Kim Kardashian:

Dette kan bli en realitet

En verden med Kim Kardashian som førstedame er muligens urealistisk, men det kan likevel skje.

KOKER: Internett koker over tanken på at Kim Kardashian West kan bli førstedame. Vis mer
Publisert

Da Kanye West (41) kunngjorde at han ønsket å stille som presidentkandidat for amerikanerne, var det nok mange som rynket på nesa. Likevel har det vist seg at «hvem som helst» kan bli USAs president, noe Donald Trump beviste da han gikk seirende ut mot Hillary Clinton i 2016. For folk flest var han milliardær og realitystjerne, men nå sitter han i en av verdens mektigste posisjoner.

Derfor er det ikke utenkelig at West kan komme langt i racet. Flere har derfor begynt å leke seg med tanken om at rapperens kone, realitystjernen Kim Kardashian West, muligens kan bli amerikanernes nye førstedame.

DET HVITE HUS: Kim Kardashian kan, om ektemannen holder sitt løfte om å stille til valg, bli USAs nye førstedame. Det vil totalforandre livet hennes. Om hun selv vil, er derimot spørsmålet. Her er hun fotografert i Det hvite hus i fjor sommer, med president Trump. Foto: NTB Scanpix
DET HVITE HUS: Kim Kardashian kan, om ektemannen holder sitt løfte om å stille til valg, bli USAs nye førstedame. Det vil totalforandre livet hennes. Om hun selv vil, er derimot spørsmålet. Her er hun fotografert i Det hvite hus i fjor sommer, med president Trump. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det vil i så fall bety nye oppgaver og et nytt liv for familien, som i det potensielle scenarioet trolig ville ha flyttet inn i Det hvite hus. Med de fire barna North, Saint, Chicago og Pslam på slep hadde de måttet forholde seg til andre regler og normer enn før.

- Klar for alt

Før den tid, måtte de likevel ha tålt bråk og mas fra utsiden. At en førstedame som ble kjent gjennom en sexfilm skal inn i rollen, ville nemlig trolig ha skapt rabalder. Rollen til presidentenes koner har historisk sett vært å støtte opp under ektemannen, samtidig som man holder på med filantropi og opprettholder et godt image.

Da hun ble spurt av Extra om hvordan hun stilte seg overfor muligheten om å bli førstedame, svarte hun i fjor:

KAMERATER: Kanye West har opptrådt for Barack Obama flere ganger. Med årene har han derimot skiftet side, og er nå selvuttalt republikaner. Han ønsker å stille til valg for partiet. Her er han fotografert i januar 2009, da Obama akkurat hadde blitt USAs nye president. Foto: NTB Scanpix
KAMERATER: Kanye West har opptrådt for Barack Obama flere ganger. Med årene har han derimot skiftet side, og er nå selvuttalt republikaner. Han ønsker å stille til valg for partiet. Her er han fotografert i januar 2009, da Obama akkurat hadde blitt USAs nye president. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er klar for alt. Jeg er alltid det. Vi får se, sa hun den gang.

Hvorvidt det er forenelig med å ha hele privatlivet sitt dokumentert i over ti sesonger av en altomfattende realityserie, «Keeping up with the Kardashians», vil dermed trolig bli et tema. Nakenbilder, den ovennevnte sextapen, korte ekteskap, krangling og andre kontroverser vil igjen komme opp i lyset, som det gjorde da Melania Trump trådte inn som landets førstedame i 2016.

KJENNINGER: Kim Kardashian har møtt Donald Trump en rekke ganger. Allerede i 2010 møttes de i forbindelse med «The Apprentice». Foto: NTB Scanpix
KJENNINGER: Kim Kardashian har møtt Donald Trump en rekke ganger. Allerede i 2010 møttes de i forbindelse med «The Apprentice». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er lett å tenke til de klassiske førstedamene som gjorde det godt i rollen. De har gjerne vært opptatt av kvinners rettigheter, sosial politikk og miljø, samtidig som de har omdekorert Det hvite hus, arrangert banketter og pyntet til jul hvert år.

Ifølge en undersøkelse Siena college har gjort over de «25 mest innflytelsesrike presidentfruer», ligger Barbara og Laura Bush høyt på topplisten, for sitt arbeid mot analfabetisme.

I toppen ligger også Eleanor Roosevelt, som spilte en viktig rolle under «de harde trettiårene» og annen verdenskrig. Det er heller ikke til å stikke under stol at Jacqueline Kennedy var svært populær, kanskje også på grunn av sin moderne klesstil.

KRITIKK: USAs førstedame Melania Trump har flere ganger fått kritikk for klesvalgene sine. Her er verstingene! Video: Rød Løper Vis mer

Hvorvidt Kim en gang i framtida kan nå opp på en slik måling, vil tiden vise. Hun har likevel et stort fortrinn som mange andre fremtidige førstedamer ikke ville ha hatt. Kardashian har nemlig flere ganger de siste årene vært på Det hvite hus, i forbindelse med sitt brennende politiske engasjement.

For tiden studerer hun til å bli jurist, noe som kan komme godt med når hun skal jobbe filantropisk ved side av ektemannen. Fengselsreformen har vært hennes store hjertebarn. Med sin posisjon har hun forsøkt å hjelpe særlig kvinner ut av fengsel, hvis de har vært dømt for ikkevoldelige narkotikakriminalitet.

Selv om hun tvilsomt får være så politisk som førstedame, legger det grunnlaget for en god førstedameperiode. Nettstedet Screen Rant spekulerer på at hun uansett muligens ikke kunne ha vært spesielt fengselskritisk som førstedame - gitt at mannen hennes er republikaner.

Han vil derfor trolig bli pushet til å bevare den privatiserte fengselsordningen som enkelte tjener seg søkkrike på. Å svelge de kamelene er det nærmest utenkelig at Kim vil klare, om man ser på engasjementet hun har hatt de siste årene.

BRYTER STILLHETEN: Natt til tirsdag 21. juli gikk Kanye West hardt ut på Twitter mot blant annet Kris Jenner, nå bryter hun stillheten. Vis mer

Redd for nakenbilder

Selv om førstedamens rolle er å støtte ektemannen, er det ikke til å stikke under stol at den har endret seg markant de siste årene - i tråd med kvinnekampen. Å holde seg i bakgrunnen er ikke lenger aktuelt, spesielt fordi mange førstedamer kommer fra store karrierer før de går inn i Det hvite hus.

Det er vel heller ikke spesielt aktuelt å holde seg i bakgrunnen når du er minst like berømt som ektemannen din. Kim hadde en karriere lenge før Kanye kom inn i bildet. Likevel har hun vært åpen om at hun har gruet seg litt til den potensielle rollen som «first lady».

- Se på alle de grusomme tingene de gjør mot Melania, som å legge ut nakenbilder av henne. Da kommer jeg til å si til Kanye at det er sånne bilder de kommer til å legge ut av meg, sa hun til Wonderland Magazine for en tid tilbake, og refererte trolig blant annet til Playboy-bildene hun tok for noen år siden.

Da Melanias ektemann stilte som presidentkandidat, tok det ikke lang tid før bilder av henne fra et tidligere liv var slått opp i diverse medier. Kim frykter altså at det samme kan skje henne.

Men - det store spørsmålet - kommer noe av dette faktisk til å skje? Trolig ikke, har en kilde fortalt til Hollywood Life.

- Hun vet at hun ikke kommer til å bli førstedame. All oppmerksomheten dette får stresser henne, selv om hun vet at det ikke kommer til å skje noe, fortalte kilden.

Dramatisk

Om Kanye i det hele tatt kommer til å stille, er også et spørsmål her. De siste ukene har han liret av seg det ene kontroversielle utsagnet etter det andre, noe som angivelig skal ha skapt splid i familien. Han skrev på Twitter at han ville skille seg fra Kim. Samtidig kalte han svigermor Kris Jenner for «Kris Jong-Un», og rablet fra seg med en rekke andre påstander.

SØSTER-KRANGEL: Kim og Khloé er misfornøyd med Kourtneys åpenhet i realityserien «Keeping Up with the Kardashians». Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Kim har bedt om forståelse for ektemannen, som er diagnostisert med bipolar lidelse. Hun mener dette er et privat drama familien må stå i selv, men skjønner likevel at de vil få oppmerksomhet på uttalelsene hans. Han stiller tross alt til valg.

Bak scenen skal stemningen være av en mindre forståelsesfull karakter. Kilder har denne uken hevdet at Kim har oppsøkt en skilsmisseadvokat. Hun er i Los Angeles med barna, mens Kanye holder fortet på ranchen han eier i Wyoming.

De prøver angivelig å skaffe ham hjelp. Siste ord i denne saken er åpenbart ikke sagt ennå, og før rapperen eventuelt blir å stille til valg, vil mange lignende saker trolig dukke opp.

LES OGSÅ: Mistet sitt ufødte barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer