KAN BLI NORSK SEIER: Mariann Saastad Ottesen og Steven Van Zandt kan bli kåret til beste kvinnelige og mannlige skuespiller under TV-festivalen i Monte Carlo.  Foto: NRK
KAN BLI NORSK SEIER: Mariann Saastad Ottesen og Steven Van Zandt kan bli kåret til beste kvinnelige og mannlige skuespiller under TV-festivalen i Monte Carlo. Foto: NRKVis mer

- Dette har overgått min villeste fantasi

«Lilyhammer»-gjengen jubler over TV-priser.

SEOGHØR.NO: Norske «Lilyhammer» var nominert til hele tre priser da Gullnymfen ble delt ut under TV-festivalen i Monte Carlo onsdag kveld.

Og de stakk av med to!

Serien vant nemlig for både «beste komedie» og «beste mannlige skuespiller» med Steven van Zandt.

- Dette har overgått min villeste fantasi. Jeg er så stolt over at Lilyhammer har nådd et internasjonalt publikum. Å bli anerkjent som skuespiller er noe av det største som har skjedd meg, sier Steven van Zandt i en pressemelding.

Gullnymfen er en av Europas viktigste TV-priser og deles ut under den internasjonale TV-festivalen i Monte Carlo. Festivalen er en av Europas største tv- og film-festivaler og prins Albert er festivalens høye beskytter.

SLIPPER JUBELEN LØS: Hovedrolleinnehaver Steven Van Zandt og kona blir intervjuet på rød løper i Monte Carlo.
SLIPPER JUBELEN LØS: Hovedrolleinnehaver Steven Van Zandt og kona blir intervjuet på rød løper i Monte Carlo. Vis mer

Lilyhammer var nominert i samme klasse som blant annet den internasjonale humorsuksessen «Modern Family».

- Vi er utrolig stolte av å ha tatt hjem en pris av dette kaliberet til Norge. Dette viser at våre ambisjoner har en resonans der ute i verden og at vi gjennom Lilyhammer lager internasjonalt tv-drama som folk liker, sier administrerende direktør i Rubicon TV og executive produsent for Lilyhammer, Pål Kruke Kristiansen

I kategorien beste komiserie hadde «Lillehammer» blant annet konkurranse fra den tidligere «Friends»-stjerens TV-serie «Episodes» og«Vicious» med Ian McKellen i hovedrollen.

«The Moodys» fra Australia, «Les Parent» fra Canada, franske «Kamoul Kitchen» og irske «Mrs Browns Boys» var også nominert.

Internasjonal suksess

Ottesen venter sitt andre barn og er ikke tilstede under utdelingen. «Lilyhammer» vant pris for årets TV-drama under Gullruten i Bergen i mai og nå venter fans over hele verden på sesong tre av mafia-dramaet.

- Vi har det veldig gøy på sett. Det er fantastisk å få være med og jeg håper det blir mange flere sesonger, har Ottesen tidligere sagt til Seoghør.no.

NOMINERT: Matt LeBlancs show «Episodes» er nominert sammen med «Lilyhammer».  Foto: All Over Press
NOMINERT: Matt LeBlancs show «Episodes» er nominert sammen med «Lilyhammer». Foto: All Over Press Vis mer

NRK-serien har blitt en stor suksess. Netflix har kjøpt tre sesonger og folk fra over 130 land kan få med seg mafiadramaet i den norske byen. Da Seoghør.no møtte Steven Van Zandt under utdelingen av Gullruten, fortalte han om fantastisk respons fra fans verden rundt.- Det er et kreativt eventyr. Vi lager nye regler. Ingen har tidligere sett et norskt program med en internasjonal hovedrolleinnehaver som foregår på to språk. Jeg har fått fantastiske tilbakemeldinger fra hele verden. Det er en fin bonus, men det viktigste er at nordmenn setter pris på det.

LES OGSÅ: - Mer ro med barn nummer to