Mayoo Indiran:

Dette lærte han av tiden i fengsel

- Litt likhetstrekk mellom befalet og fengselsbetjenten, mener «Kompani Lauritzen»-deltakeren.

ÅPENHJERTIG: Mayoo Indirian satt syv uker i varetekt før han ble frikjent i februar 2017. Nå er han aktuell med «Kompani Lauritzen». Han forteller at han kunne trekke visse paralleller mellom fengselsoppholdet og realitydeltakelsen. Reporter: Celina Morken Vis mer
Publisert

To dager før julaften i 2016 ble tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Mayoo Indiran (31) pågrepet av politiet i sitt eget hjem.

Julaften ble han siktet for grov narkotikaforbrytelse.

Realityprofilen ble samtidig varetektsfengslet frem til 21. januar med brev- og besøksforbud. Oslo Tingrett utvidet varetektsfengslingen med fire nye uker, men 10. februar 2017 - en uke før de fire ukene utløp - ble han løslatt fra Ullersmo fengsel.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da deltakerne skal gjennom en hinderløype skjer det en ulykke. Video: TV 2 Vis mer

Siktelsen ble imidlertid opprettholdt, men høsten 2020 ble saken mot ham til slutt henlagt av Oslo statsadvokatembeter. Indiran har hele tiden nektet straffskyld.

Nå forteller Indiran at han forstår både at politiet mistenkte ham i saken, og at systemet er slik det er. Det han derimot syntes var trist var å se sitt eget ansikt pryde flere avisforsider.

- Det er kjipt å bli uthengt i media, i hvert fall før du er dømt. De kunne ventet med å poste bilde av meg og navnet mitt i media til jeg eventuelt hadde blitt dømt, men det gjorde de ikke, sier han til Se og Hør i dag.

FENGSEL: Bettina Buchanan jobbet på grabbarna grus på Rhodos. Vi møtte henne der for en tour, og hun avslørte også hvorfor hun har sittet i fengsel på øya. Video: Nina Hansen Reporter: Øystein Andersen Vis mer

Tv-profilen synes det var spesielt tungt å se hvordan medieoppslagene påvirket de rundt ham.

- Det var veldig trist, fordi det gikk ikke utover bare meg, men også de rundt meg. Familien min, mamma og pappa, de fortjente ikke det i det hele tatt, forteller 31-åringen.

- Men i dag kan de være stolte av meg, og det er jeg glad for.

Likhetstrekk mellom reality-tv og fengsel

For tiden er Indiran aktuell med realityprogrammet «Kompani Lauritzen». Der skal en rekke kjendiser starte som rekrutter, lære seg militær disiplin og utføre tøffe militærøvelser.

KOMPANIREKRUTT INDIRAN: Mayoo er for tiden aktuell med realityserien «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz/ TV 2
KOMPANIREKRUTT INDIRAN: Mayoo er for tiden aktuell med realityserien «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz/ TV 2 Vis mer

Realityprofilen drar faktisk enkelte paralleller mellom deltakelsen og tiden i varetekt, for eksempel når det kommer til faktorer som tidspress og det å forholde seg til disiplinære folk.

- Jeg trekker litt likhetstrekk mellom befalet og fengselsbetjenten, for eksempel. Jeg får jo mat servert, og det er ikke kvalitetsmat verken i kaserna eller ute i marka - og samme når du får mat i fengsel, innrømmer han.

- BLIR IIRRITERT: En av deltakerne sliter med å ta ordre fra løytnanten i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 Vis mer

Historier til sine fremtidige barn

Tiden i fengsel lærte tv-profilen å sette mer pris på livet på utsiden av fengselscellen.

- Da jeg satt i varetekt husker jeg at jeg var veldig nedbrutt og lei meg på grunn av friheten min. Vi mennesker må sette mer pris på friheten vår og det å være fri, gjøre det vi vil, spise det vi vil og snakke med og omgås med de vi vil. Det er så viktig, understreker han.

Av tiden i fengsel lærte han også å sette mer pris på alle opplevelser. Han bestemte seg for å leve livet som et eventyr, slik at han skal kunne fortelle sine fremtidige barn om alt han har opplevd i livet, forteller han.

TÅRER: Tone Damli brøt ut i tårer da hun tenkte på avreise til «Kompani Lauritzen». Video: TV2 Vis mer

Den samme tankegangen hadde han i bakhodet under «Kompani Lauritzen». Tv-profilen føler seg heldig som får være en av få som får delta i programmet.

- Det setter jeg pris på.

LES OGSÅ: Forlovet etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer