TIL SERBIA? Ole Ivars skal gi jernet for å få representere Norge under den store internasjonale Melodi Grand Prix-finalen. Foto: SCANPIX
TIL SERBIA? Ole Ivars skal gi jernet for å få representere Norge under den store internasjonale Melodi Grand Prix-finalen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Dette kan bli fest, Christer!

En norsk-svensk danseband-duell kan bli en realitet i Beograd.

SEHER.NO: Lørdag braker det løs i den norske Melodi Grand Prix-finalen. På scenen står blant annet et heltent Ole Ivars, som ikke bare drømmer om å få billetter til Beograd: De norske danseband-veteranene krysser nemlig fingrene for at de, hvis de skulle ta seg videre - får sjansen til å utkonkurrere kompisen Christer Sjögren i den serbiske byen.

- Veldig koselig
For samtidig som den norske finalen går av stabelen, står Vikingarna-vokalisten (57) på scenen i den første svenske delfinalen - som arrangeres i Göteborg.

- Det hadde vært helt fantastisk hvis både vi og Christer tar seg til den internasjonale finalen. Da skal vi ta oss en skikkelig fest sammen da! sier en spent Ole Ivars-vokalist Tore Halvorsen til Seher.no.

Men det er ikke bare på det musikalske plan at de norske veteranene kjenner til den svenske danseband-kongen. Også personlig har de et svært godt forhold.

- Ja, Christer kjenner vi godt. Han er en veldig, veldig koselig person, forteller Halvorsen.

Er han gal?
- Enten er Christer Sjögren komplett gal. Eller så har han bare den artigste humoren i Gøteborg, skriver Expressens musikkredaktør Anders Nunstedt før lørdagens svenske rotterace.

- Om jeg er gal? Ja, det finnes nok litt galskap i meg også, svarer vokalisten til samme kilde.

For det vekket stor oppstandelse hos våre svenske venner når det ble kjent at Sjögren skulle delta i Melodi Grand Prix med låte "I love Europe".

Ole Ivars-Halvorsen tror derimot at hans svenske kamerat har gigantiske muligheter til å ta seg videre - kanskje helt til den internasjonale finalen.

- Ja, gjett om! Han har en fantastisk stemme, og det kommer han til å vinne mye på. Personlig mener jeg at det ikke finnes en bedre vokalist i Skandinavia enn Christer Sjögren. 

- Nervepirrende!
Halvorsen lover å gi jernet under lørdagens finale i Oslo Spektrum. Og han er ikke i tvil om hva det er han gruer seg mest til.

- Det verste blir å vente mens avstemmingen foregår. Det blir nok ulidelig nervepirrende, innrømmer han.

Fredagen bruker bandet til å lade opp på sin helt egen måte: Ved å feire bursdagen til keyboardisten 62 år gamle Ole Ødegård.

Bør dere ikke heller slappe av litt dagen før dagen?

- Nei da, vi skal ikke møte i Oslo før rundt 15.00 lørdag ettermiddag tror jeg. Og vi har jo tross alt vært ute en dag før vi! gliser Ole Ivars-vokalist Tore Halvorsen overfor Seher.no.

LES OGSÅ: Tinkerbells sjokkerte tv-seerne