Stjernenes ekte navn:

Dette heter stjernene egentlig

Den ene Hollywood-stjernen visste ikke om sitt opprinnelige navn før han var elleve år gammel.

VISSTE DU DETTE?: Flere av verdens største stjerner fant opp sine egne scenenavn før de slo gjennom. Blant dem finner vi supermodellen Gigi Hadid og Hollywood-stjernen Brad Pitt. Foto: NTB Scanpix
VISSTE DU DETTE?: Flere av verdens største stjerner fant opp sine egne scenenavn før de slo gjennom. Blant dem finner vi supermodellen Gigi Hadid og Hollywood-stjernen Brad Pitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du er en av dem som trodde at du visste alt om verdens største kjendiser, er det fullt mulig du må tenke deg om igjen. Det du har kalt dem i alle år, er nemlig trolig ikke det de egentlig heter.

Mange stjerner bytter nemlig navn til noe annet, fordi fødenavnene deres ikke klinger like godt som erstatterne.

Flertallet av dem bestemte seg derfor tidlig å endre navnet sitt før de ble berømte - til fordel for mer interessante og unike såkalte scenenavn.

For eksempel ble Disney-stjerna Miley Cyrus (27) født Destiny Hope Cyrus, mens rapstjernen Nicki Minaj (37) ble født Onika Tanya Maraj.

Vi har derfor valgt å servere dere en god håndfull med kjente fjes som har gitt avkall på sine fødenavn - til fordel for et som forhåpentligvis kunne kickstarte karrieren.

BLOMSTRING: Modell og kjendisdatter Delilah Belle har blitt voksen, og sammenlignes nå med Gigi Hadid. Vis mer

Endret navn som tenåring

Først ut er selveste Brad Pitt (56). Det er ingen tvil om at Hollywood-stjernen har det gjort enorm suksess som skuespiller. Han har en rekke filmer på CV-en, blant annet «Once Upon a Time in Hollywood», «Inglorious Basterds», «Fight Club», «Mr & Mrs. Smith» og «Twelve Years a Slave» - for å nevne noen.

Det er imidlertid ikke med hans opprinnelige navn at han har foreviget seg på utallige rulletekster og reklameplakater.

WILLIAM: Skuespillerens egentlige navn er William Bradley Pitt, som han selv endret til Brad Pitt da han ankom Los Angeles som tenåring. Foto: NTB Scanpix
WILLIAM: Skuespillerens egentlige navn er William Bradley Pitt, som han selv endret til Brad Pitt da han ankom Los Angeles som tenåring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hans egentlige navn er William Bradley Pitt, som altså vil si at han besluttet å fjerne fornavnet sitt til fordel for en forkortelse av mellomnavnet sitt.

Dette skal Hollywood-stjernen ha gjort allerede som tenåring, da han flyttet til Los Angeles, ifølge Glamour.

OVERRASKELSE: Det blir tårer og klemming når superstjerna Brad Pitt overrasker sin venn og stylist gjennom 30 år, Jean. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Bruker navnet som sjekketriks

Det finnes imidlertid et unntak. Ifølge Page Six introduserer Brad Pitt seg som «William» når han er ute på vift og flørter. Det kom frem for to år siden, da Hollywood-stjernen var innom kaffebaren Coffee Commissary i Los Angeles.

En anonym kilde fortalte den gang til Page Six at Brad ankom på sin motorsykkel iført solbriller, jeans og en skinnjakke. Men som alle andre måtte Brad stille seg i kø for å få sin daglige koffeindose.

I køen begynte Brad, ifølge nettsiden, å prate med en sprudlende blondine som lignet på skuespiller Kate Bosworth (37).

- Jeg er Lydia, skal kvinnen ha sagt, hvorpå Brad strakte ut armen og introduserte seg som William.

STORSJARMØR: Brad Pitt skal angivelig bruke sitt opprinnelige navn når han er på flørtern med andre damer. Foto: NTB Scanpix
STORSJARMØR: Brad Pitt skal angivelig bruke sitt opprinnelige navn når han er på flørtern med andre damer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun skal deretter ha sagt:

- Ah, du ser ut som en Bradley.

Brad, som egentlig heter William Bradley Pitt, skal ha svart at det var hans mellomnavn - etterfulgt av et smil og et blunk.

FLØRTER: Rød Løpers programleder Kine Falch finner tonen med Benjamin Ingrosso på rød løper på Vixen Awards. Video: Steffen Pettersen / Reporter og edit: Kine Falch Vis mer

Var forvirrende for læreren

Så må vi ikke glemme den suksessfulle supermodellen Gigi Hadid (25). Det viser seg nemlig at 25-åringens opprinnelige navn er Jelena Noura Hadid, noe som trolig kommer som en stor overraskelse på mange.

Modellen har imidlertid tidligere avslørt overfor Vogue hvorfor hun valgte å gå for Gigi, fremfor Jelena.

JELENA: Det er nok flere som ikke aner at supermodellen Gigi Hadids egentlige navn er Jelena Noura Hadid. Foto: NTB Scanpix
JELENA: Det er nok flere som ikke aner at supermodellen Gigi Hadids egentlige navn er Jelena Noura Hadid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det viser seg nemlig at supermodellens mor, Yolanda Hadid (56), ble omtalt som Gigi av sin mor da hun var liten. Hadid bestemte seg derfor for å videreføre tradisjonen, men bare innenfor husets fire vegger, ifølge 25-åringen.

Bakgrunnen for at Gigi ble værende er imidlertid av en helt annen. Det oppsto nemlig litt vanskeligheter for supermodellens lærer på barneskolen.

- I første eller andre klasse var det en jente som het Helena, og det ble forvirrende for læreren som ropte oss opp i klasserommet. Så læreren spurte moren min: «Hvis jeg måtte kalt Jelena et kallenavn, hva skulle det vært?», fortalte supermodellen til motemagasinet.

MOR OG DØTRE: Her er Bella og Gigi avbildet sammen med moren Yolanda Hadid. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DØTRE: Her er Bella og Gigi avbildet sammen med moren Yolanda Hadid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Yolanda Hadid skal ifølge datteren ha svart at hun noen ganger brukte å kalle henne for Gigi. Og siden den gang har navnet blitt værende.

Det skal imidlertid nevnes at lillesøsteren, modell Bella Hadid (21), har fulgt i storesøsterens fotspor, da modellens egentlige navn er Isabella Khair Hadid.

UØNSKET: Supermodellen Gigi Hadid måtte ta grep da en uventet gjest tok seg opp på catwalken under moteuka i Paris. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

- Hadde ikke peiling

Det er imidlertid ikke for alle at navneendringen har vært like bevisst. For «Game of Thrones»-stjernen Kit Harington (33), kjent i rollen som Jon Snow i suksesserien, var situasjonen en helt annen.

Han visste nemlig ikke at hans fornavn var Christopher før han var 11 år gammel. Stjernens egentlige navn er nemlig Christopher Catesby Harington.

ANTE INGENTING: Skuespiller Kit Harington på sin side hadde ingen anelse om at fornavnet hans var Christopher før han var elleve år. Foto: NTB Scanpix
ANTE INGENTING: Skuespiller Kit Harington på sin side hadde ingen anelse om at fornavnet hans var Christopher før han var elleve år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg hadde ikke peiling! Jeg tror de kunne se at jeg ønsket å være Kit, men Christopher var på en måte en tradisjon. Min brors navn er Jack, men hans egentlige navn er John, forklarte skuespilleren i et intervju med Glamour i 2014.

- Kit er en forkortelse for Christopher, det brukes bare ikke så ofte. Mitt mellomnavn er Catesby, la han til.

Også den amerikanske rapperen Cardi B (27) føyer seg inn i rekken av stjerner som har valgt mer oppsiktsvekkende navn fremfor sine opprinnelige.

Vis mer

Inspirert av brennevin

De fleste aner nok ikke at rapperens egentlige navn er Belcalis Almanzar. Ifølge Harpers Bazaar er begge navnene opprinnelig spanske, men har blitt oversatt til arabisk.

Belcalis antas å være en referanse til dronningen av Sanba (omtales i Første Kongebok og Andre Krønikebok i bibelen, i koranen og etiopisk historie, journ.anm.), mens Almanzar tilsynelatende oversettes til utkikkspunkt eller vakttårn, ifølge magasinet.

BELCALIS ALMAZAR: Rapperen ble inspirert av brennevinsmerket Bacardi da hun skulle finne på artistnavnet sitt. Foto: NTB Scanpix
BELCALIS ALMAZAR: Rapperen ble inspirert av brennevinsmerket Bacardi da hun skulle finne på artistnavnet sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det berømte scenenavnet Cardi B stammer heller ikke fra rapperens fødselsnavn. I et tidligere intervju med talkshow-vert Jimmy Fallon (45) forklarte rapperen at scenenavnet hennes faktisk er en forkortelse for det brennevinsproduserende selskapet Bacardi.

- Søsteren min heter Hennessy. Så alle kalte meg Bacardi, og jeg begynte å kalle meg selv Bacardi, som til slutt ble forkortet til Cardi B, har hun tidligere forklart til Fallon, ifølge magasinet.

DRAMATISK: Det gikk heftig for seg da Cardi B skulle vaske rumpa si. Video: @iamcardib / Instagram. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Ble avslørt

De fleste fikk seg nok en stor overraskelse i 2016 da «Pretty Little Liars»-stjernen Lucy Hale (31) avslørte at fornavnet slettes ikke var det fansen trodde.

Da hun gjestet «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon» for å promotere en ny sesong av «Pretty Little Liars», avslørte Fallon «hemmeligheten» skuespilleren hadde holdt skjult om navnet sitt.

- Vel, la meg forklare. Karen er faktisk fornavnet mitt, fortalte skuespilleren, ifølge Seventeen.

SAMLET: Her er Lucy Hale (f.v.) sammen med resten av skuespillerkollegene fra «Pretty Little Liars» - bestående av Sasha Pieterse, Ashley Benson, Shay Mitchell og Troian Bellisario. Foto: NTB Scanpix
SAMLET: Her er Lucy Hale (f.v.) sammen med resten av skuespillerkollegene fra «Pretty Little Liars» - bestående av Sasha Pieterse, Ashley Benson, Shay Mitchell og Troian Bellisario. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det viste seg også at Lucy var en forkortelse for Lucille, som er det opprinnelige mellomnavnet til skuespilleren. Dette vil si at skuespillerens opprinnelige navn i sin helhet lyder slik: Karen Lucille Hale.

Vanskelig å huske

De stjernene som hittil har blitt nevnt er bare et fåtall av dem som har gått for en aldri så liten navneendring før de slo gjennom for alvor.
«Vampire Diaries»-stjernen Nina Dobrev (31) er også en av dem.

Den bulgarsk-kanadiske skuespilleren ble nemlig født Nikolina Konstantinova Dobreva. Den nye varianten hun bestemte seg for å endre til, er dermed noe enklere å uttale.

LANGT NAVN: Skuespiller Nina Dobrevs egentlige navn er Nikolina Konstantinova Dobreva. Foto: NTB Scanpix
LANGT NAVN: Skuespiller Nina Dobrevs egentlige navn er Nikolina Konstantinova Dobreva. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dermed er det kanskje ikke så rart at hun valgte å korte det ned for å kunne bli husket i Hollywood. Dobrev har tidligere uttalt at bakgrunnen for at hun ønsket å endre navnet sitt var for å gjøre det lettere å huske, ifølge Women`s Health.

MANKE: I sin siste oppdateringen på Instagram, kommer Ariana Grande med en video som kan komme som et sjokk på noen. Video: @arianagrande Vis mer

Hatet navnet sitt

Neste ut er den verdenskjente artisten The Weeknd (30), som står bak slagere som «Starboy» og «Earned it». Heller ikke han opererer under sitt opprinnelige navn som er - Abel Tesfaye.

Bakgrunnen for navneendringen har artisten tidligere avslørt under en spørsmålsrunde med fansen sin for noen år tilbake, ifølge magasinet New Musical Express.

REBELSK PERIODE: The Weeknd avslørte hvordan han kom frem til artistnavnet sitt under en spørsmålsrunde med fansen sin. Foto: NTB Scanpix
REBELSK PERIODE: The Weeknd avslørte hvordan han kom frem til artistnavnet sitt under en spørsmålsrunde med fansen sin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

30-åringen fortalte at han kom frem til navnet The Weeknd under en rebelsk periode i livet sitt som yngre.

- Jeg dro hjemmefra da jeg var omtrent 17 år gammel, droppet ut av ungdomsskolen og overbeviste Lamar (en venn, journ.anm.) om å gjøre det samme. Vi tok madrasser fra foreldrene våre, kastet de inn i en van, dro en helg og kom aldri hjem igjen, forklarte han ifølge magasinet.

Artisten la ikke skjul på at han selv hatet navnet sitt på den tiden. Han ønsket opprinnelig å gå for The Weekend, men det innså han kunne by på problemer.

- Det hørtes kult ut. Jeg tok ut en e fordi det allerede var et kanadisk band som het «The Weekend» og det kunne ført til problemer med varemerkebeskyttelse, fortsatte han.

REALITYSTJERNENE: Mange har prøvd lykken på reality-TV opp gjennom årene, men det er kun et fåtall som har slått gjennom skikkelig. Rød Løper har tatt en titt på våre største realitykjendiser og deres vei til rampelyset. Video: Rød Løper/TV 2/TV3/TVNorge/Dagbladet TV Vis mer

Vin Diesel

Så er det dags for selveste Vin Diesel (52). Det er nok flere som har klødd seg i hodet over navnet til skuespilleren. Hans egentlig navn er imidlertid noe helt annet.

Skuespilleren ble opprinnelig født Mark Sinclair, sammen med tvillingbroren Paul. Skuespillerens mor, Delora Sinclair, giftet seg senere med Irving H. Vincent, som deretter adopterte de to tvillingbrødrene.

MYE ENERGI: Vin Diesel skal ha fått navnet Diesel av vennene sine, som alltid tøyset med at skuespilleren hadde mye energi. Foto: NTB Scanpix
MYE ENERGI: Vin Diesel skal ha fått navnet Diesel av vennene sine, som alltid tøyset med at skuespilleren hadde mye energi. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Diesel kjente aldri sin biologiske far og har hele veien omtalt stefaren som faren sin, ifølge Screen Rant. Når Diesels mor giftet seg med stjernens stefar tok de alle det samme etternavnet - Vincent.

Vin viser seg for øvrig å være en forkortelse for Vincent, og Diesel skal ha kommet fra skuespillerens venner - som ofte vitset med at han var så energisk at han gikk på diesel.

Det har for øvrig også blitt spekulert på om skuespilleren trengte et alternativt dekknavn for sin egen sikkerhet, da han jobbet som dørvakt på en nattklubb.

BOTTLE CAP CHALLENGE: Flere Hollywood-kjendiser har kastet seg på denne trenden. Vis mer

Byttet navn to ganger

Den 31 år gamle skuespilleren Emma Stone, kjent fra filmer som «La La Land», «Easy A» og «Crazy, Stupid, Love», bruker heller ikke sitt opprinnelige navn i Hollywood.

Skuespillerens egentlige navn er nemlig Emily Jean Stone. I et tidligere intervju har stjernen innrømmet at hun som 16-åring ble bedt om å velge et nytt navn - noe hun beskrev som en interessant prosess.

Bakgrunnen for navnebyttet var at det allerede var en jente med navn Emma Stone i samme byrå som henne selv. Så dermed ble det opp til den da 16 år gamle skuespilleren å velge et nytt navn.

- Jeg bare: «Jeg vil bli Riley». Så navnet mitt var Riley Stone i omtrent seks måneder, fortalte hun i et intervju med W Magazine i 2017.

BLE BEDT OM Å BYTTE: Hollywood-stjernen Emma Stone har tidligere avslørt at hun som 16-åring ble bedt om å bytte navn. Foto: NTB Scanpix
BLE BEDT OM Å BYTTE: Hollywood-stjernen Emma Stone har tidligere avslørt at hun som 16-åring ble bedt om å bytte navn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det skulle imidlertid vise seg at det ikke fungerte så bra med det nye navnet, da skuespilleren rett og slett ikke responderte da andre kalte henne Riley.

- Så da endret jeg det til Emma, fordi du skjønner, det er nærmere Emily, men de fleste som kjenner meg godt kaller meg bare M, fortsatte hun.

FILMINNSPILLING: Robert Pattinson, best kjent fra «Twillight»-sagaen og stjerneregissør Christopher Nolan dukket plutselig opp i Oslo i forbindelse med filminnspilling. Video: Ingunn Dorholt. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Var flau over navnet sitt

Den verdenskjente skuespilleren Joaquin Phoenix (45) ble på sin side opprinnelig født Joaquin Rafael Bottom.

Ifølge Huffington Post endret skuespilleren først fornavnet sitt til Leaf i en alder av fire år. Dette på bakgrunn av at ingen klarte å uttale fornavnet hans.

- Jeg pleide å bli veldig flau over det som barn, har han tidligere uttalt, ifølge nettstedet.

FLAU: Skuespiller Joaquin Phoenix har tidligere avslørt at han var flau over navnet sitt. Her avbildet i februar. Foto: NTB Scanpix
FLAU: Skuespiller Joaquin Phoenix har tidligere avslørt at han var flau over navnet sitt. Her avbildet i februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I midten av tenårene besluttet «Joker»-stjernen å endre fornavnet sitt tilbake. Bakgrunnen for at han ikke lenger heter Bottom til etternavn handler imidlertid om at foreldrene hans besluttet å endre familienavnet fra Bottom til Phoenix på slutten av 70-tallet.

Sist, men ikke minst, må vi for all del ikke glemme at artist Akon (47). Stjernen, kjent for den nostalgiske låten «Lonely», sitt egentlige navn er Aliaume Damala Badara Akon Thiam.

LES OGSÅ: Dette er stjernenes hemmelige Instagram-kontoer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer