Pia Tjelta

Dette heter hun «egentlig»

- Vi lar det helst forbigå i stillhet, men det står i passet, altså.

OVERRASKER: Den norske skuespilleren Pia Tjelta har droppet sitt andre fornavn. Foto: Morten Eik / Se og Hør
OVERRASKER: Den norske skuespilleren Pia Tjelta har droppet sitt andre fornavn. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Den prisbelønte skuespilleren og designeren Pia Tjelta (44) var tidligere i år aktuell i Viaplay-serien «Made in Oslo», der hun spiller fertilitetslegen Elin Merete Moen som på privaten sliter med å bli gravid.

For den observante leser har Pia selv tilknytning til karakterens navn, da hun nemlig har navnet Merete som andre fornavn.

MADE IN OSLO: Skuespiller Pia Tjelta spiller fertilitetslegen som selv sliter med å bli gravid. Foto: Tordenfilm / John-Erling Holmenes Fredriksen
MADE IN OSLO: Skuespiller Pia Tjelta spiller fertilitetslegen som selv sliter med å bli gravid. Foto: Tordenfilm / John-Erling Holmenes Fredriksen Vis mer

Denne lille kuriositeten måtte KK høre mer om, da vi møtte Pia Tjelta i forbindelse med presselanseringen av TV-serien i april.

- Vi lar det helst forbigå i stillhet, men det står i passet, altså! fortalte en lattermild Pia til KK den gang.

Linni Meister gjestet Motepolitiet Live med Jan Thomas og begge kan røpe deres sanne navn. Video: Jenny Emilie Aas/Håvard Bjørnerem/Dennis Appelong/Se og Hør. Vis mer

Moren har samme navn

Det er kun ved svært få anledninger at Tjelta-familien bruker navnekombinasjonen når de skal kalle på 44-åringen.

- Familien har aldri kalt meg det, men mamma brukte det bare da hun kjeftet på meg; «Pia Merete, nå kommer du inn!» imiterte Tjelta på klingende stavangerdialekt.

PIA OG MOR: Skuespiller Pia Tjelta fortalte til KK at også moren Tone Tjelta har navnet Merete som andre fornavn. Her er mor og datter fotografert sammen under Amandapris-utdelingen i Haugesund i 2007. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
PIA OG MOR: Skuespiller Pia Tjelta fortalte til KK at også moren Tone Tjelta har navnet Merete som andre fornavn. Her er mor og datter fotografert sammen under Amandapris-utdelingen i Haugesund i 2007. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

- Hva var grunnen til at du fikk det ekstranavnet?

- Mor mi har samme navn som andre fornavn. Hun heter Tone Merete Tjelta. Jeg tror det er vanlig på Vestlandet å «pass it on»!

Tete Lidbom avslører at han ikke alltid har hett akkurat det. Video: Rød Løper. Reporter: Jenny Emilie Aas. Vis mer

- Ikke planlagt

Vi måtte høre med serieskaper Kathrine Valen Zeiner om det var en slags skjult hyllest til Pias mellomnavn, som var grunnen til at karakteren fikk samme navn.

- Jeg ante ikke at hun hadde det navnet i tillegg til Pia, da jeg kalte karakteren det. Det var ikke planlagt. Men det er mange overnaturlige greier her! sa seriskaper Kathrine og lo.

Denne saken ble først publisert på KK.no

Else Kåss Furuseth forteller om navnebyttet. Reporter: Nora Skavhaug. Video: Luna Lea. Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg bare gråt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer