Dette krever Stones

Egne møbler, snooker-bord og videospill for barn. Sjekk den såkalte rider-listen her!

PÅ TURNÉ: Gamle rockere ruster aldri. Snart inntar Rolling Stones Bergen. Foto: All Over Press
PÅ TURNÉ: Gamle rockere ruster aldri. Snart inntar Rolling Stones Bergen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kravstore superstjerner!

SEHER.NO: Fredag 1. september står supergruppen The Rolling Stones på scenen i Bergen. Men selv om bergenserne og de mange tilreisende gleder seg, er det ikke bare bare å få verdensstjerner på besøk.

De fleste artister med respekt for seg selv, sender i forkant av sin ankomst ut såkalte "riders" - lister med krav de stiller til oppholdet.

SISTE SLADDER: Se her!

Konsertarrangørene Gunnar Eide Concerts og Bergen Live vil ikke kommentere hvilke krav Rolling Stones har kommet med i alnedning konserten fredag:

- Vi har som policy at vi aldri kommenterer slike ting, sier arrangørene til Se og Hør Nett.

TV & FILM-NYHETER: Se her!

Men vi har fått fatt i listen over hva Mick Jagger og kompani vanligvis krever. Her et lite utdrag fra den seks sider lange rideren:

Transport:
The Stones krever en rekke ulike kjøretøy for seg selv, sitt følge og alt utstyret de har med seg. Bilen bandmedlemmene skal kjøre rundt i må ha sotete vinduer, kan ikke være hvit og må for all del ikke være en limousine!

Omkledningsrom:
Stones-gutta reiser med sitt eget garderobemøblement som de frakter fra sted til sted. Likevel må vertene være forberedt på at rockerne kan kreve blant annet  å få dekket til gulvet.

Vertskap:
Som rockere flest, er også The Rolling Stones glade i vakre damer. Derfor krever de "to velkledde og velpleide vertinner som kan assistere i matserveringen i band-losjen fra kl 15 konsertdagen. Serveringserfaring er en fordel."

Rom:
Ett hotellrom er selvsagt ikke nok for skikkelige rockere. Stones krever totalt 11 rom av ulik størrelse - deriblant et "Meet & Greet"-rom med teppe på gulvet og et sponsorrom med plass til 200 mennesker. I tillegg krever de egne toaletter som kun skal brukes av bandmedlemmene.

Viktigst av alt er imidlertid band-losjen, som må ligge i umiddelbar nærhet til omkledningsrommene og være "dekorert til å skape passende stemning".

Rommet må ha plass og mat til 60 mennesker i tillegg til et snooker-bord i full strørrelse (ikke biljardbord, nei) med alt utstyr bortsett fra kuler - disse tar bandet med selv. Hvis plassen tillater det, kreves det også et fullt utstyrt ping pong-bord.

I tillegg vil bandet ha fem ulike typer videospill av følgende sjanger: et motor- eller bilspill, en pinball-maskin, et slåss-spill, et virtual reality-spill og et spill som er passende for "familier og små barn".

Aner vi at Mick Jagger får besøk av familien?

REISELYSTEN? Øyhopping i Italia!

KONGELIG SLADDER: Se her!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer