Norske kjendiser:

Dette heter kjendisene egentlig

Det er ikke uvanlig at kjendiser pynter på navnet sitt når de trer inn i offentligheten.

ENDRET NAVN: Disse kjendisene heter egentlig noe annet enn det vi kjenner dem som. Foto: Shutterstock editorial/NTB / Andreas Fadum / Tore Skaar/Se og Hør
ENDRET NAVN: Disse kjendisene heter egentlig noe annet enn det vi kjenner dem som. Foto: Shutterstock editorial/NTB / Andreas Fadum / Tore Skaar/Se og Hør Vis mer
Publisert

Har du noen gang lurt på hvorfor kjendiser ofte har stilige navn som i tillegg klinger godt?

Noen har kanskje vært heldige med navnet de har fått tildelt, men en rekke kjendiser velger også å bytte navn når de tar steget inn i rampelyset.

Vi har samlet en liten oversikt over noen av de kjendisene som egentlig heter noe annet enn det vi kjenner dem som i dag.

- Likte ikke navnet

En kjendis kan overfor Se og Hør fortelle at hun faktisk ikke likte navnet sitt som ung.

AVSLØRER: Justin Theroux er en amerikansk skuespiller og var tidligere gift med Jennifer Aniston. Nå avslører onkelen at «alle» har uttalt navnet hans feil. Video: Se og Hør Vis mer

Mia Gundersen (60) ble nemlig egentlig født Mariann Gundersen.

- Jeg likte ikke navnet mitt i ungdommen og syntes ikke Mariann Gundersen passet som popstjernenavn. Jeg var jo fast bestemt at jeg skulle ut på det store popmarkedet og da var Mia lettere, forklarer 60-åringen.

STJERNENAVN: Mia Gundersen syntes Mia klinger bedre enn Mariann - som popstjernenavn. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
STJERNENAVN: Mia Gundersen syntes Mia klinger bedre enn Mariann - som popstjernenavn. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Gundersen forteller også at moren kalte henne Mia som liten.

- Nå synes jeg Mariann er veldig fint og litt spesielt, avslører hun videre og legger til at det er mange av de hun kjente som ung som fremdeles bruker hennes egentlige fornavn.

- Den smarte

Linni Meister (36) har det siste året fått mye oppmerksomhet etter at hun forsøkte å finne kjæreste på TV. Det ble imidlertid ingen drømmeprins i løpet av TVNorge-serien, men i etterkant kunne hun røpe at hun hadde funnet kjærligheten med Morten Rognstad (44).

FANT KJÆRLIGHETEN: Linni Meister fant nylig kjærligheten med Morten Rognstad. Foto: Se og Hør/Tor Lindseth
FANT KJÆRLIGHETEN: Linni Meister fant nylig kjærligheten med Morten Rognstad. Foto: Se og Hør/Tor Lindseth Vis mer

Linni Meisters egentlige navn er det kanskje ikke så mange som kjenner til, hun ble nemlig født Linn Irene Meister.

Og bak kallenavnet Linni finnes det en morsom historie, noe 36-åringen tidligere har fortalt til Se og Hør.

- Pappaen min hadde en tegnestripe i Budstikka som handlet om meg og broren min, Kjell Erik - og den het «Linni & Kjeller'n».

«LINNIS UNIVERS»: I serien «Linnis univers» på Discovery+ åpner Linni Meister opp dørene til sitt travle hverdagsliv. I serien røper hun en litt intim detalj som er blitt veldig viktig for henne. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Jeg var den smarte og han var den dumme!, forklarte hun videre den gangen.

Byttet flere ganger

En annen som har lett etter kjæreste på TV, og funnet den, er kjendisstylist Jan Thomas (55).

55-åringen har faktisk byttet navn flere ganger. Da han giftet seg med Christopher Mørch Husby i 2009 tok han nemlig ektemannens etternavn, og ble hetende Jan Thomas Mørch Husby.

Etter at paret gikk hver til sitt seks år senere, valgte han å beholde etternavnet.

NAVNEBYTTE: Harlem Alexander ønsker å offisielt bytte navn, det har kjæresten Jan Thomas gjort flere ganger. Foto: Espen Solli/Se og Hør
NAVNEBYTTE: Harlem Alexander ønsker å offisielt bytte navn, det har kjæresten Jan Thomas gjort flere ganger. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Men i 2019 var det tid for navnebytte igjen, da ble Jan fornavnet og Thomas etternavnet.

- Jeg bytter tilbake til Jan Thomas nå fordi passet mitt går ut, og jeg må ha nytt uansett. Så da tenkte jeg at tiden var inne, sa han til Se og Hør den gang.

ELLE-festen: Jan Thomas og Harlem Alexander om festing og ferieplaner. Video: Luna Lea. Reporter: Celina Morken Vis mer

Det mest overraskende er kanskje at mannen vi alle kjenner som nettopp Jan Thomas, slettes ikke het det da han kom til verden. Fødenavnet er Jan Bertin Østervold.

Etternavn ble fornavn

Kjendisstylistens bedre halvdel har også mikset og trikset litt med navnet sitt. De fleste kjenner ham best som Harlem Alexander (34), men egentlig heter han Alexander Harlem.

Overfor Se og Hør forteller 34-åringen bakgrunnen for denne omrokkeringen.

Da han gikk på barneskolen var det hele fire gutter i klassen hans som het Alexander. Det førte til at læreren kalte dem ved etternavn. Han ble derfor vant til å hete «Harlem »- det ble fornavnet hans.

- Det er ikke noe mer hokuspokus enn det, sier han til Se og Hør.

SÅR: Harlem Alexander måtte hjelpe kjæresten Jan Thomas med rensing etter at han hadde falt på scenen. Video: Jan Thomas Vis mer

Videre kan 34-åringen fortelle at han har følt seg som Harlem siden han var barn, og at han i en lang stund nå har forsøkt å endre navnet sitt juridisk.

- Jeg har et stort ønske om det, jeg føler meg som Harlem. Ikke Alexander.

En av Norges største bloggere og influensere, Sophie Elise (27), er et annet eksempel på en som har gjort om på fødenavnet.

Hennes egentlige navn er Sofie Steen Isachsen. 27-åringen har altså endret fornavnets skrivemåte, i tillegg til å legge til et mellomnavn.

Dorthe Skappel intervjues om det å være på fest. Vis mer

Programleder-veteranen Dorthe Skappel (59), som ledet God kveld Norge i 25 år, er et svært kjent navn, men egentlig heter hun Anna Dorothea Riseng Skappel.

KLANG: Pia Tjelta klinger godt, men egentlig har hun også et mellomnavn. Foto: Berit Roald / NTB
KLANG: Pia Tjelta klinger godt, men egentlig har hun også et mellomnavn. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

Pia Tjelta (44) er et annet eksempel på en norsk kjendis med et navn som klinger overraskende godt, men skuespilleren har egentlig også et mellomnavn.

44-åringens fulle navn er Pia Merete Tjelta.

LES OGSÅ: Avslører brudd med kona - og ny kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer