Amber Heard og Johnny Depp:

Dette krangler de om

Den tredje rettssaken er i gang.

Foto: Amber Heard og Johnny Depp Niklas HALLE'N and Tiziana FABI / AFP / NTB
Foto: Amber Heard og Johnny Depp Niklas HALLE'N and Tiziana FABI / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag startet en ny rettssak mellom Johnny Depp (56) og Amber Heard (35). Depp har saksøkt ekskona for injurier, i forbindelse med en aviskronikk.

Eksparet har allerede møttes i retten i flere runder, men feiden er fremdeles ikke over. Depp har tidligere tapt to rettssaker mot den britiske avisa The Sun, etter at filmstjernen mente seg feilaktig framstilt som konemishandler.

Det er ventet at rettssaken vil vare i minst seks uker, og over 100 vitner kan bli nødt til å uttale seg i løpet av tida den pågår, melder Washington Post.

Både Depp og Heard skal være til stede under rettssaken, som denne gangen finner sted i Virginia, USA.

SØKSMÅL: Johnny Depp har gått til sivilt søksmål mot den britiske avisa The Sun. Video / Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Striden startet i 2016

Skuespillerne traff hverandre i 2009 i forbindelse med filminnspillingen til «The Rum Diary.» I 2012 begynte de to å date, og ble et av de heteste parene i Hollywood. Tre år seinere giftet de seg.

Det har blitt rapportert om at politiet rykket ut til Depps bolig i 2016, men at de den gangen slo fast at det ikke fantes bevis for at noe kriminelt hadde skjedd.

Bare dager etter denne hendelsen søkte Heard om skilsmisse, hvor hun også ba om besøksforbud og beskyldte Depp for gjentatte voldsepisoder i hjemmet.

Depps forsvarere avviste den gangen på det sterkeste alle anklager.

SØKSMÅL: Johnny Depp har gått til sivilt søksmål mot den britiske avisa The Sun. Video / Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Videre kom beskyldningene på løpende bånd fra begge parter.

Heard skal ifølge rettsdokumenter ha uttalt at Depp hadde mishandlet henne både verbalt og fysisk gjennom store deler av forholdet. Depps team mente på sin side at Heard bare forsøkte å sikre seg økonomisk ved å komme med disse anklagene.

Kom med felles uttalelse

I august 2016 meldte AP at skilsmissen var ferdigstilt og Heard skal ha droppet besøksforbudet.

- Forholdet vårt var intenst lidenskapelig og til tider eksplosivt, men alltid bundet av kjærlighet. Ingen av partene har kommet med falske anklager for økonomisk gevinst. Det var aldri noen hensikt om fysisk eller følelsesmessig skade, het det i en felles uttalelse fra eksparet den gangen, ifølge AP.

Ulike klipp av Johnny Depp i forbindelse med skilsmisse-skandalen. Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

Det betydde imidlertid ikke at det var enden på visa. I 2018 kom Heard med et debattinnlegg i Washington Post. I innlegget uttalte hun seg om hvordan hun hadde opplevd å stå fram som en som hadde erfart vold i hjemmet.

Reiste ærekrenkelsessøksmål

Heard var i innlegget tydelig på at bakgrunnen for artikkelen var at hun ønsket å jobbe for at kvinner som står fram som ofre for vold, må få støtte.

- For to år siden ble jeg et offentlig symbol på overgrep i hjemmet, og jeg følte kraften av vår kulturs vrede mot kvinner som sier ifra, sto det blant annet i artikkelen publisert i Washington Post.

Depps navn ble ikke nevnt i innlegget, men skuespilleren gikk likevel til ærekrenkelsessøksmål hvor han ba om 50 millioner dollar i erstatning fra Heard. Han har ikke saksøkt Washington Post.

Han mente Heards ord hadde gått utover karrieren hans og at innlegget hadde kostet ham flere filmroller, i tillegg til at det hadde skadet ryktet hans som en offentlig person.

Det er dette som er bakgrunnen for at de to nå møtes i retten igjen.

Vis mer

Derfor går rettssaken i Virginia

Rettssaken som startet denne uka går i Fairfax County Circuit Court i Virginia. De to foregående rettssakene har funnet sted i England.

Ifølge Sky News er ikke Fairfax County Court vant til så høyprofilerte saker som denne.

Bakgrunnen for at Depp har får gå til sak i Virginia, er at Washington Post har dataservere som befinner seg i delstaten, og det er her papirutgaven blir trykket.

SKANDALE: Filmanmelder Christopher Pahle mener Will Smith sin opptreden på Oscar er tidenes Oscar-skandale. Video: Dagbladet TV Vis mer

Heards advokater ønsket saken flyttet til California, som er bostedet til begge skuespillerne. Slik ble det altså ikke.

Blir sendt direkte

Den tredje rettssaken mellom det tidligere ekteparet skal sendes direkte på TV.

Ifølge Sky News skal flere høyprofilerte stjerner gi vitneforklaring i løpet av rettssaken, blant andre James Franco (43), Paul Bettany (50) og Elon Musk (50).

«Konebanker»

Den bitre striden har pågått i en årrekke, og det har stadig kommet nye beskyldninger og detaljer fra det turbulente samlivet.

I 2020 møtte Depp tabloidavisa The Sun i retten, etter at de hadde omtalt ham som «konebanker» i en artikkel i 2018.

Depp skal den gangen ha fortalt i retten at han forsto at ekteskapet var over da han oppdaget avføring i senga si.

SKILLES: Det er duket for aller siste episode av «Keeping up with the Kardashian», og der forteller Kim Kardashian hvorfor hun vil skilles. Video: Hayo via TV 2 play Vis mer

Han anklaget også Heard for å ha slått ham i ansiktet under en flytur, samt at ekskona skal ha kastet flere flasker med vodka på ham, ifølge Sky News.

Fra motpartens side ble det lagt fram bildebevis av et som skal være en forslått Heard, og vitneutsagn om vold og narkotikamisbruk.

Depp tapte injurierettssakene mot The Sun.

Bilder fra innsiden av rettssalen

Mandag startet juryutvelgelsen, men tirsdag dukket partene opp og ble fotografert.

Se et knippe bilder fra rettssakens start under her.

RETTSSAKEN I GANG: De to partene møtes nok en gang i rettslokaler. Foto: Brendan Smialowski, Pool via AP/NTB
RETTSSAKEN I GANG: De to partene møtes nok en gang i rettslokaler. Foto: Brendan Smialowski, Pool via AP/NTB Vis mer
SEKS UKER: Det ventes at det blir en minst seks ukers lang rettssak denne gangen. Foto: Brendan Smialowski, Pool via AP/NTB
SEKS UKER: Det ventes at det blir en minst seks ukers lang rettssak denne gangen. Foto: Brendan Smialowski, Pool via AP/NTB Vis mer
DE FØRSTE BILDENE: Rettssaken startet mandag, nå har de første bildene av stjernene dukket opp. Foto: Brendan Smialowski, Pool via AP/NTB
DE FØRSTE BILDENE: Rettssaken startet mandag, nå har de første bildene av stjernene dukket opp. Foto: Brendan Smialowski, Pool via AP/NTB Vis mer
MANGE VITNER: Det er også mange profilerte vitner som skal uttale seg i rettssaken mellom de to Hollywood-skuespillerne. Foto: Brendan Smialowski, Pool via AP/NTB
MANGE VITNER: Det er også mange profilerte vitner som skal uttale seg i rettssaken mellom de to Hollywood-skuespillerne. Foto: Brendan Smialowski, Pool via AP/NTB Vis mer
BLIR SENDT LIVE: I tillegg til at det slippes fotografier, blir også rettssaken sendt live denne gangen. Foto: Brendan Smialowski, Pool via AP/NTB
BLIR SENDT LIVE: I tillegg til at det slippes fotografier, blir også rettssaken sendt live denne gangen. Foto: Brendan Smialowski, Pool via AP/NTB Vis mer
VINKET: Her vinker Johnny Depp uten for rettslokalet. Foto: Brendan Smialowski, Pool via AP/NTB
VINKET: Her vinker Johnny Depp uten for rettslokalet. Foto: Brendan Smialowski, Pool via AP/NTB Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer