Dette jobber «Skal vi danse»-proffene egentlig med

Mens enkelte av proffdanserne jobber med dans året rundt, har andre helt «vanlige» jobber.

PROFFDANSERE: Utenom «Skal vi Danse»-sesongen har flere av proffdanserne helt andre jobber. Foto: TV 2
PROFFDANSERE: Utenom «Skal vi Danse»-sesongen har flere av proffdanserne helt andre jobber. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag er det duket for finale i årets sesong av «Skal vi Danse». Det har vært en sesong med et skyhøyt nivå, og i semifinalen var det historisk likt mellom de gjenværende deltakerne.

Det var til slutt Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand (30) og Aleksander Hetland (36) som stakk av med finaleplassene foran Victor Sotberg (28) forrige lørdag, og som dermed blir å se i kveldens sending.

At de to kommer til å gi alt, er ingen hemmelighet. Vasstrand har blant annet avslørt at hun har flyttet hjemmefra i en periode for å få maks ut av treningen den siste uken, og både hun og konkurrenten Hetland har trent i timevis for å bli klare.

Men det er ingen tvil om at kjendisene suksess på parketten er prisgitt andres beinharde jobbing, nemlig de profesjonelle danserne som er med dem uke etter uke.

FORELDRENES SKILSMISSE: Kveldens tema i «Skal vi danse» er «et øyeblikk som har betydd mye». Emilie «Voe» Nereng valgte å danse om foreldrenes skilsmisse. Video: TV 2 / Vilde Holta Røssland / Rød Løper Vis mer

Men hva gjør de egentlig utenom «Skal vi danse»-sesongen?

Det har seg slik at de færreste av dem driver med dans på fulltid.

Tømrer, student og lærer

Jørgen Nilsen (29) er mannen som kan ta æren for å ha lært «Funkygine» å danse. Dersom de to stikker av med seieren på lørdag, vil det bli Nilsens andre førsteplass.

FINALEKLARE: Jørgen Nilsen og Jørgine Massa Vasstrand. Foto: TV 2
FINALEKLARE: Jørgen Nilsen og Jørgine Massa Vasstrand. Foto: TV 2 Vis mer

For to år siden gikk han nemlig helt til topps i dansekonkurransen sammen med Helene Olafsen (29), og i ettertid skulle han også vise seg å vinne Olafsens hjerte. De to er nå forlovet, og venter barn sammen.

Men det er ikke bare dans bergenseren mestrer. Han er også utdannet tømrer, noe som har kommet godt med nå som han og forloveden har kjøpt hus sammen.

I tillegg fortalte Nilsen i fjor at han studerer for å bli helikopterpilot hos EHC i Sandefjord, noe det også står at han gjør på Instagram-profilen hans. Der skriver han også at han underviser i dans i Oslo og Bergen.

Sikkerhet og beredskap

Nadya Khamitskaya (36) returnerte i år til danseparketten etter at hun i 2016 valgte å takke for seg. Da hadde hun danset seg helt til topps i konkurransen hele tre ganger.

Hun valgte den gang å gi seg fordi hun ville satse på en mer «vanlig jobb». I år er hun derimot tilbake, og er i finalen med Aleksander Hetland.

FINALEKLARE: Nadya Khamitskaya og Aleksander Hetland er et av årets finalepar. Foto: TV 2
FINALEKLARE: Nadya Khamitskaya og Aleksander Hetland er et av årets finalepar. Foto: TV 2 Vis mer

Til daglig jobber Khamitskaya med sikkerhet og beredskap i rådgivningsselskapet BDO, der hun har jobbet siden i fjor. Overfor VG har hun tidligere uttalt at det er flere likheter mellom de to jobbene.

- Det handler mye om regler, rutiner, øvelser og prestasjon når det gjelder som mest. Jeg har jo på en måte vært rådgiver gjennom alle mine år i «Skal vi danse».

Da hun i år valgte å returnere til TV 2-programmet, var det mye på grunn av sjefens reaksjon da hun forhørte seg om jobbmuligheten.

- Jeg var overbevist om at det var uaktuelt, og det hadde heller ikke vært aktuelt for meg om ikke arbeidsgiveren min hadde vært så positiv, sa hun til VG tidligere i år.

Under «Skal vi danse» har hun jobbet 50 prosent i sin vanlige jobb.

UANSTENDIG: Aleksander Hetland og Nadya Khamitskaya Andersen er med en uke til i «Skal vi danse». De har blant annet fått høre at de er uanstendige. Dette sier kjærestene deres. Reporter & Klipp: Thea Hope. Video: Ingebjørg Iversen /TV 2/ Rød Løper Vis mer

Kjørelærersøsken

Søsknene Marianne (31) og Glenn Jørgen Sandaker (34) jobber som kjørelærere på trafikkskolen GJS i Moss når ikke de er på parketten.

Begge har vært med i mange sesonger av dansekonkurransen, og i år danset de med henholdsvis Christian Strand (39) og Trine Haltvik (54). De har begge gått i sin fars fotspor hva gjelder yrke.

- Pappa har vært trafikklærer siden 1978, jeg var ikke veldig gammel da jeg var i en lærebil første gang, har Glenn Jørgen Sandaker sagt til TV 2.

SØSKEN: Glenn Jørgen og Marianne Sandaker gjør mye av det samme rent yrkesmessig. De er begge trafikklærere, og begge proffdansere. Foto: TV 2
SØSKEN: Glenn Jørgen og Marianne Sandaker gjør mye av det samme rent yrkesmessig. De er begge trafikklærere, og begge proffdansere. Foto: TV 2 Vis mer

Til Se og Hør forteller Marianne Sandaker at hun har forsøkt å jobbe så mye som mulig som trafikklærer ved siden av «Skal vi danse» de tidligere årene hun har vært med.

I år har imidlertid situasjonen vært annerledes, da hun har vært i mammapermisjon. I mars ble hun nemlig mamma for første gang.

- Så i år har jeg kun hatt lillemor å passe ved siden av dansingen. Noe som er en fulltidsjobb i seg selv. Så det har vært hektisk, sier Sandaker.

Driver egen bedrift

Privat driver Benjamin Jayakoddy (25), som danset med blogger Isabel Raad (25) i årets sesong, et event- og managementselskap. Bedriften SB Entertainment driver han sammen med to svenske kollegaer.

Der jobber han med alt fra bedrifter til nattklubber og privatfester.

GODE VENNER: Benjamin Jayakoddy og Isabel Raad har vært partnere i årets sesong. Foto: TV 2
GODE VENNER: Benjamin Jayakoddy og Isabel Raad har vært partnere i årets sesong. Foto: TV 2 Vis mer

I «Skal vi danse»-sesongen går han litt ned i prosent for å kunne delta.

- Samtidig driver jeg jo min egen bedrift, så jeg jobber mye på pc-en og har friheten til å jobbe fra hvor som helst. Mens jeg er på «Skal vi danse» holder de andre fortet, sier han til Se og Hør, og legger til at han trives veldig godt i jobben sin.

«SKAL VI DANSE»: Isabel Raad sier hun og hennes dansepartner i «Skal vi danse» har veldig god kjemi, og svarer på ryktene. Video: TV 2 / Henriette Eilertsen / Rød Løper Vis mer

Jobber som flyvert

Bjørn Wettre Holthe (38) gikk helt til topps i den aller første sesongen av «Skal vi danse», sammen med Katrine Moholt (46). Siden har han hatt en rekke dansepartnere, og i år danset han med Sandra Borch (31).

ÅRETS DANSEPARTNER: Bjørn Wettre Holthe har vært med helt fra starten av, og danset i år med politiker Sandra Borch. Foto: TV 2
ÅRETS DANSEPARTNER: Bjørn Wettre Holthe har vært med helt fra starten av, og danset i år med politiker Sandra Borch. Foto: TV 2 Vis mer

Når han ikke svinger seg på TV 2-parketten, er han å finne i skyene. 38-åringen begynte for fem år siden å jobbe som flyvert i SAS, en jobb han i utgangspunktet tok for å ha på deltid ved siden av studier ved BI.

Etter ett år på BI bestemte han seg derimot for å bli flyvert på fulltid, og siden har han gått inn i full stilling.

FLYVERT: Bjør Wettre Holthe jobber til daglig som flyvert i SAS. Foto: Gaute Gjøl Dahle
FLYVERT: Bjør Wettre Holthe jobber til daglig som flyvert i SAS. Foto: Gaute Gjøl Dahle Vis mer

Wettre Holthe jobber både på kort- og langdistanseflyvninger for flyselskapet, og forteller til Se og Hør at han skal rett på en flyvning til Miami når «Skal vi danse» er over.

- Det er en veldig hyggelig jobb, og jeg trives godt med at det er såpass sosialt. Og selv om det er noe annet enn å danse, så er det jo på sett og vis mye av det samme, også. Når man er i kabinen føler man jo at man både står på scenen og går catwalk, sier han lattermildt, og innrømmer at det hender han tar seg en piruett nedover midtgangen i fullsatte fly.

Under «Skal vi danse»-sesongen tar 38-åringen permisjon fra jobben som flyvert, og selv om det hender at man ikke når helt til topps, er det nok av jobb innad i produksjonen.

- Da trengs det jo alltids noen ekstradansere eller dansere til ulike åpningsnumre, understreker han.

I løpet av årets «Skal vi danse»-sesong har imidlertid Bjørn Wettre Holthe også gjort suksess på Instagram, men han påpeker at det bare er noe han gjør for moro skyld.

- Men vi får se når «Skal vi danse» er over da, om det kommer noen flere følgere eller om det dabber helt av, legger proffdanseren til og humrer.

Fullt fokus

Lillian Aasebø (27) var i år dansepartneren til den tidligere «Ex on the Beach»-deltakeren Adrian Sellevoll (21). De røk ut i program tre, men likevel har Aasebø vært å se på parketten i åpningsnumrene.

PROFFDANSER: Lillian slik vi er vant til å se henne - på parketten til TV 2. Når hun ikke er der, jobber hun som makeupartist og stylist, samt som dansedommer. Foto: TV 2
PROFFDANSER: Lillian slik vi er vant til å se henne - på parketten til TV 2. Når hun ikke er der, jobber hun som makeupartist og stylist, samt som dansedommer. Foto: TV 2 Vis mer

Når hun ikke er å se på tv-skjermen jobber 27-åringen som makeupartist og stylist, i tillegg til å være dansedommer i standard- og latinamerikanske danser.

Dette gir henne friheten til å kunne fokusere på jobbene hun gjør.

- I og med at jeg jobber for meg selv, kan jeg velge å ha fullt fokus på kun «Skal vi danse» under denne perioden, forteller hun til Se og Hør.

Driver dansestudio

Per Sandberg (59) fikk tildelt Ewa Trela (40) som dansepartner i «Skal vi danse» i år. Hun har danset så lenge hun kan huske, og har valgt å gjøre levebrød av lidenskapen sin.

- Jeg har min egen danseskole som heter Ewa Trela Dans, som holder til på Vulkan. Jeg har et eget studio der, også har jeg forskjellige kurs i blant annet salsa og selskapsdans. Jeg har også privattimer for brudepar, og dansetimer for barn og forskjellige eldresentere, sier hun til Se og Hør.

RØK FØRST: Ewa Trela og Per Sandberg ble første dansepar ut av konkurransen i år. Foto: TV 2
RØK FØRST: Ewa Trela og Per Sandberg ble første dansepar ut av konkurransen i år. Foto: TV 2 Vis mer

Trela trives godt med jobben, og setter pris på å kunne hjelpe andre ved å spre dansegleden videre.

- Dans hjelper på psykisk helse, så man jobber på en måte som psykolog fordi det hjelper folk. De gjør det på fritiden sin, og spesielt seniordansere er en takknemlig gruppe. Det handler ikke bare om musikk, men at man treffer andre.

I og med at Trela er sin egen sjef, kan hun selv velge å fokusere på «Skal vi danse» når sesongen begynner.

FLERE SESONGER: I fjor danset Ewa Trela med kunstner Aune Sand. Tidligere har hun danset med tidligere ishockeyspiller Glenn Jensen og realityprofil Grunde Myhrer. Foto: TV 2
FLERE SESONGER: I fjor danset Ewa Trela med kunstner Aune Sand. Tidligere har hun danset med tidligere ishockeyspiller Glenn Jensen og realityprofil Grunde Myhrer. Foto: TV 2 Vis mer

- Da fokuserer jeg bare på det, og jobber mye mindre med andre ting. Når «Skal vi danse» er over, så fortsetter jeg bare. Jeg jobber jo bare med dans, og det er det eneste jeg gjør. Så jeg kan selv bestemme om jeg tar på meg litt mindre dansetimer eller jobber mer når jeg har tid til det, sier proffdanseren.

Jobber med mannen

Tone Jacobsen, som i år danset med Jan Tore Kjær (50), driver i likhet med Ewa Treva sin egen danseskole.

VETERAN: Tone Jacobsen har vært med i flere sesonger av konkurransen, senest sammen med Jan Tore Kjær. Foto: TV 2
VETERAN: Tone Jacobsen har vært med i flere sesonger av konkurransen, senest sammen med Jan Tore Kjær. Foto: TV 2 Vis mer

- Mannen min og jeg driver en danseskole hvor vi underviser og trener opp våre egne ansatte dansere til å bli gode lærere, sa Tone Jacobsen til Se og Hør i fjor.

Hun fortalte videre at de reiser verden rundt og konkurrer med noen av elevene sine.

- Vi konkurrerer i noe som heter pro/am-konkurranser, som så å si er det «Skal vi danse» er, en proff og en amatør som konkurrerer sammen.

Sykepleier

Rikke Lund (22), som sammen med Youtuber Victor Sotberg (28) måtte se seg slått på målstreken rett før finaleuken, har imponert stort som proffdanser i «Skal vi danse», og fått gode plasseringer i sine sesonger.

SYKEPLEIER: Rikke Lund er både danser og sykepleier. Her med årets partner, Victor Sotberg. Foto: TV 2
SYKEPLEIER: Rikke Lund er både danser og sykepleier. Her med årets partner, Victor Sotberg. Foto: TV 2 Vis mer

I fjor fortalte hun til Se og Hør at hun var på sitt siste år av en treårig bachelorgrad i sykepleie, og etter alt å dømme er hun nå ferdig med den.

På Instagram står det nemlig at hun er både danser og sykepleier.

Lund har tidligere også undervist i dans på Nero Sportsdansere.

SKADD PÅ PARKETTEN: Santino Mirenna skadet seg under kveldens «Skal vi danse»-sending. Video: TV 2. Reporter: Jonas Scheie Hammer / Rød Løper. Vis mer

Danseskole og treningssenter

Italienske Santino Mirenna (26) er årets nykommer blant proffdanserne, og var partner med Emilie Nereng (24) i årets sesong.

Duoen kom langt i konkurransen, men debuten i «Skal vi danse» har ikke gått smertefritt for seg for Mirenna, som i program fire skadet seg stygt på direkten - da han fikk skulderen ut av ledd under dansen.

Dermed ble han nødt til å stå over et par sendinger, men han fikk likevel returnere da han var bedre.

Nå som sesongen er over, skal Mirenna tilbake til jobben sin. Han er blant dem som lever av dans.

- Jeg jobber i Bergen på en danseskole, der jeg har forskjellige kurs. Også jobber jeg på et treningssenter med forskjellige gruppetimer, sier han til Se og Hør.

PROFFDANSER: Santino Mirenna og Emilie Nereng røk ut i semifinalen. Foto: TV 2
PROFFDANSER: Santino Mirenna og Emilie Nereng røk ut i semifinalen. Foto: TV 2 Vis mer

Jobber som frilanser

En som i utgangspunktet skulle vært med som proffdanser i årets «Skal vi danse»-sesong, men som så seg nødt til å trekke seg like før start, var Fredric Brunberg (32).

Han har vært med i flere sesonger av både den norske og svenske utgaven av «Skal vi danse», og skulle etter planen danset med Bahareh Letnes (29) i år. Av hensyn til sin egen helse ble han ikke med likevel.

PROFFDANSER: Fredric Brunberg har vært med i flere sesonger av dansekonkurransen, og kom i fjor på tredjeplass med toppblogger Martine Lunde. Foto: TV 2
PROFFDANSER: Fredric Brunberg har vært med i flere sesonger av dansekonkurransen, og kom i fjor på tredjeplass med toppblogger Martine Lunde. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg møtte veggen og ble syk, sier svenske Brunberg til Se og Hør.

Utenom «Skal vi danse» jobber svensken som både danselærer og skuespiller, på scenen og på film.

STEPPET INN: Bahareh Letnes fikk tildelt dansepartneren Tom-Arild Hansen da Brunberg trakk seg før start. Foto: TV 2
STEPPET INN: Bahareh Letnes fikk tildelt dansepartneren Tom-Arild Hansen da Brunberg trakk seg før start. Foto: TV 2 Vis mer

Han er utdannet ved Kogan Academy of Dramatic Arts i London, der han har tilbragt hele seks år. Når han er med i «Skal vi danse», tar han seg en pause fra de andre jobbene.

- Jeg jobber som frilanser, så jeg driver min egen bedrift. Da kan jeg styre det litt som jeg vil, sier han, og legger til at det er en drøm å få jobbe med noe han liker så godt.

LES OGSÅ: Vil gi sønnen søsken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer