Kjendisnavn

Dette heter de egentlig

Visste du at «Miley» ikke er artistens opprinnelige navn? Eller at «Aniston» er en variant av skuespillerens egentlige etternavn?

BRUKER ANDRE NAVN: Lady Gaga, Miley Cyrus og Jennifer Aniston er blant superstjernene som ikke bruker fødenavnet sitt. Foto: NTB
BRUKER ANDRE NAVN: Lady Gaga, Miley Cyrus og Jennifer Aniston er blant superstjernene som ikke bruker fødenavnet sitt. Foto: NTB Vis mer
Publisert

De fleste av oss har kallenavn på bestemte personer i livet– enten det er bestevenninnen eller søsteren din. Kallenavn brukes ofte i uformelle settinger, men noen bruker dem også når de introduserer seg selv, eller har gått så langt som å endre det folkeregistrerte navnet.

Har du noen gang tenkt over at Hollywood-stjernene ikke egentlig heter det vi omtaler dem som?

Det er ikke uvanlig at skuespillere, komikere, artister og andre profilerte personer bruker et artistnavn til fordel for sitt egentlige navn. I underholdningsbransjen gjøres dette gjerne for å ha et kortere og enklere navn for at det skal feste seg lettere i hukommelsen til publikum.

Det kan også være et kallenavn fra barndommen som blir hengende ved dem etter et karrieremessig gjennombrudd. For mange blir dette kallenavnet så utbredt at det er det de går under ved enhver anledning.

Offisielt endret fra kallenavn til sitt formelle navn

Miley Cyrus er en av dem som offisielt har endret navnet sitt. Frank Ocean fikk i 2014 godkjent søknaden om å ta til seg artistnavnet formelt, og ikke bare på folkemunne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer