Dette krevde Justin Bieber bak scenen i Oslo

Klar tale fra Justin Bieber: Krever rådyr tequila og godterinekt.

HER ER RIDEREN: Justin Bieber spiller i helga på Telenor Arena. Dagbladet har fått tilgang til rideren hans, som er lista over alt han skal ha bak scenen.  Foto: Abaca
HER ER RIDEREN: Justin Bieber spiller i helga på Telenor Arena. Dagbladet har fått tilgang til rideren hans, som er lista over alt han skal ha bak scenen. Foto: Abaca Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange ville historier der ute i verden om rockeband, soloartister og divaer med høye krav til hvordan backstage-området og garderoben skal være i forkant av og etter en konsert.

Beyoncé krever rideren av en mer uskyldig variant enn nå. Den gang var han 19 år gammel. I motsetning til hva store rockeband ofte er kjent for å kreve, var det ingen alkohol på Biebers rider.

Tre år seinere har det derimot endret seg. Foruten å kreve tre forskjellige øltyper, 12 flasker av hver type, er tequila ett av kravene hans.

Det er ikke hvilken som helst tequila heller. Det koster opp mot 1200 kroner for én flaske, og Bieber vil gjerne ha to av dem i sitt omkledningsrom.

Tequilaen forklarer også hvorfor 22-åringen vil ha to oppkuttede lime og sitroner bak scenen. Disse skal være kalde.

Bieber vil ikke bare ha alkohol. Rideren viser til at han er opptatt av økologisk mat og drikke. Han skal ha økologisk melk, økologisk juice og økologisk kokosvann. Kalde proteindrikker med vaniljesmak står også på menyen. 

Han skal også ha totalt 48 flasker vann til seg og crewet, hvor halvparten skal være kalde.

Sikkerhetsdokument på 96 sider

Totalt har 46.000 billetter til helgas konserter blitt revet vekk, og sikkerheten rundt Biebers norgesbesøk er følgelig omfattende.

Politiet har tidligere denne uka gått ut med ei liste over tips til godt konsertvett, der de blant annet råder publikum til å reise kollektivt og kle seg godt.

Konsertarrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul sier til Dagbladet at de tar sikkerheten på alvor.

- Det er ikke ofte det er et musikkarrangement i Norge med så omfattende sikkerhetsopplegg, sier han til Dagbladet.

I NORGE: Natt til fredag landet Justin Bieber på Gardermoen. Fredag og lørdag står han på scenen i Telenor Arena. Foto: Marius Gulliksrud
I NORGE: Natt til fredag landet Justin Bieber på Gardermoen. Fredag og lørdag står han på scenen i Telenor Arena. Foto: Marius Gulliksrud Vis mer

- Vi har hatt veldig mange dyktige folk i sving veldig lenge, som er de aller beste på sine fagområder.

Planlegginga har resultert i et sikkerhetsdokument på 96 sider, der en rekke instanser har bidratt til innholdet.

- Det inneholder alt fra alle eventualiteter og tider, til vakthold, planer for hva vi gjør i visse situasjoner og risikoanalyser, forteller Osmundsvaag.

300 vektere

Atomic Soul var også ansvarlig for Biebers forrige konsert i Telenor Arena, og går helgens konserter i møte med god erfaring i ryggsekken.

Ifølge Osmundsvaag teller helsepersonellet på Telenor Arena over 45 personer, mens omtrent 300 vektere skal sørge for alt fra områdesikring til kø- og busshåndtering.

I tillegg kommer politioppbudet.

- Med så mange ivrige fans er det en risiko for hysteri. Hvordan skal dere håndtere det, Peer?

- De som er ansvarlige for sikkerhet er Norges beste på sitt fag. Det er dette de er trent til å jobbe med, svarer Osmundsvaag.

- Det er rutiner og systemer for å håndtere disse eventualitetene.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Bieber landet i Oslo i natt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer