Kjendisenes navn:

Dette heter de egentlig

Mange kjendiser, både norske og internasjonale, pynter på navnet sitt når de trer inn i offentligheten.

ENDRET NAVN: Disse har én ting til felles: alle har endret navnet sitt. Foto: Eugene Powers / Splash News / NTB / Terje Bendiksby / NTB / Peter Brooker / REX / NTB
ENDRET NAVN: Disse har én ting til felles: alle har endret navnet sitt. Foto: Eugene Powers / Splash News / NTB / Terje Bendiksby / NTB / Peter Brooker / REX / NTB Vis mer
Publisert

Har du noen gang lurt på hvorfor kjendisenes navn alltid er så stilige, og hvorfor de klinger så godt? Har de bare vært veldig heldige, eller ligger det noe mer bak?

Sannheten er at mange av kjendisene nemlig har valgt å bytte navn til noe annet, fordi fødenavnene deres ikke klinger like godt som erstatterne, ifølge dem selv.

Vi har samlet en liten oversikt over noen av de kjendisene du kanskje trodde du visste navnet på. Noen vil nok kanskje overraske deg.

AVSLØRER: Justin Theroux er en amerikansk skuespiller og var tidligere gift med Jennifer Aniston. Nå avslører onkelen at «alle» har uttalt navnet hans feil. Video: Se og Hør Vis mer

Jakter kjæreste

Tidligere i år ble det kjent at det er Linni Meister (35) som overtar stafettpinnen fra Jan Thomas (54) i TV-suksessen «Jan Thomas søker drømmeprinsen».

SØKER DRØMMEPRINS: Til høsten skal Linni Meister date på TV. Foto: Terje Bendiksby / NTB
SØKER DRØMMEPRINS: Til høsten skal Linni Meister date på TV. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

I sommer skal nemlig TV-profilen møte et knippe håpefulle menn, i et håp om at kjærligheten skal blomstre.

Men kommer hun til å fortelle frierne sitt virkelige navn? Linni Meister ble nemlig født Linn Irene Meister.

Meister har ikke endret navnet sitt i folkeregisteret, men ifølge henne selv er det ingen som kaller henne Linn Irene lengre. Bakgrunnen for kallenavnet «Linni» er imidlertid en morsom historie:

- Pappaen min hadde en tegnestripe i Budstikka som handlet om meg og broren min, Kjell Erik - og den het «Linni & Kjeller'n», forteller Linni til Se og Hør og legger lattermildt til:

- Jeg var den smarte og han var den dumme!

DÅRLIG DATE: Linni Meister er gjest hos «Senkveld» og der snakker hun om sin verste datinghistorie. Video: TV 2 Vis mer

Byttet flere ganger

Meisters forgjenger, Jan Thomas, er også en av dem som har finpusset litt på navnet sitt.

Kjendisstylisten tok til seg ektemannens etternavn da han giftet seg med Christopher Mørch Husby i 2009. Da duoen gikk hver til sitt seks år senere, beholdt han etternavnet.

I 2019 byttet han navn igjen, fra Jan Thomas Mørch Husby til bare Jan Thomas. Jan til fornavn, Thomas til etternavn.

GIFT: Jan Thomas tok etternavnet til ektemannen da de giftet seg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GIFT: Jan Thomas tok etternavnet til ektemannen da de giftet seg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg bytter tilbake til Jan Thomas nå fordi passet mitt går ut, og jeg må ha nytt uansett. Så da tenkte jeg at tiden var inne, sa han til Se og Hør den gang.

Det er derimot ingen av disse som er hans fødenavn. Da 54-åringen kom til verden, fikk han navnet Jan Bertin Østervold.

RØRT: I en episode av «Helt Harald» er det Jan Thomas som er gjest. Og her drar de tilbake til Jan sitt hjemsted. Video: TV 2 Vis mer

Bloggdronning

Sophie Elise (26) ble et velkjent navn for de fleste da hun slo seg stort opp som blogger for et tiår siden. Siden den gang har hun hatt egen TV-serie, startet selvbruningsmerke og skrevet tre bøker.

Nå er hun også aktuell som deltaker i neste sesong av «Farmen kjendis».

Selv om hun for hele Norge er kjent som Sophie Elise, er ikke dette hennes egentlige navn. Det er nemlig Sofie Steen Isachsen.

ARTISTNAVN: Sophie Elise er ikke bloggerens egentlige navn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ARTISTNAVN: Sophie Elise er ikke bloggerens egentlige navn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- En ære jeg er ferdig med

Unge Ferrari (30) er en av Norges største artister og har gjort stor suksess med hitlåter som «Lianer» og «Balkong».

I fjor høst kunne han avsløre at han skulle bytte artistnavn og gå over til å hete Stig Brenner. Det fortalte han da han gjestet «P3morgen».

- Det er en æra jeg er litt ferdig med, jeg fikk til mer enn jeg så for meg med «Unge Ferrari», og nå har jeg blitt 30, jeg har lyst til å fortsatt gjøre musikk, men kanskje vise at jeg har vokst bittelitt, fortalte han i radioprogrammet.

Det skal imidlertid nevnes at halvparten av det nye artistnavnet er hentet fra hans egentlige navn, Stig Joar Haugen.

STIG BRENNER: Unge Ferrari byttet artistnavn til Stig Brenner. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STIG BRENNER: Unge Ferrari byttet artistnavn til Stig Brenner. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Jeg har blitt litt mer komfortabel, kanskje det er derfor jeg tør å bruke det ordentlige navnet mitt igjen, fortsatte han.

Da han valgte Unge Ferrari som artistnavn, avslørte 30-åringen at det handlet om at han ikke anså sitt eget navn som kult nok.

- Det var i mine øyne litt dølt. Det var ikke det at jeg hatet navnet mitt, jeg ville bare ha noe helt annet.

UNGE FERRARI: Unge Ferrari er for tiden i USA og vi møtte han før han opptrådte på film- og musikkfestivalen «South by Southwest » i Texas Vis mer

«Årets sommerlåt»

Morgan Sulele (29) er artisten som for alvor slo gjennom sommeren 2015 med monsterhiten «Bare min», som blant annet ble kåret til «Årets sommerlåt».

Siden den gang har han fortsatt å levere landeplager og gladsanger, som blant annet «Jeg vil heller ha deg», «Høyt over Oslo» og «Lakenet».

Selv om de fleste av oss har hørt sangene hans på radio, er det ikke like mange som vet at bærumsguttens egentlige navn er Magnus Clausen.

«BARE MIN»: Morgans superhit ble kåret til «Årets sommerlåt». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
«BARE MIN»: Morgans superhit ble kåret til «Årets sommerlåt». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Solgte leiligheten

Pokerspiller og tidligere glamourmodell Aylar Lie (37) fortalte i mars at hun hadde solgt leiligheten sin på Frogner, som hun hadde hatt siden 2012.

Ifølge Nettavisen kjøpte hun den gang leiligheten for 3,55 millioner kroner, og solgte den for 7,7 millioner - 110 000 kroner over prisantydning.

Den tidligere glamourmodellen kan altså juble hele veien til banken, samtidig som det skal påpekes at leiligheten ble betydelig pusset opp for to år siden. Hvor mye Aylar opprinnelig punget ut, er ikke kjent.

BOLIGSALG: Aylar Lie solgte leiligheten for mer enn det dobbelte hun kjøpte den for. Foto: Tor Lindseth
BOLIGSALG: Aylar Lie solgte leiligheten for mer enn det dobbelte hun kjøpte den for. Foto: Tor Lindseth Vis mer

De siste årene har 37-åringen bodd i Las Vegas, hvor hun har satset på poker. Overfor Nettavisen fortalte hun at hun var på jakt etter en leilighet eller hus med større plass, i Norge eller utlandet.

Aylar er født i Iran og kom til Norge som toåring sammen med foreldrene. Men Aylar var ikke navnet foreldrene opprinnelig ga barnet sitt, det var Sharareh Dianati.

FEIL: Andy Cohen er på besøk i «the tonight show with jimmy fallon» og der forteller han hvordan men egentlig uttaler navnet til Khloé Kardashian. Video: NBC Vis mer

Hollywood-kjendisene

Det er imidlertid ikke bare de norske kjendisene som har trikset litt på navnene sine. Vet du for eksempel hvem Alicia Augello Cook er? Eller Amanda Lee Rogers? Og hva med Brian Warner?

Nicole Richie (39) er datter av Lionel Richie (72), søster til Sofia Richie (22) og tidligere bestevenn med Paris Hilton (40).

Men hvis man undersøker fødselsattesten er det et annet navn som dukker opp, nemlig Nicole Camilla Escovedo.

KJENDISFAMILIE: Nicole ble adoptert av Lionel Richie da hun var tre år gammel. Foto: Peter Brooker / REX / NTB
KJENDISFAMILIE: Nicole ble adoptert av Lionel Richie da hun var tre år gammel. Foto: Peter Brooker / REX / NTB Vis mer

Det skal nevnes at etternavnet stammer fra hennes biologiske foreldre, Karen Moss og Peter Michael Escovedo (59). Richie-familien adopterte Nicole som treåring, da foreldrene ikke kunne ta vare på henne.

Alicia Keys (40) har heller ikke alltid hatt et så musikalsk navn, og blir trolig kalt Alicia Augello Cook av sine nærmeste.

AUGELLO COOK: Alicia Keys' egentlige navn er Alicia Augello Cook. Foto: Isabel Infantes / Pa Photos / NTB
AUGELLO COOK: Alicia Keys' egentlige navn er Alicia Augello Cook. Foto: Isabel Infantes / Pa Photos / NTB Vis mer

Amanda Lee Rogers. Før hun ble en stor TV-stjerne og giftet seg med Ellen DeGeneres (63), var dette navnet Portia de Rossi (48) svarte på.

ENDRET NAVN: Portia de Rossi endret navnet sitt da hun entret rampelyset. Foto: Janet Mayer / Splash News / NTB
ENDRET NAVN: Portia de Rossi endret navnet sitt da hun entret rampelyset. Foto: Janet Mayer / Splash News / NTB Vis mer

Det er ingen hemmelighet at skuespiller Charlie Sheen (55) har hatt en utsvevende livsstil. På et tidspunkt var «Two and a Half Men»-stjernen en av verdens best betalte skuespillere, og gjorde stor suksess på TV-skjermen.

Siden han ble sparket fra den populære tv-serien har de store rollene uteblitt, og den ene etter den andre skandalen fulgte.

SKANDALESTJERNE: Det har mange ganger stormet rundt den tidligere «Two and a Half Men»-stjernen. Foto: Eugene Powers / Splash News / NTB
SKANDALESTJERNE: Det har mange ganger stormet rundt den tidligere «Two and a Half Men»-stjernen. Foto: Eugene Powers / Splash News / NTB Vis mer

Det er likevel ikke en skandale, men også Charlie Sheen har spritet opp sitt opprinnelige navn. 55-åringen ble født med navnet Carlos Irwin Estevez.

Marilyn Manson klinger kanskje bra til en metal-artist, men når voldsanklagene hagler, søksmålene renner inn og politiet stormer døra - er det Brian Hugh Warner de ser etter.

METAL: Navnet Marilyn Manson passet bedre til metal-artisten enn hans virkelige navn. Foto: Richard Shotwell / AP / NTB
METAL: Navnet Marilyn Manson passet bedre til metal-artisten enn hans virkelige navn. Foto: Richard Shotwell / AP / NTB Vis mer

Sist, men ikke minst, har vi avdøde Anna Nicole Smith. Det er liten tvil om at modellen og TV-personligheten levde et heftig liv de 39 årene hun fikk på jorda.

Hun var selve symbolet på et moderne Hollywood. Smith giftet seg rik, var alltid glamorøs og fylte spalteplassene med skandaler i løpet av sine 39 år her på jorda.

Hun var sin tids Kim Kardashian eller Jayne Mansfield, elsket og hatet - og alltid banebrytende og kontroversiell.

IKONISK: Anna Nicole Smith var et ikon i Hollywood tiden hun levde. Foto: Alex Berliner / BEI / REX / NTB
IKONISK: Anna Nicole Smith var et ikon i Hollywood tiden hun levde. Foto: Alex Berliner / BEI / REX / NTB Vis mer

Den 8. februar i 2007 tok alt brått slutt. Da kollapset hun på et hotellrom i Florida. Hun hadde hele ni ulike stoffer i blodet på tidspunktet, og dødsfallet ble sett på som en ufrivillig overdose.

Det siste året av hennes liv var på ingen måte det beste, men hun hadde mye å leve for, og det var lite som tydet på at hun ville ta sitt eget liv.

SMIL: Flere Hollywood-kjendiser har vært nødt til å smile pent til kameraet på politistasjonen etter diverse ulovlige handlinger opp gjennom årene. Vi ser på våre favoritter. Vis mer

Selv om det er artistnavnet hennes som står på gravsteinen, er det ikke det navnet hun ble født med. Hollywood-dronningens egentlige navn var Vickie Lynn Hogan.

LES OGSÅ: Letter på sløret om første møte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer