nelvik om Tore Sagen. Foto: Se og Hør
ROSER EKTEMANNEN: - Han er veldig god på ting jeg ikke kan, sier Live Nelvik om Tore Sagen. Foto: Se og Hør Vis mer

– Det beste med Tore er humoren hans. Det er et sterkt lim, røper Live, som legger til:

– Han er veldig god på ting jeg ikke kan. Det er digg. Han kan bære tunge ting, snekre og henge opp lamper - og få dem til å lyse. Det kan ikke jeg. Vi utfyller hverandre perfekt.

– Også har han veldig pene øyne og store fyldige lepper. Det har ikke jeg. Enda et eksempel på hvor godt vi utfyller hverandre, fortsetter hun.

Mammaperm

Nå skal hun nyte permen og bli godt kjent med sin lille datter.

– Tore skal lage «Radioresepsjonen», så for ikke å bli hatet av de 100 000 «RRfansene», så lar jeg ham holde på denne sesongen. Jeg blir hjemme, og skal lære å bake croissanter, tenkte jeg, smiler Live.

LES OGSÅ: Tore Sagen prøvde å kysse Live Nelvik på TV