«Grease»:

Dette har ikke skjedd på over 40 år

Sandy og Danny er tilbake - selv om det bare er midlertidig.

COMEBACK: Denne helgen dukket Olivia Newton-John og John Travolta overraskende opp som karakterene de spilte for over 40 år siden. Det elsker fansen. Foto: Instagram
COMEBACK: Denne helgen dukket Olivia Newton-John og John Travolta overraskende opp som karakterene de spilte for over 40 år siden. Det elsker fansen. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Råskinnet Danny. Uskyldige Sandy. Fester, kjærlighet og identitet. Musikalen «Grease» fra 1978 byr på ovennevnte stikkord, og så mye mer. Det er trolig grunnen til at den har tålt tidens tann, og fortsatt fengsler nye generasjoner.

Om du så har sunget «You're the one that I want» på karaoke eller grått til scenene der Sandy synger om den umulige kjærligheten, har filmen trolig påvirket deg på en eller annen måte. Derfor er fansen nå i ekstase, for skuespillerne har nemlig bestemt seg for å gjenskape et ikonisk øyeblikk fra komimusikalen.

På sine respektive Instagram-kontoer har John Travolta (65), alias Danny, og Olivia Newton-John (71), alias Sandy, lagt ut bilder av seg selv i kostymene fra filmen - 41 år etter at den først kom ut. Det skriver People.

Comeback

Den ikoniske duoen har altså bestemt seg for å nok en gang finne frem skinnjakka og det pastellgule settet, for en ny mulighet til å være Danny og Sandy. Det kan også virke som at Travolta har fått satt på en parykk, da han det siste året har vært skallet.

Det var i forbindelse med et arrangement på Palm Beach at de to skuespillerne dukket opp hånd i hånd. Der ble det arrangert et såkalt «sing-along»-arrangement, der fans kunne synge med mens filmen rullet over skjermene.

GLEDELIG GJENSYN: Olivia Newton-John byttet til et helsvart antrekk i løpet av kvelden - som jo også minner veldig om det hun hadde på i «Grease». Jakken den gang var imidlertid helsvart. John Travolta hadde fått på seg en kledelig parykk. Foto: NTB scanpix
GLEDELIG GJENSYN: Olivia Newton-John byttet til et helsvart antrekk i løpet av kvelden - som jo også minner veldig om det hun hadde på i «Grease». Jakken den gang var imidlertid helsvart. John Travolta hadde fått på seg en kledelig parykk. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dette er første gang de har hatt på seg kostymene siden filmen ble innspilt, kunne Newton-John meddele i bildeteksten. I løpet av filmen endrer Sandy image nokså betraktelig - fra uskyldig til eksosrype. Hun byttet til det ikoniske svarte antrekket i løpet av kvelden i Miami, også.

Duoen, som i filmen til slutt fant kjærligheten med hverandre, har bevart vennskapet gjennom de siste 40 årene. De ringes i ny og ne, og prøver å møtes så ofte de kan.

Etter filmvisningen dukket skuespillerduoen opp på scenen, der de svarte på spørsmål fra fansen. Det var helt fullt i publikum, som igjen beviser at «Grease» fortsatt er ordet - som det synges i filmen.

At den originale jakken Newton-John hadde på seg i filmen nylig ble solgt på auksjon for over 2,1 millioner kroner, beviser også det. Den skal derimot ikke brukes av noen, men skal stilles ut i Australia.

Sykdom

Selv om duoen koser seg sammen nå, har de siste årene vært alt annet enn enkle. I januar gikk familien til Newton-John ut og dementerte rykter om at skuespilleren bare «hadde uker igjen å leve», slik en rekke medier hadde rapportert.

Til tross for en oppløftende kunngjøring, er det ingen hemmelighet at Newton-Johns helse har vært skrantende de siste årene.

70-åringen er rammet av kreft for tredje gang, etter å ha holdt en av kreftdiagnosene sine hemmelig, og kunne nylig meddele at hun har langt fremskreden brystkreft.

I et større intervju med People Magazine i mars, forklarte Newton-John at hun i disse dager bruker alternativ medisin, i form av cannabis, for å lindre smertene fra sykdommen - som har nådd stadium fire.

Som følge av den intensive behandlingen, har skuespilleren fått kjenne konsekvensene i form av mye ubehag og redusert funksjonskapasitet. Mange av detaljene rundt sykdomsforløpet er derimot holdt unna offentligheten.

Etter filmsuksessen satset hun på en sangkarriere med album som gang på gang nådde hitlista. Det var imidlertid albumet «Physical» i 1981 som ble hennes store suksess, og musikkvideoene til plata ga henne en Grammy-pris.

Rent privat har det ikke vært like enkelt. Da Newton-John fikk datteren Chloe Rose Lattanzi (33) i 1985, valgte hun å ta en pause for å tilbringe tid med familien. Syv år senere planla hun et stort comeback med ny plate og turné, men måtte avlyse alt da hun samme helg som faren døde, ble diagnostisert med brystkreft første gang.

Konstruerte sin egen «død»

I 1995 gikk hun og ektemannen Matt Lattanzi (60) hver til sitt etter elleve år sammen. Deretter, tolv år senere, forsvant hennes daværende kjæreste, kameramannen Patrick McDermott, på mystisk vis under en fisketur.

MANGE PRØVELSER: Olivia Newton-John og hennes nærmeste har vært gjennom mye. Her med datteren på rød løper i Las Vegas i 2015. Foto: NTB scanpix
MANGE PRØVELSER: Olivia Newton-John og hennes nærmeste har vært gjennom mye. Her med datteren på rød løper i Las Vegas i 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

Etterpå kom det riktignok fram at McDermott, bisart nok, hadde konstruert sin egen «død», flyttet til Mexico og forelsket seg i en ti år yngre kvinne.

To år etter McDermotts «forsvinning» ble Newton-Johns datter Chloe rammet av spiseforstyrrelsen anoreksi, og i 2013, samme år som skuespilleren og artistens søster Rona døde av kreft, sto Chloe også fram og fortalte om sitt dopmisbruk.

LES OGSÅ: Det spesielle jule­bildet vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer