«The Masked Singer»

Dette har ingen gjort før

En deltaker overrasket på uvanlig vis i den amerikanske versjonen av «Maskorama» og etterlot seerne i sjokk.

SLUTTET: Den Oscar-nominerte skuespilleren Mickey Rourke synes det var så varmt i «The Masked Singer»-kostymet at han sluttet. Video: Fox Vis mer
Publisert

Det har gått en måned siden Norge ble tatt på sengen av NRK-programmet «Maskorama», hvor seere og et detektivpanel bestående av kjendisstylist Jan Thomas (54), artist Marion Ravn (36) og tv-profil Nicolai Ramm (31), skal forsøke å avsløre de maskerte deltakerne.

De siste lørdagene har befolkningen benket seg foran tv-skjermen for å få med seg lørdagssuksessen, og tidligere i dag ble det kjent at over en million nordmenn så programmet i løpet av helgen.

«MASKORAMA»: I «Maskorama» fikk vi svaret på hvem som gjemte seg inni «Gaupa». Video: NRK Vis mer

I USA har det samme konseptet, men med navn «The Masked Singer», gjort det minst like stort. Den amerikanske versjonen har imidlertid ikke klart å opprettholde hemmeligholdet på lik linje med den norske utgaven.

I slutten av september var det nemlig en av deltakerne som besluttet å ta av seg masken og avsløre seg selv - uten å ha røket ut av programmet.

Sjokkerte

Deltakeren, som var utkledd som en Gremlin, hadde nettopp framført låten «Stand By Me» av Ben E. King - da vedkommende bestemte seg for at nok var nok, ifølge People.

- Jeg vil ta av det her akkurat nå, utbrøt plutselig deltakeren til programleder Nick Cannon (40), som var kjapp til å svare med at det ikke var tid for å ta av seg masken riktig enda. Han prøvde videre iherdig å ikke la deltakeren avsløre seg selv.

Detektivpanelet bestående av Nicole Scherzinger (42), Ken Jeong (51), Jenny McCarthy (48) og Robin Thicke (43) var tydelig i sjokk over hva som var i ferd med å skje, og forvirringen var til å ta og føle på.

«MASKORAMA»: Det er ikke bare i Norge «Maskorama» er populært. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Hva er det som skjer?! ropte McCarthy, mens en forskrekket Scherzinger utbrøt:

- Du kan ikke gjøre det!

Robin Thicke ønsket derimot å se hvem som skjulte seg bak masken og uttalte at han bare «tenkte å la deltakeren kjøre på».

Idet det lilla, hårete hodet ble revet av kom det fram at det var skuespiller Mickey Rourke (68) som gjemte seg bak. Han kastet deretter hodet på kostymet ut til publikum.

BLE OVERRASKET: Dommerne klarte ikke å gjette hvem som skjulte seg i «puddelen» under «Maskorama». Video: NRK Vis mer

Full jubel

Både publikum og dommeren reagerte med jubel da hemmeligheten kom fram i lyset.

- Å, herregud! utbrøt en måpende McCarthy.

Reaksjonene fra ivrige seere lot heller ikke vente på seg etter den sjokkerende hendelsen, og Twitter-innleggene begynte raskt å florere.

AVSLØRTE SEG SELV: Det var Mickey Rourke som gjemte seg bak Gremlin-kostymet. Her er han avbildet med designeren Philipp Plein under New York Fashion Week i fjor. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB
AVSLØRTE SEG SELV: Det var Mickey Rourke som gjemte seg bak Gremlin-kostymet. Her er han avbildet med designeren Philipp Plein under New York Fashion Week i fjor. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Vis mer

«Selvsagt er Mickey Rourke med i «The Masked Singer» og tok av masken når han ikke skulle gjøre det … Det er 2020», skrev en Twitter-bruker.

Andre virket å være irriterte over at Rourke ikke fulgte reglene.

«Han ødela akkurat showet», skrev en oppgitt, mens en annen utbrøt:

«Hvorfor måtte han gjøre det?! Ingen, absolutt INGEN har gjort dette».

LUR: Se og Hørs reporter spurte Anne Rimmen om Maskorama for flere uker siden. Slik lurte hun seg unna. Reporter: Anniken Aronsen. Foto: Kine Falch / Dagbladet TV / Rød Løper. Vis mer

Kunne gått galt

Her til lands har derimot alle deltakerne klart å holde identiteten skjult helt fram til de har røket ut av programmet. I helgen var det «Ravnen» som måtte kaste masken, som senere viste seg å være TV-profil Anne Rimmen (39).

Rimmen holdt imidlertid på å røpe seg tidligere i sendingen, da ravnemasken revnet. Det avslørte hun selv til Se og Hør etter sending.

- Jeg var redd for at hele greia skulle falle av. Jeg hadde en balaklava under som jeg prøvde å dra opp, mens jeg prøvde å dra masken ned, forklarte hun.

For den oppmerksomme seer kunne man se en bit av ansiktet til 39-åringen under masken i starten av sendingen. Da «Ravnen» dukket opp for solo-opptredenen, var imidlertid masken like hel igjen.

«MASKORAMA»: Lørdag 5. desember var det «Ravnen» som måtte kaste masken i «Maskorama» - og bak masken, var det Anne Rimmen som gjemte seg. Men hun kunne faktisk ha avslørt identiteten sin lenge før - ved et uhell. Video: NRK, Kine Falch. Reporter: Anniken Aronsen. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Da har kostymedesigner Kjell Nordström sittet bak scenen og jobbet på spreng for å fikse masken - i det han kaller for «traumerommet».

- Det er montert en metallnetting hvor vi har laget masse små pustehull under haken, og det partiet revnet helt - på direkten. Produsent Kim Strømstad kom løpende til meg og spurte om jeg så hva som skjedde, og da måtte vi umiddelbart ta inn masken på «traumerommet», hvor vi klarte å reparere den med tynn netting før «Ravnen» skulle på scenen igjen, sa han til Se og Hør, og la til:

- Det gikk veldig fint, og vi har alltid full beredskap hvis noe skulle skje!

LES OGSÅ: Dette tror Se og Hør

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer