FØFLEKKER: Vinterblek hud og mange føflekker er en farlig kombinasjon, advarer hudleger verden rundt. Det skremmer ikke Chlöe Sevigny. Foto: All Over Press
FØFLEKKER: Vinterblek hud og mange føflekker er en farlig kombinasjon, advarer hudleger verden rundt. Det skremmer ikke Chlöe Sevigny. Foto: All Over PressVis mer

Dette kan være livsfarlig

Chloë Sevigny må passe seg for sola.

SEHER.NO: Føflekk-alarm!

Chloë Sevigny lar ikke føflekkene stoppe henne fra å nyte solen.

I løpet av de siste tretti årene har antall tilfeller av føflekkreft blitt fordoblet hvert tiår. Man regner med at over 1000 nordmenn i løpet av året vil få denne diagnosen.

Solens stråler får i all hovedsak skylden for utviklingen av kreft i føflekkene. Mennesker med mange føflekker og de med lysømfintlig hud er mest utsatt. Mye tyder på at uregelmessig og sterk soling er langt farligere enn jevnlig og forsiktig eksponering for solen.

LES MER PÅ DIN SIDE: Farlige føflekker

"Zodiac"-stjernen Chloë Sevigny (33) er i faresonen. Hun har blek hud, og mange tydelige føflekker. Men det så ikke ut til å bekymre henne da hun badet inn det nye året på Miami Beach første nyttårsdag.

Den Oscar-nominerte skuespillerinnen og tidligere modellen gjorde det nylig slutt med kjæresten gjennom åtte år, Matt McAuley. Ifølge en kilde tok hun bruddet svært tungt.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no!

LES OGSÅ: Chloë nyter singellivet på stranden