Dette heter han egentlig

- Foreldrene mine var svimle nok til å gi meg 11 navn, sier Madcon-Yosef.

11 NAVN: Yosef Wolde-Mariam er bare kortversjonen av Madcon-stjernens navn. Det han står oppført som i folkeregisteret er Samuel Andrea Emanuel Daniel Yosef Wolde-Mariam Theodros Tesfa Golja Michael.  Foto: Stella Pictures
11 NAVN: Yosef Wolde-Mariam er bare kortversjonen av Madcon-stjernens navn. Det han står oppført som i folkeregisteret er Samuel Andrea Emanuel Daniel Yosef Wolde-Mariam Theodros Tesfa Golja Michael. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Aller mest er han kjent som Madcon-Yosef, men i folkeregisteret har «The Voice»-mentoren et mye lengre navn, nemlig Samuel Andrea Emanuel Daniel Yosef Wolde-Mariam Theodros Tesfa Golja Michael.

- Foreldrene mine var svimle nok til å gi meg 11 navn: Samuel Andrea (jeg skulle egentlig bli født i Italia, og der er Andrea et unisexnavn). Emanuel (men mamma kjente to andre som het Emanuel, og de var visstnok tullinger) Daniel (men pappa mente det ikke klang godt nok i ørene hans). Til slutt ble de enige om Yosef, som de for øvrig har registrert fem versjoner av (Joseph, Josef, Yoseph, Yusef og Yosef), sier Yosef, som tidligere har snakket om en oppvekst på ungdomshjem, til Aftenpostens A-magasin.

- I vår kultur blir din fars fornavn ditt etternavn. Så Theodros Tesfa Golja Michael, som er hele pappas navn måtte legges til. Men det var ikke mamma med på, så hun slenkte på sitt eget navn for sikkerhetsskyld, Wolde-Mariam, forklarer Yosef Wolde-Mariam, som er navnet han bruke mest.

Selv vokste han opp med moren, som var tidligere geriljasoldat i Etiopia før hun flyktet til Norge, mens faren ikke var endel av hans oppvekst.

- Jeg har vokst opp uten en. Det vil alltid være en greie for meg at jeg skal være der, uansett hva. Jeg vil ikke kreve respekt, jeg vil fortjene det. Det er en veldig rar balanse: Å være bestevenn for sønnen, men samtidig være faren hans. Men det er teori. Så kommer parksisen inn, har Yosef tidligere sagt til Dagbladet God torsdag.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Tshawe har mistet tellinga på damene


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer