Jan Thomas:

Dette har ikke skjedd før

Jan Thomas gjør noe som ikke er gjort tidligere.

DRAGQUEEN: Jan Thomas samarbeidet med Marius Hagen aka Pamela The Pam (t.h.) i forbindelse med sminkemerket sitt. Her med Janne Formoe i forbindelse med TV-programmet «Drag me out». Foto: Cato Ingebrigtsen/Discovery
DRAGQUEEN: Jan Thomas samarbeidet med Marius Hagen aka Pamela The Pam (t.h.) i forbindelse med sminkemerket sitt. Her med Janne Formoe i forbindelse med TV-programmet «Drag me out». Foto: Cato Ingebrigtsen/Discovery Vis mer
Publisert

Jan Thomas (55) har mange baller i luften. I tillegg til å være blant annet programleder, podkast-vert og forfatter er han i bunn og grunn stylist, og de siste omtrent ti årene har han drevet sitt eget sminkemerke.

Kjendisstylisten har flere ganger uttalt seg om viktigheten av mangfold og at det skal være plass til alle.

Det er nettopp dette han har i tankene når han nå tar i bruk virkemidler som trolig ikke har vært gjort i Norge tidligere.

-Jeg er så stolt av det. Stolt av å være først i Norge på dette nivået til å gjøre noe sånt, sier han til Se og Hør.

ELLE-festen: Jan Thomas og Harlem Alexander om festing og ferieplaner. Video: Luna Lea. Reporter: Celina Morken Vis mer

Frontes av drag queen

Med seg på laget for å fronte sminkemerket har han nemlig fått dragartist Marius Hagen, også kjent som «Pamela the Pam».

Etter hva Jan Thomas selv kjenner til, er dette første gang i Norge at en drag queen fronter et sminkemerke på denne måten.

- Jeg har alltid vært den skjeve greina på treet og har tatt utradisjonelle valg gjennom hele karrieren. Jeg har ikke noe ønske om å være som alle andre.

Selv om det er nytt i Norge, er det ikke første gang Jan Thomas har en finger med i spillet når det kommer til å bruke en drag queen som ansikt utad.

SÅR: Harlem Alexander må hjelpe kjæresten Jan Thomas med rensing etter at han falt på scenen. Video: Jan Thomas Vis mer

Vekket gamle minner

Stylisten har vært i bransjen i mange år, og forteller at han for lenge siden jobbet for Mac, som på den tiden var et relativt ukjent sminkemerke. Da de valgte å bruke dragartisten RuPaul (61), kjent fra blant annet TV-program som «RuPaul's dragrace», ventet det flere reaksjoner og debatter.

Mange var skeptiske - men valget av frontansikt skapte engasjement, og disse minnene ble vekket hos 55-åringen da han ble kjent med Marius Hagen under innspillingen av TV-programmet «Drag me out».

- Han er jo et eventyr av et menneske, sier Jan Thomas om dragartisten, og uttrykker at han er svært glad for at Hagen ville være med på samarbeidet.

- Marius er en folkelig drag queen. Han provoserer ikke, han benytter seg ikke av stygge ord. Han er bare ærlig og fin.

DRØMMEBOLIGEN: I Youtube-serien «Klarna stikker innom» viser Jan Thomas og kjæresten Harlem fram den nye leiligheten sin. Vis mer

Plass til alle

I år er det 50-årsjubileet for avkriminaliseringen av homofili i Norge. Under årets pridehelg i Oslo ble også to personer drept og en rekke andre skadd ved London pub i Oslo, et kjent utested for homofile.

Jan Thomas har hatt tragedien med seg i bakhodet, og understreker at han vil at det skal være plass til alle.

- Det handler ikke om meg eller Marius eller makeupen min. Det er mye større enn oss. Vi er alle forskjellige med forskjellige bakgrunner, sier han, og understreker at han ønsker å vise at sminke er for alle.

- Veldig på tide

Også Marius Hagen kan fortelle at han er stolt og takknemlig over å få jobbe med Jan Thomas og hans sminke.

PAM: Pamela the Pam. Foto: Privat
PAM: Pamela the Pam. Foto: Privat Vis mer

- Det er helt ekstremt stas. Jeg må klype meg selv litt i armen, sier han til Se og Hør.

Marius Hagen er for mange kjent som «Pamela the Pam». Han er drag queen, og ble kjent med stylisten da de jobbet sammen som dommere under «Drag me out».

Det ene førte til det andre, og ble til et samarbeid hvor Hagen aka Pamela the Pam fronter Jan Thomas' sminke.

- Han er et av de vakreste menneskene jeg har møtt noen gang. Jeg elsker Jan Thomas, elsker sminken, og håper vi kan gjøre masse gøy sammen, sier han og beskriver stylisten som en ildsjel.

- Jeg synes det er veldig kult at han valgte å bruke en drag queen, og veldig på tide. Vi som driver med drag bruker jo mer sminke enn de fleste, sier han entusiastisk.

- Sminke har jo alt å si for oss som driver med drag, for som drag så leker man seg med sminke i alle former og fasonger.

LES OGSÅ: Falt stygt under TV-opptak

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer